+359 2 850 53 64

Google променя рекламната си политика

Кое е новото „лице” в рекламите на търсачка No.1?

Google променя политиката си за да използва препоръките на потребителите в своите реклами

От 11 ноември Google ще промени политиката си с цел да добави  личен елемент към своите реклами. За тази цел той ще разшири програмата си за споделени препоръки или така наречените “shared endorsements” и ще използва профилите на потребителите, техните посещения, харесвания и др.

Това означава, че съвсем скоро потребителите на Google ще могат да виждат профилната си снимка, използвана за реклама на всеки продукт или услуга, към които са добавили +1.  

Google заявява, че чрез промяната иска да подобри своите услуги, предоставяйки на потребителите си възможно най-полезната информация. Мненията на Вашите познати може да Ви помогнат при избора на дрехи, клубове, туристически фирми и всичко друго, което може да Ви е от полза. След 11 ноември Вашите приятели и семейство ще могат да виждат Вашето име и снимка прикачени към новини и продукти, които сте харесали, коментирали или последвали. 

Разбира се, Google дава право на своите потребители да се откажат от възможността да се появяват в реклами, използвайки настройките за споделени препоръки (Shared Endorsements settings). При изключването на тази функция ще предотвратите използването на личните Ви данни за реклама. Личните данни на хора под 18 години също ще бъдат защитени.

 

Свързани статии