+359 2 850 53 64

Защо фирменият Ви уеб сайт не продава?

Пътищата, по които Вашият уеб сайт не трябва да поема

Както всички знаем, основната цел при изработка на сайт, е да се увеличат продажбите и да се създаде силно онлайн присъствие.

Според проучвания, интернет потребителите се задържат на един уеб сайт средно около 10-20 секунди. Те ще останат за по-дълго, само ако открият нещо, което им харесва.

Днес ще Ви представим няколко основни проблема, които Вашият уеб сайт може да има и които влияят негативно на неговото представяне.

Неподходящи изображения

Маркетолозите препоръчват, когато изработват фирмените си сайтове, собствениците на бизнес да използват релевантни и висококачествени изображения, които не само ще привлекат вниманието на потребителите, но и ще съдействат за увеличаването на споделянията в социалните мрежи.Липса на секция с отзиви и препоръки

Ако във Вашия уеб сайт не е налична секция с отзиви и препоръки от клиенти, то изпускате една лесна и ефективна маркетингова възможност. Споделянето на подобна информация ще изгради доверие в предлаганите от Вашата фирма продукти и услуги и ще разсее притесненията, които потенциалните Ви клиенти биха имали.

Неподходяща цветова палитра

Друг фактор, който може да води до спад във Вашите продажби, е при изработката на Вашия сайт да бъде използвана неподходяща цветова палитра. Влиянието на цветовете върху психологическата нагласа на хората е тема, за която може да бъде намерена много информация. Затова, поинтересувайте се дали цветовете на Вашия фирмен уеб сайт са такива, каквито трябва да бъдат. Не забравяйте и факта, че уеб сайтът Ви трябва да бъде брандиран, трябва да има нещо, което да Ви отличи от конкуренцията и да направи бизнеса Ви лесно разпознаваем.

Стара информация

Замислете се кога за последно качихте нова информация във фирмения си уеб сайт? Ако отговорът не е „Тази седмица.”, то трябва да промените стратегията си за поддръжка. Уеб сайт, който не само изглежда, но и звучи остаряло, отблъсква потребителите. Те искат да виждат, че фирмата полага усилия, за да бъде в крак с новостите от съответния бранш. Затова, регулярно добавяйте ново съдържание и актуализирайте вече публикуваното.

Труден за намиране

Дори и изработката на Вашия сайт да е била правилна - дизайнът Ви да е красив и модерен, а функционалностите - богати, ако никой не може да го открие, усилията Ви са били напразни. За да оптимизирате фирмения си уеб сайт и да подобрите неговото представяне в резултатите от търсещите машини, трябва да разполагате с определен опит в сферата на SEO оптимизацията. Ако нямате такъв опит и по определени причини не можете да започнете Вие лично да се занимавате с това, най-добре, се обърнете към специалист. Той ще Ви помогне да промените цялостното съдържание на Вашия уеб сайт, така че бизнесът Ви да може да достигне до повече хора.

Не се визуализира на мобилни устройства

Фирменият Ви уеб сайт трябва да бъде изработен, така че да се визуализира добре както на декстоп, така и на мобилни устройства - в противен случай, рискувате да изпуснете голяма пазарна ниша. Повече от 50% от онлайн продажбите се извършват посредством мобилни устройства. Затова, не се колебайте - следвайте предпочитанията на клиентите и увеличете продажбите си.

Трудно откриваема секция „Контакти”

Информацията за контакти трябва да бъде лесно откриваема във всеки един фирмен уеб сайт. Когато посетителят има въпрос, той трябва да може да се свърже с Ваш представител възможно най-лесно и бързо. За да бъдете на разположение по всяко време, можете да добавите чат функционалност към Вашия уеб сайт. Така ще можете да поддържате бърза връзка с клиентите си, ще намалите разходите за поддръжка и ще увеличите продажбите си.

Неправилно насочен фокус

Когато посещават уеб сайта на дадена фирма, потребителите искат да забележат, че вниманието е насочено към тях. Това означава да са налични секции, в които те лесно могат да намерят отговорите, които търсят (секция Въпроси и отговори). За да бъдете още по-прецизни, можете да подчертаете най-често задаваните въпроси. Освен това, можете да добавите архив с опция за търсене. Това ще увеличи потребителското преживяване на максимум.

Задължителна регистрация

Ако при изработката на Вашия сайт, направите регистрацията задължителна, това няма да се хареса на потребителите. В повечето случаи, те ще преценят, че ползата, която биха имали от информацията на Вашия уеб сайт няма да е достатъчна. Възприемайте всеки посетител, като потенциален клиент и не го принуждавайте да прави нещо, което го кара да се чувства некомфортно.

Автоматично пускане на аудио и видео реклами

Сигурен начин да подразните потребителите на Вашия фирмен уеб сайт е като добавите рекламни аудио и видео файлове, които се зареждат автоматично. Ако въпреки това, държите да имате такива реклами, направете ги възможно най-кратки (до 5 секунди) или им сложете стоп бутон.

Бавно зареждане

Интернет потребителите са нетърпеливи. Дори и фирменият Ви уеб сайт да е пълен с интересно и полезно съдържание, той може да не се радва на голям брой посещения, ако зареждането на страниците му отнема много дълго време. Хората ценят високо времето си, затова уеб сайтът Ви трябва да е бърз, да отговаря на техните нужди. Компресирайте изображенията и не използвайте големи файлове.

Липса на връзки към социалните мрежи

Когато работите върху изработката  на Вашия фирмен уеб сайт, не пропускайте интеграцията със социалните мрежи. Те са чудесно място за популяризиране на Вашия бизнес сред хора, които по друг начин не бихте могли да таргетирате.

Неработещи линкове

Преди да направите уеб сайта на фирмата си публичен, се уверете, че всеки линк, разположен на него, работи добре. Ако уеб сайтът Ви се състои от много страници, обмислете идеята да използвате форма, чрез която потребителите да съобщават за неработещи линкове.

Липса на статистики

Над 75% от фирмите не използват инструменти за анализ на представянето на техния уеб сайт. Ако не наблюдавате метриките рискувате да отделите много време и средства, без в крайна сметка, да постигнете желаните резултати.

Без backup

Помислете си какво би се случило, ако уеб сайтът Ви бъде хакнат? Какви ще са последствията за фирмата Ви? За да възстановите щетите, ще са Ви нужни много време и средства. Затова, за да не станете жертва на подобна ситуация, защитете уеб сайта си. Ако имате архивно копие, ще можете да се върнете онлайн в рамките на няколко минути.

Източник: Enterpreneur Europe.

Изработка на уеб сайтове с responsive дизайнПовече...

Свързани статии