+359 2 850 53 64

Google с ново лого (отново)

Какво цели да постигне компанията?

От вчера (01.09.2015г.) Google има ново лого. Само месец след като разкри реструктурирането на компанията, интернет търсачка No.1 в света промени и визията си

Новото лого на Google продължава да бъде под формата на надпис, но за неговата направа са използвани различен шрифт и цветове. Освен модернизиране на логото, компанията предприе и промяна спрямо буквата „G”, която традиционно се появява в табовете на браузърите. Тя вече е главна буква и включва в себе си и четирите цвята на логото.

Видеото, което Google пусна, за да отбележи промяната в логото показва неговата еволюция през годините – от 1998г. до наши дни. За своите 17 години история това е втората най-голямата промяна (след тази от 1999г.).

Основната причина за промяната на логото е постигането на по-добра визуализация на малки екрани. По-удачният шрифт, палитра и размер следват прокламираната от Google тенденция за по-добра четимост на най-използваните към момента устройства за интернет потребление.

Източник: http://www.theverge.com/2015/9/1/9239769/new-google-logo-announced 

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА
  Facebook с ново лого
  След като миналата година търсачка No.1 Google промени логото си, преди няколко дни това направи и водещата социална мрежа…
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Google промени логото си
  Сега ще Ви изненадаме с една новина – най-голямата интернет търсачка Google промени логото си за пореден път
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Google променя рекламната си политиката
  Google променя политиката си за да използва препоръките на потребителите в своите реклами
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Google Web Designer
  Google пуска Уеб Дизайнер (Web Designer) – един визуален инструмент за улеснено създаване на HTML5 сайтове и реклами