+359 2 850 53 64

Мъглиж Екотур

Проект "Пречистване отпадните води на град Мъглиж и с. Тулово"

Община Мъглиж стартира инфраструктурен Проект "Пречистване отпадните води на град Мъглиж и село Тулово".

Инвестицията е за повече от 812 хиляди лева, като 650 хиляди лева са отпуснати от кохезионния фонд на ЕС, а 162 хиляди са национално съфинансиране. Срокът за изпълнение на проекта е 18 месеца, но от общинската администрация се надяват да бъдат по-бързи.

"Целта е да бъде разработен технически проект за реконструкция и модернизация на канализационната мрежа в Мъглиж и Тулово. Следващата стъпка е подготовка на проект за пречиствателна станция. Предвиждаме площадката на новата станция да бъде разположена в землището на село Тулово. В момента се подготвят устройствените планове и уточнения с РИОСВ Стара Загора и Басейнова дирекция в Пловдив", обясни в интервю за Дарик радио заместник-кметът на Община Мъглиж - Емил Янчев.

Той отбеляза, че амбициите на общинската администрация в града са доста по-мащабни. Община Мъглиж е подала проектно предложение до Министерството на околната среда и водите за интегриран проект за "Управление на водния цикъл на село Ягода". Стойността на тази идея е над 60 милиона лева.

 

Свържете се с насПовече...