+359 2 850 53 64

Онлайн курс Мениджмънт на клиентите

Връзката клиент-търговец е в основата в развитието на всеки бизнес

Курсът Мениджмънт на клиентите има за цел да Ви запознае с всеки етап от работата Ви с клиентите - от тяхното спечелване до възвръщането им, в случай, че сте ги загубили.

Изграждането на стабилна връзка с клиента е от изключително важно значение за всеки, който желае не само да създаде собствен бизнес, но и да го доведе до успех. Независимо дали тепърва навлизате в тази област, или вече сте затвърдили позицията си на пазара, трябва да сте наясно за едно. Потребителите са в центъра на всичко. Те са тези, от които зависи бъдещето на Вашата фирма. Техните желания, променливо мнение и недоволство са нещо, с което се налага да се съобразявате. Цяло изкуство е да навлезете в съзнанието им, да разчетете поведението им и според това да предложите продуктите си по начин, по който да не могат да откажат.

Със сигурност никъде няма да намерите точна формула, която да е приложима за всички клиенти. Трудността идва оттам, че хората са различни и към всеки трябва се подходи по специфичен начин.

В случай, че имате собствен бизнес и силно желаете да изградите здрава връзка с потребителите си, но не знаете откъде да започнете, попаднали сте на правилното място! НИТ – Нови Интернет Технологии е насреща, за да Ви предостави идеалното решение.


Представяме Ви нашето обучение – Мениджмънт на клиентите.

В него сме събрали всичко, което Ви е нужно, за да навлезете в дълбочина в тази така обширна и сложна тема. Курсът разполага с девет модула, изпълнени с инфографики, които ще Ви преведат стъпка по стъпка през всички етапи на общуването с клиентите. Материалът е представен по интересен и лесен за усвояване начин. Ще получите отговор на следните въпроси:

Как мислят и действат клиентите?
Как се печелят клиентите?
Как да вдъхновим клиентите?
Кога и защо са доволни клиентите?
Как да обвържем клиентите?
Как да си върнем клиентите?
Как да ориентираме продажбите към клиентите?
Как се управлява връзката с клиентите?

Централната тема на програмата е "човешко-ориентиран" маркетинг и насочеността към клиента. В обучението ще се разглежда организационната култура и нейната роля за рекламата и насочването към аудиторията. Ще покажем как клиентите мислят и действат, факторите, които влияят на техните решения и как можем да повлияем на тези фактори в наша полза.

Също така ще анализираме пазара и комуникационните канали с клиентите, какво е ролята на рекламата и колко струват новите клиенти. Ще се запознаем с модела на Кано за удовлетвореността на клиента, управлението на качеството и вдъхновяващите резултати. Ще покажем как да измервате удовлетвореността на клиентите и как да приложите мерките в различни ситуации.

Освен това, ще изучавате жизнения цикъл на клиента и как да ги задържите като активни клиенти. Ще се запознаете с клубове и инструменти за обвързване с клиентите и техниките за справяне със загубата на доверие и договорни отношения. Ще се научите как да ориентирате продажбите към клиентите и как да управлявате връзката с тях.

Знания и умения: Програмата ще ви помогне да придобиете знания и умения в анализа на клиентските нужди и планирането на отговорни решения. Ще разберете важността на връзката търговец-клиент и ще изучавате техники за подобряването ѝ. Ще научите как да правите маркетингов анализ, стратегическо планиране и оценка на продукта. Ще изучите как да комуникирате и представите продукта спрямо профила на купувача и как да използвате методи за вдъхновяване на клиента за дългосрочно обвързване.

Ще придобиете умения за:


Разбиране на факторите, които повлияват вземането на решения от клиента и как да ги използваме в полза на нашето предприятие.

Умения за анализ на пазара и необходимостите на клиентите, както и за избор на подходящи комуникационни канали за представянето на продукта.

Придобиване на знания за управлението на връзката с клиентите, как да запазим клиентите си като актив и да им предложим инструменти и услуги за дългосрочна връзка.

Научаване на техники за справяне с проблеми, свързани с загуба на доверие и договорни отношения с клиентите.

Придобиване на умения за ориентиране на продажбите към клиентите и управление на процеса на предлагане и търсене на продуктите.

Разбиране на финансовия и качествен потенциал на стари и нови клиенти, както и оценка на клиентската стойност и умения за управление на портфолиото на клиентската стойност.

По време на обучението ще бъдете насочени към развиването на комуникативни умения и взаимодействие с клиентите, с цел да се осигури отлично обслужване на клиентите и създаване на положителна имидж на предприятието.

След успешно завършване на програмата на обучението в мениджмънта на клиентите, ще бъдете в състояние да анализирате и да планирате отговорите на вашето предприятие на нуждите на клиентите, да осъществявате ефективно управление на връзката с клиентите и да увеличавате стойността на клиентите за предприятието.

Обучението Мениджмънт на клиентите ще Ви позволи да надникнете от гледната точка на потребителите. Ще получите ценни съвети, които ще Ви помогнат да намерите нови клиенти. Ще научите как да ги задържите, да ги вдъхновите, а в случай, че сте ги загубили – да ги спечелите обратно!

Качественото обслужване изисква много повече усилия, отколкото предполагате. Представете си го като психологическа игра, в която продавачът трябва да успее да превъзмогне себе си, да вложи изобретателност, чар, бърза мисъл, да изчака правилния момент и… -  да действа! Истинско предизвикателство е да опознаете някого за броени минути и да го спечелите за години напред. Точно това е целта на обучението – да разберете как мислят и действат клиентите и какъв е правилният подход за всеки един от тях!

Не се колебайте и се запишете още сега!

Кратък видео откъс от обучението Мениджмънт на клиентите:

Свързани статии