+359 2 850 53 64

Статистическа система за общини

В помощ на българските общини и областни управи

Като органи на местното самоуправление, българските общини и областни управи, са отговорни за успеха на местните политики

Те отговарят още и за оптимизирането на публичните разходи и предоставянето на публични услуги, насочени към подобряване условията и стандарта на живот на местното население. В тази връзка,  
съгласно Закона за регионалното развитие, те изготвят, реализират, периодичното наблюдават, оценяват и актуализират общинските планове и стратегии за развитие.    

В отговор на гореизброените нужди, ние, от НИТ – Нови Интернет Технологии ЕООД, изработихме продукт, който може значително да улесни и подобри работата, свързана със създаването на общинските планове и отчети. Това, което предлагаме е услуга по изработване на база данни и попълване на статистическа или друг вид информация, като в допълнение е налична и уеб базирана система за достъп и управление на въведената информацията.

Каква информация може да бъде въвеждана в статистическата система за общини?

Изработването на базата с данни е съобразено с икономическото, географското, социалното и културното развитие на общината. Тя, както и системата за управление, са лесни за употреба, гъвкави и адаптивни спрямо различни типове информация. В системата може да бъде въвеждана различна по вид, структура и формат информация – документална, статистическа и количествена, анализи на дейностите по изпълнение на ОПР на общината, планове за дейностите по изпълнение на ОПР на общината и отчети по изпълнението им. 

Контрол на достъпа

Достъпът до информация и правата за нейното въвеждане и променяне могат да бъдат зададени в зависимост от нуждите и правата на потребителите. Системата позволява и създаване на публична част – видима в интернет пространството, която може да бъде достъпна за жителите на общината. 

Предложение

Екипът на НИТ – Нови Интернет Технологии ЕООД предлага поддръжка и актуализиране на информацията в базата данни, без да бъдат ангажирани специалисти от общината. 

Предимства на статистическата система за общини Бутон брошура

 • Времето за подготовка на междинните/крайните отчети се съкращава многократно, поради предварително събраната и систематизирана информация.
 • Цената за изготвянето на междинните оценки и новите планове се намалява, тъй като информацията е налична и не се събира всеки път. 
 • Данните могат да се използват за повишаване на публичността на постигнатите резултати по всички важни за общността въпроси. 
 • Събирането и поддържането на системата и базата с данни увеличава надеждността на представените данни в плановете за развитие. 
 • Общината по всяко време разполага с пълна база с данни с актуални параметри за социално-икономическото, културното и териториалното развитие. 

Ако проявявате интерес към нашите услуги или имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас на тел.:  +359 2 850 53 64, e-mail: office@nitbg.com или като попълните поместената по-долу форма за контакти. 

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА
  Онлайн система за обяви
  НИТ – Нови Интернет Технологии ЕООД предлага онлайн система за публикуване на обяви
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Система за управление на аудио визуална база
  НИТ – Нови Интернет Технологии ЕООД използва дългогодишния си опит в сферата на софтуерните технологии и разработи иновативен…
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Електронна поща
  НИТ – Нови Интернет Технологии ЕООД предлага на своите клиенти възможност за наемане на електронна поща (имейл поща).

  Свържете се с насПовече...