+359 2 850 53 64

Алианц България Холдинг АД

Застрахователна компания Алианц България Холдинг АД

Доставка, инсталация, техническа поддръжка и обучение за работа с платформа за дистанционно обучение ILIAS плюс изработка на курсове.

Застрахователна компания Алианц България Холдинг АД е основана през 1998г.

Дружествата, които сформират холдинга са седем, като всички те предлагат услуги в сферата на застраховането, осигуряването и банкирането. В края на 2004г. активите на Алианц България Холдинг АД са изчислени на около 1 млрд. лева.

Компанията е собственост на застрахователен концерн Allianz SE, Мюнхен, който притежава около 66% от нейните акции.

Общо застраховане, животозастраховане, банкови услуги, пенсионно осигуряване и лизинг - Алианц България Холдинг АД е първата банка в България, която предоставя на потребителите си финансови и застрахователни услуги в пет сектора.

През годините компанията се е доказала като надежден партньор за своите потребители. Към днешна дата, повече от 1 169 090 индивидуални и над 42 299 бизнес клиенти използват услугите на Алианц България Холдинг АД.

Сред услугите на застахователното дружество са:

- Автомобилни застраховки, които включват Гражданска отговорност, КАСКО, Автоасистанс, Застраховка на местата в автомобила;
- Банкиране – Кредитиране, Банкови карти, Депозити, сметкови разплащания Електронни услуги и др.;
- Застраховки живот, сред които Инвестиционни, Здравни, Рискови застраховки и злополуки, Изплащане на суми и обезщетения;
- Лизинг – Финансов лизинг, Оказион;
- Общо застраховане – Техническо, Селскостопанско, Транспортно, Имуществено, Злополуки и др.;
- Пенсионно осигуряване – Доброволен фонд и Доброволен фонд по професионални схеми.

През януари 2019 г. Алианц България Холдинг АД стартира проект за пълна дигитална трансформация, която да помогне на финансовата институция да улесни общуването на клиентите с банката. Предстои да бъде разработено приложение, чрез което крайните потребители ще могат да управляват личните си финанси. Клиентските услуги на банката ще бъдат подпомагани от чат бот, който да предоставя възможности за самообслужване, спестявайки време и осигурявайки удобство на потребителите.

Алианц България Холдинг АД е затвърдила водещата си позиция на застрахователен бранд в света и за трета поредна година е единствената застрахователна компания, която е включена в класацията Топ 50 най-силни марки в света.

НИТ - Нови Интернет Технологии ЕООД работи съвместно с Алианц България Холдинг АД и подпомага за дигитализацията на компанията, като предоставя платформа за дистанционни обучения ILIAS.

 

Свържете се с насПовече...