+359 2 850 53 64

Как да увеличите продажбите от Вашия уеб сайт?

6 съвета за по-добро класиране на сайта и повече конверсии

Имате нов уеб сайт с красив дизайн, оптимизиран, посещаван, но не успявате да реализирате продажби? Как да промените това?

Как да повишите посещаемостта на сайта и конверсиите, които той прави? Как да увеличите продажбите от онлайн магазина?

Обърнете внимание на посетителите и как те си взаимодействат с Вашия уеб сайт. След като локализирате проблема, изберете най-добрия начин да го разрешите. В следващите редове сме посочили 6 полезни техники, използвани от добре конвертиращи уеб сайтове, като Amazon, QuickSprout, ShoeMoney, QuickBooks и др., които лесно можете да приложите и във Вашия проект.

1. Подобрете дизайна на сайта и подобрете потребителското преживяване. Направете дизайн с мисъл за потребителите.

В интернет пространството могат да бъдат намерени много уеб сайтове, които изглеждат добре и спазват актуалните тенденции, но въпреки това не отговарят на нуждите на потребителите. Такъв пример са уеб сайтовете, които използват Flash. В ерата на задължителната SEO оптимизация и огромния дял на мобилното интернет потребление, тази технология вече не е приложима.
Запомнете - удобните за потребителите сайтове имат впечатляващ, но изчистен дизайн. Освен това, те са бързи и лесни за навигация. Нужната технология е налична – затова, ако Вие сте от компаниите, които все още използват остарели методи, е добра идея да промените това.

2. Изберете правилните думи и призив за действие. Премахнете колебанието.

Добре таргетираният призив за действие подтиква хората да извършват конкретно действие. „Умните“ уеб сайтове използват един призив за действие на страница, за да избегнат евентуално объркване (това не важи за началната страница на Вашия уеб сайт), като например:

• Купете сега.

• Абонирайте се.

• Кликнете тук, за да научите повече.

Когато е възможно, призивът за действие трябва да създава чувство за спешност. Чрез него посетителите на Вашия сайт трябва да усетят, че е нужно да предприемат действие веднага – в противен случай, съществува риск да пропуснат впечатляваща възможност.
Съвет: Разположете призивите за действие на различни места във Вашия сайт и ги направете добре видими.

3. Поставете потребителите в центъра на действието.

Една от най-актуалните тенденции в дизайна на call to action бутони е да се подчертават предимствата от това потребителите да кликнат върху тях. Ако е подходящо, можете дори да вложите малко хумор.

Пример: „Да, искам да спечеля повече пари.“, „Не, благодаря, имам достатъчно пари.“

Съвет: Тествайте различни текстове за бутоните на Вашия сайт и вижте кои ще повишат броя на конверсиите.

4. Докажете предимствата на Вашия продукт.

Някои уеб сайтове (може би, дори и Вашият) не показват достатъчно ясно реалните резултати, от които потребителите биха могли да се възползват, ако купят Вашия продукт. Когато хората са решили да отделят средства за нещо, те се нуждаят от доказателство за неговото полезно действие. Затова, дайте примери за успешните си резултати, като използват статистики, реални примери и точни числа.

5. Улеснете начина на плащане.

Една от най-често срещаните грешки, които допускат онлайн магазините е да не рационализират плащането. Как да разберете дали и при Вас ситуацията е подобна? Проучете статистическите данни, които имате – ако много хора напускат уеб сайта Ви след като са поставили продукт в количката, но преди да са извършили плащането, то имате проблем именно с процеса на плащане.

За да го разрешите, можете да използвате един (или всички) от посочените по-долу съвети:

• Минимизирайте броя на полетата, които потребителите трябва да попълнят, преди да извършат плащането.

• Позволете на потребителите да запомнят данните на картата, с която плащат. Това ще улесни следващите им поръчки.

• Страниците, през които потребителите трябва да преминат, за да довършат поръчката си, трябва да се зареждат бързо.

6. Фокусирайте се върху предимствата, а не върху характеристиките.

Брандовете често фокусират описанието на продуктите си върху техните характеристики, без да предоставят информация за предимствата им.

Пример:
„Купете нашия нов и по-добър прах за пране.“

вместо
„Купете нашия прах за пране – той премахва всякакви петна и удължава живота на Вашите дрехи.“

Уеб сайтовете с голям брой конверсии, от друга страна, пишат съдържанието си за потребителите. Не изтъквайте колко невероятна е Вашата компания и предлаганите от нея продукти, а как можете да разрешите проблемите им. Като преместите фокуса от бранда си към хората, Вие ще изградите връзка с тях. Тя логично ще доведе до по-голям брой конверсии.

За финал

Преди да приложите някой от посочените съвети, отделете време да проучите и анализирате Вашия сайт. След като разберете каква е причината за ниския брой конверсии, пробвайте една стратегия и изчакайте няколко седмици да видите дали действията Ви ще дадат положителни резултати.

Имайте предвид, че за да увеличите конверсиите, които Вашият уеб сайт реализира, не Ви е нужен голям бюджет. Просто трябва да обърнете внимание на това какво потребителите виждат, когато попаднат на него и им предоставете това, от което се нуждаят.

За повече съвети или за изработване на сайт, който продава пишете ни или се обадете на телефон +359 02 8505364

 

Изработка на уеб сайтове с responsive дизайнПовече...

Свързани статии