+359 2 850 53 64

Курс Киберсигурност

Обучение по киберсигурност - Кои са заплахите за киберсигурността?

Използването на интернет и дигитализацията на много процеси има своите негативни страни и крие опасности. Научете основните принципи на киберсигурността, организационните и технически мерки за защита.

Обучение по киберсигурност е необходимо, защото ежедневните дейности в работата и личния живот стават все по-дигитализирани.  Въпреки, че това има своите предимства и създава удобство за повечето хора, засиленото използване на технологиите води до зачестяване на броя на хакерските атаки както върху отделни хора, така и върху големи и малки компании. Дори световноизвестни компании стават обект на кибератаки като най-атрактивни и цел на хакерите са тези, които работят с голяма база от лични данни. Обикновено недостатъчно добрата подготовка и липсата на обучение по киберсигурност на компаниите да посрещнат новите заплахи ги прави мишена на киберпрестъпниците.

В обучението по куберсигурност ще научите кои са основните заплахи за киберсигурността, основните методи на атака и как да се предпазите при използването на всеки от тях срещу Вас или компанията, в която работите.

Разберете какви предпазни мерки да предприемете според ресурсите, потребностите и клиентите на компанията. Ще научите каква е ролята на ръководството и служителите за защита на киберсигурността във всяко предприятие.

Съдържание на курса

Увод в киберсигурността - последици от киберинцидентите.

Основни заплахи

 • Фишинг
 • Злонамерен код 
 • Уеб базирани атаки

Мерки за киберсигурност

 • Основни принципни на киберсигурността,
 • Организационни мерки
 • Технически мерки (защита на достъпа, специфични препоръки за COVID - 19).

Поемане на отговорност в изграждането на киберсигурността 

 • Ангажимент на ръководството
 • Участие на служителите
 • Информираност на служителите
 • Обучение по киберсигурност
 • Съпоставяне на заплахата с препоръките

 

Обучението по киберсигурност е от решаващо значение за всеки, който желае да защити своята дигитална сигурност.

Ето как обучението по киберсигурност може да бъде полезно за различни групи хора:

 1. За бизнес професионалисти и предприемачи: За хората, които управляват собствен бизнес или работят в корпоративна среда, обучението по киберсигурност предоставя ключови знания за защита на компаниите от потенциални кибератаки. Това помага да се предпазят чувствителни данни на клиенти и репутацията на фирмата.

 2. За родители и домашни потребители: Киберсигурността не се ограничава само до бизнес сферата. За родителите и домашните потребители, обучението по киберсигурност е начин да се гарантира сигурността на личните им данни, финансова информация и семейния живот в онлайн пространството.

 3. За студенти и млади професионалисти: Младите хора, които започват своята кариера в света на технологиите и маркетинга, могат да извлекат ползи от обучението по киберсигурност. Това им позволява да бъдат по-сигурни в работата си и да изграждат доверие с клиенти и работодатели.

 4. За образователни институции и учители: Училища и университети могат да интегрират обучение по киберсигурност в своите програми, за да подготвят следващото поколение специалисти в областта. Това помага на учениците да развият важни умения за сигурността на информацията.

 5. За всеки, който използва интернет и технологии: Последните събития показват, че всеки може да бъде цел на кибератака. Обучението по киберсигурност дава инструменти на всеки от нас да се предпази от фишинг атаки, злонамерен софтуер и други заплахи.


Заинтригувахме ли те? Запиши се за онлайн курса „Киберсигурност“ още сега!

Разгледайте също статията "Мишената на злонамерените хакери сте Вие".

Свързани статии