+359 2 850 53 64

5 фaктора при избора на доставчик на eLearning решение

Кои са най-важните изисквания към доставчик на eLearning решение?

Какво да имате предвид когато потърсите доставчик на elearning решение за Вашата организация- LMS и курсове. Кои доставчици на системата за управление на обучението са надеждни

Ето 5 важни фактора, които трябва да вземете предвид в процеса на избор на доставчик на eLearning / LMS / решение:

1. Помислете за опита на доставчика.
Попитайте доставчика за препоръки. Правилният доставчик трябва да има достатъчно опит във въвеждане на elearning, повишаването на производителността и ангажираността на своите клиенти.

- Големите доставчици на електронно обучение изглеждат по-надеждни. Такива доставчици имат всички възможности да правят курсове по многобройни бизнес теми, изнасяни от различни преподаватели. Така че, ако искате да обучите различни видове работници, голям доставчик е перфектно решение.
- Малкият доставчик обикновено демонстрира индивидуално отношение към клиентите. Екип с само няколко члена е по-бърз в изпълнение на задачи. Те обикновено се специализират в определени области на бизнес обучението. Когато трябва да обучите работната си сила, да речем, що се отнася до предотвратяване на сексуален тормоз, малките доставчици се справят по-добре.

2. Изберете доставчик на elearning решение с модерни технически решения за доставка на услугите - облачно решение например.
Днес eLearning е в състояние да ви предостави не само обикновени лекции, които да гледате с лаптоп, но и истинското образователно изживяване.

- Специалистите за обучение и развитие (T&D) трябва да имат възможност бързо да намерят подходящите курсове сред голямо разнообразие от материали, достъпни в онлайн библиотеката, и да разработят лична програма за всеки член на екипа на офиса. Достъпът 24/7 до статистиката на служителите е необходим, за да се оцени ефективността на обучението и да се дадат препоръки за по-нататъшно обучение.
- Служителите трябва да имат възможност да се учат с всякакви устройства /джаджи. Това е особено важно за онези, които нямат достъп до компютри и интернет по време на работа (например служители в банки- работници със сини яки). За такива служители eLearning трябва да е лесен за достъп с устройства като таблети, лаптопи и смартфони.
- Без съмнение, техническата поддръжка на доставчика трябва да отговаря за възможно най-бързото решаване на технически проблеми.

3. Намерете доставчик на eLearning както за образователно съдържание, така и за система за управление на обучението (LMS).
Когато създавате eLearning, опитайте се да не го разделяте на съдържание и LMS, с която той върви добре.

- Ако намерите един доставчик както за курсовете, така и за системата за управление на обучението / LMS, можете да се уверите, че вашите курсове работят с учебната система без грешки и проблеми.
- Провеждането на целия процес на eLearning е много по-ефективно, когато общувате с един доставчик, а не с многобройни екипи. Доставчикът получава задълбочено разбиране за това, което вие и вашите служители наистина изисквате от обучението.
- Помислете за висококачествени курсове.

4. Уверете се, че електронните курсове на доставчика са интерактивни и ангажиращи, с високо ниво на геймификация. Образованието става по-ефективно, ако служителите имат адекватни задачи и тестове след всеки курс. Бизнес симулациите позволяват на служителите веднага да видят реалните резултати от избора, който правят.

- Помислете за профилите на лекторите в обученията. Ами професионалният им опит? Изглеждат ли известни експерти по темата си? Забележете, че най-добрите професионалисти обикновено или работят в големи успешни компании, или преподават в добре известни университети.
Важното е и наличието на курсове в SCORM, което ви позволява да ги използвате с повечето системи за управление на обучението без допълнителни разходи.
- Обърнете внимание на лесен за използване интерфейс на elearning системата.

Никой не би искал да се учи с лошо управлявана система и твърде сложен интерфейс.

- Служителите смятат интерфейса за удобен за потребителя, когато е лесен за достъп до курса, намират указания за обучение след преминаване на тестове и могат да добавят курсове към списък с желания и календар. Това кара служителите да усещат личен подход в обучението.
- За HR специалистите лесен за използване интерфейс на системата за управление на обучението означава система, която е лесно се свързва с други HRM системи. Това позволява да се тестват работници и да се назначат необходимите курсове само с няколко кликвания. Нещо повече, специалистите по обучение и развитие трябва да могат да имат незабавен достъп до статистиката и докладите за резултатите на служителите.

Вероятно все още ви е доста трудно да изберете подходящия доставчик на eLearning. Хубаво е, че днес повечето доставчици на eLearning предлагат пробен период. НИТ-Нови Интернет Технологии предоставя безплатна демонстрация за системата за управление на обучението. Опитайте всички възможни функции и изпитайте качеството на курсовете от първа ръка!

Предлагаме атрактивни решения за системи за управление на обучението LMS, тестване и създаване на електронни курсове за обучение! Можете да се свържете на  тел. +35928505364 или през формата за обратна връзка по-долу.