+359 2 850 53 64

Курс "Microsoft PowerPoint първо и второ ниво"

Онлайн курс за самоподготовка по Microsoft PowerPoint

В този електронен интерактивен курс, събрахме и струкрурирахме учебен материал за практическа работа с програмата Microsoft PowerPoint.

Въведение. Основни функции в курса

Двете нива се преминават последователно. В двете части на курса има примерни изображения, интерактивни бутони, видео материал, файлове за упражнение. Наблегнахме на практическите задачи – изработка на презентация от ниво празен слайд до готов продукт. Препоръчително е курсът да бъде преминат от ниво Начинаещи – с преминаване на финалния тест на нивото, към ниво Напреднали с преминаване на теста на второто ниво. Когато обучаемият премине успешно двата теста, курсът се счита за преминат.

Цели на обучението

Целта на курса е да подготви начинаещия потребител да премине към ниво напреднал.

Онлайн формата на обучение предоставя свобода на обучаемите за преминаване на учебния материал. Обучението, както и тестовете към него се преминават изцяло онлайн – в удобно за обучаемите време и място. За да работите с обучението, ще са Ви нужни Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, Microsoft Exel, както и достъп до интернет. Когато се запишете, получавате персонален акаунт за достъп до обучението, задачите и файловете за работа с които можете да работите.

За целта, в началото на първо ниво сме отделили лекционния материал за въведение в програмата – преминаваме заедно през менютата и функциите на програмата. Когато сме преминали през всички настройки, периодично ще направим заедно няколко видове слайд в презентация – няколко вида инфографики, таблици, както и цяла презентация. Накрая на частта за напреднали, ще знаете кои са основните функции на програмата и за какво могат да Ви послужат.

След преминаване на ниво начинаещ, обучаемият преминава към ниво напреднали. От тук, ще разгледаме подробно структурата на менютата, на стартовия екран, на задкулисния изглед – Backstage View. И тук ще преминете през няколко учебни видеа, които можете да следвате с файловете за изтегляне. Когато преминете частта за напреднали, ще можете да боравите с много повече функции на програмата.

 

Съдържание на обучението

Обучението съдържа две части – за напреднали и за начинаещи. Всяка част има Финален тест, за преминаването на който трябва да отговорите правилно на 70% от въпросите. Нека разгледаме програмата на курса за начунаещи и напреднали.

 

Програма на електронното обучение “Microsoft PowerPoint първо и второ ниво”

Microsoft PowerPoint за начинаещи

Модул 1. Въведение в програмата – история, интересни факти. Защо да изберете PowerPoint?
Модул 2. Създаване на презентация в PowerPoint – първи стъпки
Модул 3. Дизайн в PowerPoint. Как да направите Вашата презентация „Уау!“
Модул 4. Презентиране в PowerPoint
Финален тест
Файлове за самоподготовка

 

Microsoft PowerPoint за напреднали

Модул 1. Основи на PowerPoint

Модул 2. Работа със слайдове

Модул 3. Работа с текст и обекти

Модул 4. Работа с текст и обекти – допълнителни упражнения

Модул 5. Проверка и персонализиране на презентации

Модул 6. Дизайн на презентации

Финален тест

Файлове за самоподготовка

 

Представяме Ви кратка визуализация на курса. Ако желаете да научите повече за програмите на Microsoft, Ви предлагаме и онлайн курсовете по Microsoft Excel за начинаещи и напреднали и Microsoft Word.

Кратък видео откъс от електронното обучение “Microsoft PowerPoint първо и второ ниво”:

 

 

Ако желаете да се запишете за курса, използвайте по всяко време формата за записване:

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА
  Въведение в бизнес комуникацията
  С помощта на нашето обучение „Въведение в бизнес комуникацията“ Вие ще научите много нови и полезни неща за комуникацията…
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Управление на времето за заети хора
  Използвайки уменията си за управление на времето, Вие можете да подобрите продуктивността си на работното място, както и…
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Управление на конфликти
  Електронното обучение „Управление на конфликти” би било полезно както на хора, които заемат ръководни позиции (управители,…
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Управление на екипи
  Електронното обучение „Управление на екипи“ е подходящо за мениджъри, проджект мениджъри и тийм лидери, работещи в различни…