+359 2 850 53 64

Какво се случва с Panda ъпдейта?

Последна информация относно един от важните алгоритми на Google Panda

Google Panda ъпдейтът вече е част от основните ранкинг алгоритъм на търсещата машина.

Какво прави Google Panda?


Google Panda е сериозна промяна в алгоритъма за класиране на резултатите от търсенето на Google, която беше пусната за първи път през февруари 2011 г. Промяната имаше за цел да понижи ранга на "нискокачествените сайтове" или "тънките сайтове", по-специално на "фермите за съдържание" - PBN, и да върне по-качествените сайтове близо до върха на резултатите от търсенето.

Какво представлява актуализацията на Google Panda SEO?


Актуализация на Google Panda SEO - Актуализацията Google Panda беше въведена през 2011 г. и имаше за цел да накаже лошото съдържание. Филтърът, който се появи в актуализацията, имаше за цел да спре съдържание, което е успяло да се класира високо за определени заявки при търсене, въпреки че не е имало какво да предложи на читателите. От 2011 г. до 2015 г. Google периодично актуализираше филтъра, в резултат на което бяха наказвани нови сайтове. От януари 2016 г. обаче Google обяви, че Panda вече е основна част от алгоритъма им. Въпреки че Google потвърди, че това не означава, че филтърът ще се актуализира в реално време, той се използва за подпомагане на измерването на качеството на даден сайт при определяне на неговия ранг.

Как работи Google Panda?


Наказанията на Google Panda се случват, когато уебсайтовете успяват да се класират високо въпреки  лошото съдържание, което не служи на крайния потребител. Виждали сме наказания за:

 Дублиращо се съдържание
 Страници, които имат лошо съотношение между съдържание и реклама
 Страници с прекалено обща информация
 Съдържание, което предлага малко информация

При ананлиз на  актуализацията Google Panda 4.1, която се появи през есента на 2014 г., се установи, че актуализацията е засегнала дори редица добре познати сайтове, като например:

Independent.co.uk, вероятно заради лошото съотношение между съдържание и реклами
Answers.com, вероятно заради общо съдържание
CheaperThanDirt.com, вероятно заради слабо, неинформативно съдържание
От друга страна, страници като NYTimes.com и OrganicGardening.com се възползваха от актуализацията, тъй като вече се фокусираха върху високоинформативно съдържание .

Как да се възстановя от наказание от Panda?

Ако сте засегнати от наказание от актуализацията Google Panda, ще забележите постоянен спад на трафика, последван от стабилизиране. Важно е да се отбележи, че ако сте засегнати от Panda, това ще се отрази на целия ви сайт. Така че, ако забележите спад във всичките си ключови думи, вероятно сте били засегнати от Panda.


Ако забележите този спад, ето как да се възстановите.

Прегледайте сайта си за дублиращи се страници или допълнителни страници, които не предлагат почти нищо на потребителя. Потърсете дублиращи се Title Tags като потенциален индикатор за дублирано съдържание.
Премахнете или актуализирайте тези страници, така че да предоставят стойност за читателя
Използвайте robots.txt за страници, които се дублират, но са необходими на вашата страница
Уверете се, че сайтът ви предлага положително потребителско изживяване и не съдържа прекалено много реклами.

Каква беше основната цел на актуализацията Panda?

Докато напредвате с уебсайта си и постигате Вашите цели при SEO  оптимизация на сайта, искате да сте сигурни, че създавате съдържание, което ще се хареса на филтъра Panda и няма да застраши сайта ви в бъдеще.

Ето как да създавате съдържание, което е благоприятно за Panda:

Всяка страница трябва да има цел за крайния потребител, а не само да се класира по определена ключова дума. Трябва да имате предвид конкретна личност на купувача и конкретен етап от пътуването на купувача, за да ви помогне да създадете нивото на качество, което вашата аудитория и Google искат да видят. Редовно проверявайте за дублирано съдържание.

Следете съотношението на рекламите, за да сте сигурни, че времето за зареждане и потребителското изживяване не са засегнати от прекомерни реклами

Използвайте инструментите на Google за уебмастъри, за да се уверите, че уебсайтът функционира оптимално и осигурява възможно най-доброто потребителско изживяване.

От 2011 г. насам актуализацията Google Panda работи за предоставяне на потребителите на висококачествено съдържание, като същевременно свежда до минимум присъствието на уебсайтове, които не предоставят търсените от потребителя отговори. Редовно наблюдавайте трафика си, за да следите за потенциални удари на това наказание, и винаги се фокусирайте върху качеството и потребителското изживяване, когато създавате съдържание занапред.

Ако се нуждаете от качествено съдържание можете да се обърнете към нас на тел. +359 02 8505364

Изградете онлайн присъствието на Вашия бизнесПовече...

Свързани статии