+359 2 850 53 64

Facebook тества таг “[Satira]”

Новият таг ще действа за сайтове от типа на The Onion

Може ли да познаете кога една новина във Facebook е истинска или е измислена от писателите на The Onion?

Facebook смята, че може да се нуждаете от малко помощ, за да различавате истински събития от сатирични истории, и поради тази причина тества автоматичен таг „Сатира”/ “[Satira]”, за да обозначава измислени истории в мрежата.

Тази новост съществува от около месец и може да бъде забелязана на статии от The Onion. След като кликнете върху някоя фалшива история и се върнете към новините на своята Facebook страница, към линка на статия се появява таг “[Satira]”, както и списък с други подобни истории.

Facebook потвърждава, че това е малък тест, при който текстът “[Satira]” се появява като таг към фалшиви истории, както и към такива, свързани с тях. „Направихме го, защото получихме обратна връзка, че много хора искат по-лесен начин да различават сатиричните от реалните истории”.

Освен The Onion, тази нова функция засяга и други сайтове, въпреки че до сега никъде не се споменава кои са те. Тагът може да бъде по-полезен за сайтове, които не са толкова популярни като The Onion. Странното е, че той се появява, само когато се върнете към Facebook, като се предполага, че ще споделите статията или ще добавите коментар към нея, но алгоритмът на социалната мрежа знае най-добре. Ще е необходимо време, обаче, за да се превърне тагът “[Satira]” в постоянна функция на Facebook.

Източник: mashable.com.

Свързани статии