+359 2 850 53 64

Онлайн курс Microsoft PowerPoint първо и второ ниво

Курс MS PowerPoint от начинаещ до напреднал

Онлайн курс Microsoft PowerPoint за обучение и овладяване на функционалностите на MS PowerPoint от начинаещ до напреднал. Ще получите практически знания за създаване на презентации, за постигане на успех в работата и живота.

Въведение. Основни функции в курса

Двете нива на курса MS PowerPoint - цялостен курс трябва да се преминат последователно. Така ще започнете от по-простите неща като основните бутони и функции в програмата, а после със започване на второто ниво ще навлезете в по-сложни и полезни техники и хакове за правене на презентации, видеа и обучения чрез MS PowerPoint.

Курсът поднася материалите от обучението под формата на подробни озвучени видеа. За да участвате в упражненията, показани във видеата, и в двете части на курса има прикачени за "сваляне"  примерни изображения, интерактивни бутони, видео материал, файлове за упражнение за правене на презентации.

Наблегнахме на практическите задачи – изработка на презентация от ниво празен слайд до готов продукт. Препоръчително е пъро да преминете материала от ниво "начинаещи", да "издържите" финалния тест на  първо ниво, а след това да преминете към ниво "напреднали" и накрая да завършите с преминаване на теста на второто ниво.

Разбира се няма ограничение да преминавате обученето и разбъркано. Ще имате достъп до целия материал, а не по седмици или след последователно освобождаване на достъпа, както е в много други платформи. 

Цели на обучението

Целта на курса е да подготви начинаещия потребител да премине към ниво напреднал, а след това да научи тайните на MS PowerPoint като премине през второто ниво на курса.

Целта на обучението е да Ви научи да създавате вълнуващи истории и атрактивни презентации за Вашите цели. Да Ви даде увереност, че знаете всички тайни при работа с MS PowerPoint.

Онлайн формата на обучение на курса MS PowerPoint предоставя свобода на обучаемите за преминаване на учебния материал. Обучението, както и тестовете към него се преминават изцяло онлайн – в удобно за обучаемите време и място. За да работите с обучението, ще са Ви нужни Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel, както и достъп до интернет. Когато се запишете, получавате персонален акаунт за достъп до обучението, задачите и файловете за работа с които можете да работите.

За целта, в началото на първо ниво сме отделили лекционния материал за въведение в програмата – преминаваме заедно през менютата и функциите на програмата. Когато сме преминали през всички настройки, периодично ще направим заедно няколко видове слайд в презентация – няколко вида инфографики, таблици, както и цяла презентация. Накрая на частта за напреднали, ще знаете кои са основните функции на програмата и за какво могат да Ви послужат.

След преминаване на ниво начинаещ, обучаемият преминава към ниво напреднали. От тук, ще разгледаме подробно структурата на менютата, на стартовия екран, на задкулисния изглед – Backstage View. И тук ще преминете през няколко учебни видеа, които можете да следвате с файловете за изтегляне. Когато преминете частта за напреднали, ще можете да боравите с много повече функции на програмата.

За кого е този курс

Съдържанието на курса Microsoft PowerPoint първо и второ ниво е посветено на използването на програмата MS PowerPoint за представяне на данните и информацията по атрактивен и разбираем начин. Всеки, който иска да усвои тайните на успешното представяне на информация и разказването на истории чрез слайдове и завлядяване на вниманието на хората е подходящ участник. На първо място  курсът ще е полезен за всеки, който трябва да представя идеите си визуално и така да предава знания и идеи. Подходящите участници са мениджъри, преподаватели, ръководители, учащи и вдъхновители.

Всеки трябва да може да разказва истории в днешно време!

Съдържание на обучението 

Обучението MS PowerPoint съдържа две части – за напреднали и за начинаещи. Всяка част има Финален тест, за преминаването на който трябва да отговорите правилно на 70% от въпросите. Нека разгледаме програмата на курса за начинаещи и напреднали.

Програма курс “Microsoft PowerPoint първо и второ ниво”

Microsoft PowerPoint - първо ниво

Модул 1. Въведение в програмата – история, интересни факти. Защо да изберете PowerPoint?
Модул 2. Създаване на презентация в PowerPoint – първи стъпки
Модул 3. Дизайн в PowerPoint. Как да направите Вашата презентация „Уау!“
Модул 4. Презентиране в PowerPoint
Финален тест за първо ниво
Файлове за самоподготовка

Онлайн курс за самоподготовка по Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint второ ниво

Модул 1. Основи на PowerPoint

Модул 2. Работа със слайдове

Модул 3. Работа с текст и обекти

Модул 4. Работа с текст и обекти – допълнителни упражнения

Модул 5. Проверка и персонализиране на презентации

Модул 6. Дизайн на презентации

Финален тест за второ ниво

Файлове за самоподготовка за сваляне

Сертификат

Ако преминете успешно двата теста, курсът се счита за успешно преминат и платформата ще Ви издаде сертификат.

Ето как бързо и лесно да правим запомнящи се, интересни и креативни презентации.

Представяме Ви кратка визуализация на курса. Ако желаете да научите повече за програмите на Microsoft, Ви предлагаме и онлайн курсовете по Microsoft Excel за начинаещи и напреднали и Microsoft Word.

Кратък видео откъс от електронното обучение “Microsoft PowerPoint първо и второ ниво”:

 

Често задавани въпроси

Този курс подходящ ли е за начинаещи?

- Да. курса е подходящ за напълно начинаещи в първото ниво защото има въвеждащи уроци, които обясняват всеки елемент и функция на  програмата.

Ще получа ли сертификат за успешно завършен курс?

- Разбира се. Ако издържите двата теста като отговорите верно на 70% или над 70% от въпросите. Но това не трябва да е проблем. Ще имате възможност да тренирате и многократно да решавате теста. Така ще научите повече!

Ще имам ли достъп до информацията от курса след завършването му?

- Достъп до информацията в курса може да имате за срока на завършване на курсовете или за по-дълъг срок при предварително договаряне

Мога ли да участвам в курса, ако не съм от София?

- Всеки, който има достъп до интернет и може да използва браузер може да участва в курса и да го премине.

Възможност за фирмен тренинг за курса MS PowerPoint от начинаещ до напреднал 

- Предлагаме фирмен трейнинг за курса с опитен преподавател на живо или онлайн

Ще имам ли връзка с лектора на курса?

- Ще имате възможност  да задавате въпроси на лектора на курса и да получавате отговори в платформата за обучение или на живо ако във формата за провеждане на курса е предвидено това.

Още един полезен онлайн курс : Онлайн курс "Microsoft Excel за начинаещи" - NIT

Свързани статии