+359 2 850 53 64

Дизайнът и съдържанието на Вашия уеб сайт - I част

Практични съвети, с които да подобрите съдържанието на Вашия уеб сайт

Дизайнът и съдържанието на един уеб сайт определят неговата ефективност и правят най-силно впечатление на потребителите

Поради тази причина, тези два елемента трябва да бъдат изработени по подходящ начин и разбира се, в съзвучие.

Това е задача, която изисква специални познания, умения, време и средства. Но определено не е невъзможна. За да Ви запознаем с основните действия, които трябва да предприемете, в тази и в следващата ни статия, ще Ви дадем няколко съвета относно това какво трябва да съдържат и как трябва да изглеждат Вашите уеб страници.

Съдържание

Заглавие

Заглавието е, може би, най-важната част от текста на страницата. По отношение на навигацията, то трябва да описва съдържанието, така че потребителят да знае какво да очаква и да си даде сметка дали е попаднал на правилното място. Освен това, заглавието на уеб страницата, задължително, трябва да съдържа някоя от основните Ви ключови думи. Така, Вие ще подскажете на търсещите машини, каква е темата и дали информацията, която сте поместили е релевантна.

Ако страницата е продуктова, в заглавието й, можете да използвате името на продукта. При блоговете, обаче, които обикновено са ориентирани към широката аудитория, трябва да помислите за заглавия, които лесно ще привлекат вниманието на интернет потребителите.

Навигация

Навигацията на един уеб сайт е от изключително голямо значение за неговата използваемост. Потребителите трябва да намират бързо и лесно информацията, която търсят, като в същото време трябва да ги насочвате към местата, които Вие искате те да посетят.

Навигацията на уеб сайта трябва да бъде определена още в първоначалния етап на неговото създаване. Ако уеб сайтът Ви ще съдържа много отделни страници, трябва да помислите върху тяхното категоризиране.

Текст

Текстът на Вашия уеб сайт трябва да се хареса както на потребителите, така и на търсещите машини. По отношение на SEO оптимизацията, съдържанието трябва да бъде уникално и да съдържа ключовите думи и техни синоними, като гъстотата им трябва да е логически обоснована. Ако текстът Ви е пренаситен с ключови думи или ако е лишен от смисъл, трябва да бъдете сигурни, че Google ще Ви накаже.

Съдържанието Ви трябва да бъде ясно, описателно и да посочва положителните черти на Вашия продукт. Трябва да имате предвид и че информацията, която представяте трябва да бъде лесна за запомняне. За целта, избягвайте да използвате жаргонни думи и наблегнете на фразите, които хората лесно ще разберат (и които биха потърсили в интернет). Освен това, употребата на познат изказ ще направи Вашия текст по-убедителен и по-правдоподобен.

Четимост

Безсмислено е да създавате лесно за запомняне съдържание, ако никой няма да го прочете. Обикновено хората сканират това, което е поместено на страницата и избират да прочетат тези части, които им се сторят най-интересни. 

Вие можете да им помогнете, като направите текста по-лесен за сканиране. Това може да бъде постигнато лесно, ако изпълните посочените по-долу съвети:

• Редовете не трябва да са прекалено дълги.
• Трябва да използвате подходящ вид шрифт и да изберете подходящ размер за големината на буквите.
• За да отделите визуално абзаците, използвайте бели пространства, както и под-заглавия.
• Най-важните фрази могат да бъдат удебелени.
• Използвайте списъци.

Това беше първата ни част от статията - днес, както видяхте, наблегнахме на това какво трябва да бъде съдържанието на един уеб сайт и как трябва да бъде организирано. Следващият път, водеща ще е темата за дизайна и интерактивността.

За нашите клиенти предлагаме пълния комплект от услуги за изработване на уебсайт: от регистриране на домейн до анализ на нуждите, предложение за дизайн и структура на сайта, изработване на уебсайта, попълване с подходящо съдържание, оптимизиране за търсачки (SEO optimisation) , хостинг, поддръжка и др.

Изработка на уеб сайтове с responsive дизайнПовече...

Свързани статии