+359 2 850 53 64

Безплатни разширения за Фотошоп

12 инструмента в помощ на дизайнерите

Разширенията за Photoshop са изключително полезно помощно средство за дизайнери.

Те спестяват време, усилия и повишават продуктивността. Има най-различни видове разширения за Photoshop, като например за:

• генериране на long shadows;
• експортиране на слоеве;
• извършване на различни видове конвертирания, като например от PSD към CSS3 и мн.др.

В днешната статия сме решили да Ви представим 12 такива инструмента, които можете да използвате абсолютно безплатно.

Hexy
Hexy улеснява получаването на Hex и RGB код . За целта трябва да използвате функцията „eyedropper” на Photoshop. Единственото, което трябва да направите е да кликнете върху цвета, чийто код искате да получите и готово – той се генерира. Сега можете да го вземете и да го поставите в CSS кода на Вашия уеб сайт.
Съвместимост: Photoshop CC 2014.

Size Marks
Със SizeMark можете да добавяте етикети към размера на даден обект или към разстоянието между обекти, използвайки инструмента на Фотошоп “marquee”. SizeMark запазва всеки създаден етикет в нов слой, така че разполагате с възможност за персонализация. Това е особено полезна функция, когато искате да създадете функциониращ уеб сайт от PSD файл.
Съвместимост: Photoshop CC 2014.

Pictura
Ако искате да търсите и добавяте изображения без да се налага да излизате от Photoshop, Ви препоръчваме да използвате Pictura.
Когато инсталирате разширението, ще се появи нов панел, от който можете да търсите изображения (безплатни и платени) и след това лесно да ги добавите към дизайна си.
Съвместимост: Photoshop CC 2014.

Oven
Във Фотошоп можете да експортирате изображения, но за да получите изображение с подходящо име, трябва да преименувате всеки файл. С Oven тази необходимост отпада.
Съвместимост: Photoshop CC and CC 2014.

Ink
Конвертирането от PSD към функциониращ уеб сайт е процес, по време на който трябва да изпълните редица действия. Трябва да съобразите много детайли, като стил на слоевете, размер на шрифта, тип на шрифта, размер на елементите и др. Ink ще Ви помогне да генерирате тази информация лесно.

LayerCraft
LayerCraft е плъгин за Фотошоп, който Ви позволява да експортирате слоеве в различни мащаби, включително и за мобилни устройства. Ако често Ви се налага да създавате потребителски интерфейси за мобилни устройства, този инструмент ще Ви спести много време.
Съвместимост: Photoshop CC and CC 2014.

Composer
Composer подобрява вградената във Фотошоп функционалност Photoshop Layer Comps. Така вместо да запазвате всяка версия на Вашия дизайн в отделни файлове, с това разширение ще можете да ги съхранявате и управлявате в един единствен файл.
Съвместимост: Photoshop CS5, CS6, и CC.

Velositey
Velocity е разширение, което може да Ви помогне да създадете прототип на Вашия уеб дизайн бързо и лесно. Velocitey идва с готови шаблони, включително и за грид. Можете да добавяте хедъри, футъри и др. елементи само с един клик.
Съвместимост: Photoshop CS6, CC, CC 2014.

Duplllicator
Duplllicator прави дублирането на слоеве и групи във Photoshop много бързо. Можете да посочите броя на копията, които желаете и после да зададете вертикалните и хоризонталните интервали на дублирания слой.
Съвместимост: Photoshop CC and CC 2014.

Lorem Ipsum Generator
Lorem Ipsum Generator генерира произволни думи или фрази. Вместо да ги копирате от друго място, можете да го правите от Вашия Фотошоп. Този плъгин го има наличен още за Illustrator, InDesign и Dreamweaver.
Съвместимост: Photoshop CS5, CS6 and CC.

Lorem Picsum
Вместо текст Lorem Picsum генерира произволни изображения. Изображенията са взети от популярни филми и телевизионни предавания, като Futurama, The Simpsons, Finding Nemo и др.
Съвместимост: Photoshop CS6 and CC.

Източник: hongkiat.com.

 

Искате да научите повече? Запишете се за курса Adobe Photoshop за начинаещи. Тук, ще научите трикове при създаването на изображения с програмата. 

Свързани статии