+359 2 850 53 64

Facebook „call-to-action” бутони

Новото предложение на Facebook към бизнес страниците

От Facebook наскоро обявиха, че администраторите на страници в социалната мрежа, ще имат на разположение нова функционалност – „call-to-action” бутони

Тя ще бъде налична от началото на следващата година и ще бъде представена от 7 различни опции:

• Book now (Направете резервацията си сега);
• Contact us (Свържете се с нас);
• Use app (Използвайте прилoжението);
• Play game (Стартирайте играта);
• Shop now (Започнете своето пазаруване сега);
• Sign up (Регистрирайте се);
• Watch Video (Гледайте видео).

Call-to-action” бутоните ще се намират вляво от „Like” бутона, като на всяка страница по едно и също време ще може да присъства само един бутон. При нужда, обаче, той ще може да бъде променян.

Не за пръв път Facebook предлага подобна функционалност – досега, обаче, тя беше достъпна само за програмистите, които създават приложения и за специалистите по маркетинг, които могат да купят реклама с вградена подобна опция. И двата вида „call-to-action” бутони дават доста прилични резултати, затова не е учудващо, че компанията иска да разшири предложенията си в тази насока.

От Facebook се надяват, че новите „call-to-action” бутони ще помогнат на различните видове бизнес да постигнат целите си, независимо от техния характер – повече продажби, повече посещения и пр.

Call-to-action” бутоните ще могат да водят към интернет адреси извън Facebook.

Разбира се, тяхната надеждност, ще бъде проверявана – от социалната мрежа гарантират, че ще следят за злонамерена дейност със същите средства и усилия, които използват при подсигуряването на останалите си функционалности.

Източници: allfacebook.com;
venturebeat.com.

Създаване на Facebook страница, Twitter профил, InstagramПовече...

Свързани статии