+359 2 850 53 64

Как да използвате #хаштаговете в Google+?

4 полезни съвета как да увеличите обхвата на Вашите публикации

Използвате ли Google +, като място за рекламиране на Вашия бранд? Да, но публикациите Ви не достигат до желания от Вас брой потребители?

Как можете да увеличите аудиторията си? Отговорът е: Използвайте хаштагове (hashtags-#).

Хаштаговете в Google +, обаче, работят по малко по-различен начин от хаштаговете в другите две водещи социални мрежи – Facebook и Twitter. За да научите повече по темата и за това кои са ефективните начини за тяхната употреба, прочетете поместения по-долу текст.

Как работят хаштаговете в Google +?

Facebook и Twitter използват хаштагове, за да организират съдържанието, като филтрират актуализациите, които съдържат определен хаштаг. Така напр. ако търсите #леснирецепти, резултатите, които ще видите ще съдържат само този хаштаг.

Google +, от своя страна, използва хаштаговете като средство за проучване на дадена тема. Когато търсите за даден хаштаг в Google +, социалната мрежа автоматично избира свързани хаштагове и актуални теми и Ви ги показва заедно с хаштага, който сте написали.

В Google + не възможно да се търси само по хаштага, който сте избрали.

Полезни съвети за това как трябва да използвате хаштаговете в Google +

1: Обърнете внимание на публикациите на другите потребители

Google+ използва сложен алгоритъм, за да открива кои публикации имат нещо общо с Вашия профил – дори и ако тези публикации идват от хора, които са извън Вашите кръгове. Този алгоритъм използва логиката на хаштаговете. Така социалната мрежа Ви предоставя съдържание, което е пряко свързано с Вашите интереси.

За да разберете кои са най-актуалните теми в Google+ и какви хаштагове използват потребителите, потърсете отделни хаштагове и разгледайте внимателно резултатите. Определете кои от релевантните хаштагове са най-често използвани и в следващата си публикация ги използвайте, заедно с хаштага, който Ви е послужил, като отправна точка.

2: Използвайте функционалността за автоматично определяне на хаштаговете

Докато Facebook и Twitter разчитат на потребителите да използват свои хаштагове, Google + може да направи това вместо Вас. Така напр., ако използвате някой не чак толкова популярен хаштаг, социалната мрежа автоматично ще добави още хаштагове – това, със сигурност, ще увеличи видимостта на Вашите публикации.

Разбира се, тази опция за автоматично добавяне на хаштагове може да бъде деактивирана.

3: Открийте свои собствени хаштагове

Как да изберете най-релевантните хаштагове? Единият вариант е да използвате секцията „Explore” и да разгледате предложените хаштагове – подобно на търсенето на ключови думи.

Вторият вариант е да използвате друга функционалност на Google + - тази за автоматично предлагане на хаштагове.

Не забравяйте да използвате името на бранда си във Вашите Google+ публикации. Ако достатъчно потребители използват като хаштаг името на Вашия бранд в релевантен контекст, тези публикации могат да бъдат предложени, като „related” на другите потребители, когато търсят нещо в социалната мрежа.

В повечето случаи, Google + показва хаштаговете в горния десен ъгъл в същата последователност, в която Вие сте ги посочили в публикацията си, затова се уверете, че името на бранда Ви е на първо място.

4: Използвайте релевантни хаштагове

Направете Вашите хаштагове полезни. В Twitter, например, хората често ги използват, като забавен начин да покажат допълнителна емоция. Но този вид добавяне на хаштагове не върши работа, ако се опитвате да увеличите броя на потребителите, до които достигат Вашите публикации.

За да имат някакъв ефект хаштаговете Ви в Google+, трябва да ги категоризирате.

Използвайте хаштагове, които са свързани с Вашето съдържание, а не с Вашите емоции.

В заключение

Хаштаговете в Google+ са добър начин за увеличаване на Вашата аудитория. Затова, трябва много внимателно да ги избирате. Отделете време да обмислите решенията си и Ви препоръчваме да не разчитате изцяло на Google+.

Използвайте секцията „Explore”, за да намерите най-популярните хаштагове, да научите повече за Вашата ниша и как най-добре да я таргетирате в социалната мрежа.

И не прекалявайте – употребата на повече от необходимото количество хаштагове е спам – особено, ако те не са релевантни.

Източник: socialmediaexaminer.com.

 

Създаване на Facebook страница, Twitter профил, InstagramПовече...

Свързани статии