+359 2 850 53 64

Съвети за красив, работещ и функционален уеб сайт

Как да превърнете уеб сайта си в успешно начинание?

Искате да изградите собствено онлайн присъствие, но нямате опит в тази сфера?

Попадали сте на уеб сайтове, които Ви харесват, но не сте наясно как техните разработчици са успели да постигнат този ефект? Предполагате, че това може да се дължи на красивите картинки и забавното съдържание? И сте прави. Но това далеч не е всичко. Нещата, които правят един уеб сайт работещ и функционален са много по-трудно разпознаваеми. За да Ви помогнем да разберете какво трябва и какво не трябва да съдържа Вашият онлайн проект, в следващите редове ще разгледаме основните характеристики, които той трябва да изискате при изработване на уебсайта и които ще гарантират неговия успех.

Уеб сайтът трябва да:

• Предоставя оригинално и ценно съдържание, при това в различни форми - текст, изображения, видео.

• Предоставя актуална информация, визуализирана по подходящ начин.

• Притежава таргетирано спрямо потребителите съдържание.

• Съдържа графики, но в умерено количество.

• Съдържа таблици, по възможност, ориентирани вертикално.

• Съдържа файлове, чийто размер е оптимизиран за показване в интернет пространството (максимум 20 KB).

• Притежава оптимизиран HTML код - излишните празни пространства, коментари и тагове, особено на началната страница, трябва да бъдат ограничени максимално. Така уеб сайтът ще се зарежда много по-бързо.

• Бъде лесно четим - препоръчваме Ви да използвате бял фон и черен цвят за шрифта.

• Бъде добре организиран - потребителите трябва лесно и логически да намират търсената от тях информация.

• Бъде технически обезпечен - използвайте надеждна и сигурна хостинг услуга.

Добре, вече имам уеб сайт. Какво да правя?

Често срещана грешка е хората (респ. компаниите) да смятат, че след като вече имат изработен уеб сайт, посещаемостта му е голяма и постоянна. Но това не е така. Дори и да го рекламирате добре в началото, за да продължи да увеличава своя трафик, уеб сайтът Ви трябва да предлага нещо ново и полезно. Две са винаги работещите стратегии - интересно съдържание и безплатни неща. За да постигнете първата цел, можете да публикувате новини или статии, които ще карат посетителите на Вашия уеб сайт да се връщат на него отново и отново. А ако предлагате даден продукт или услуга безплатно (софтуер, книга), си гарантирате симпатиите на много хора.

Мрежата е интерактивно и динамично място, на което Вашият уеб сайт трябва да подражава. Затова, е нужно редовно да наблюдавате случващото се там - кои са новите тенденции, какво харесват потребителите, кои техники дават резултат. Следете тези неща, изпълнявайте посочените по-горе съвети и Вашето начинание ще се превърне в успех.

 

Изработка на уеб сайтове с responsive дизайнПовече...

Свързани статии