+359 2 850 53 64

Как да увеличите продажбите на Вашия онлайн магазин?

С мисъл за клиента и посредством нашите 14 ефективни решения

Успехът на всеки един онлайн магазин се крие в неговите продажби, а елементът, който играе главна роля за тяхното увеличаване, е дизайнът

Затова, днес решихме ще Ви представим 14 идеи, с които лесно и ефективно да повишите Вашите реализации.

1. Определете целевата си аудитория

Определете целевата си аудитория и я опознайте. Не забравяйте, че купуването на дадена стока е емоционално решение. Хората могат да купят даден продукт от 1000 различни места. Но за да изберат Вашия онлайн магазин, те трябва да се почувстват добре, докато „се разхождат” из него.

Точно това се има предвид под термина „потребителско преживяване” – трябва, обаче, да имате предвид, че за да започнете да работите върху него, е нужно да отделите внимание на клиентите си, на техните предпочитания и поведение.2. Направете навигацията максимално лесна и интуитивна

Навигацията на Вашия онлайн магазин трябва да бъде максимално улеснена и интуитивна. В противен случай, Вашите клиенти ще предпочетат друго място, откъдето ще могат да закупят желаните от тях стоки по-бързо и по-удобно.

3. Използвайте продуктови снимки с високо качество

Снимките са първото нещо, на което клиентите обръщат внимание. Затова, трябва да сте сигурни, че снимките на предлаганите от Вас продукти са с високо качество и ако функционалностите на онлайн магазина го позволяват – с висока резолюция.

4. Осигурете достатъчно подробна информация за продуктите

Информацията за продуктите трябва да бъде достатъчно подробна. Препоръчително е и да я представите по подходящ начин. Ако изпълните тези съвети, резултатите няма да закъснеят и Вие и Вашите клиенти, ще бъдете изключително доволни.

5. Използвайте call-to-action (призив за действие)

Ако клиентите Ви харесват Вашите продукти, но не знаят какво трябва да направят, Вие пропускате сигурна печалба. Но трябва да сте сигурни, че Вашият call-to-action (призив за действие) е достатъчно силен и ясен. Той трябва да се забелязва лесно и да бъде достижим от различни места на Вашия онлайн магазин – като продуктовата страница, началната страница и т.н..

6. Използвайте видео представяния на продуктите

Видео представянията на продуктите могат значително да подобрят Вашите продажби. Те дават на клиентите триизмерен поглед върху Вашите продукти и правят решението за продажба много по-лесно.

7. Направете лесно достъпна количката за пазаруване

Посетителите на Вашия онлайн магазин трябва да имат бърз достъп до количката за пазаруване, която, в допълнение, трябва да бъде лесна за употреба.

8. Безплатна или платена доставка?

Ако е възможно, направете безплатна доставката на предлаганите Във Вашия онлайн магазин продукти. Ако пък ще добавяте такси, уверете се, че това е достатъчно ясно описано в уеб сайта Ви. Клиентите не харесват изненади по отношение на сумата, която в крайна сметка ще трябва да заплатят, докато пазаруват онлайн.

9. Не използвайте изскачащи прозорци (pop-up windows)

Ако някой Ви посъветва да използвате изскачащ прозорец, за да промотирате най-новите си продукти – не го правете! Не че е лошо да ги покажете, но не бива да разсейвате посетителите на Вашия онлайн магазин от процеса на пазаруване.

10. Обърнете внимание на функционалности на Вашата целева страница (landing page)

Във Вашия онлайн магазин задължително трябва да присъства отделна секция, в която да показвате най-новите или намалените си продукти. Така значително ще улесните процеса на пазаруване и Вашите клиенти ще останат доволни.

11. Посочете ясно текущите си намаления и промоции

Ако в момента имате продукти, които са намалени, ясно посочете колко ще спестят Вашите клиенти. Така те ще могат да си дадат реална представа за размерите на промоцията и крайната сума, която ще заплатят.

12. Посочете информация за контакти

Осигурете информация за контакти и направете връзка между Вас и Вашите клиенти лесно осъществима.

13. Използвайте различни видове начини за плащане

Осигурете различни начини за плащане – с карта, по банков път, с наложен платеж. Хората обичат да разполагат с възможно най-голям избор, за да могат да използват този, който им е най-удобен.

14. Вградете допълнителни опции, като търсене и разширено търсене

Онлайн магазинът Ви трябва да разполага с опции за търсене и филтриране на показаните резултати, така че клиентите със специфични изисквания да могат да намират лесно продуктите и да ги купуват!

И не забравяйте - правете всичко по възможно най-простия и логичен начин и никога не забравяйте, че всичките Ви действия, трябва да бъдат извършени с мисъл за Вашите клиенти – за това какво те търсят и как предпочитат да го получат!

Източник: ecomextension.com.

Изработка на онлайн магазин с Магенто или (Magento 1 & 2)Повече...

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА Търси се...фирма за изработка на онлайн магазини
  Търси се...фирма за изработка на онлайн магазини
  Електронната търговия е сфера, която се развива с голяма бързина. Както с всичко друго, което е станало силна необходимост,…
 • КЪМ СТАТИЯТА Създаване на онлайн магазин – III част
  Създаване на онлайн магазин – III част
  В предишната ни статия Ви запознахме с основните функционалности, които всеки един онлайн магазин трябва да предлага на клиентите…
 • КЪМ СТАТИЯТА Създаване на онлайн магазин – II част
  Създаване на онлайн магазин – II част
  В първата статия от поредицата ни „Какво трябва да знаем, когато създаваме онлайн магазин?“ описахме началните действия,…
 • КЪМ СТАТИЯТА Създаване на онлайн магазин – I част
  Създаване на онлайн магазин – I част
  Притежавате голяма компания, имате изготвена бизнес стратегия и опитен търговски екип? Или пък сте собственик на малка фирма…