+359 2 850 53 64

Създаване на онлайн магазин – III част

Коментари, онлайн мрежи, привличане на клиенти, проследяване на успеха

В предишната ни статия Ви запознахме с основните функционалности, които всеки един онлайн магазин трябва да предлага на клиентите си

Днес, за финал, ще разгледаме няколко въпроса, свързани с управлението и маркетинга на Вашия бизнес. Следвайте тези няколко малки съвета и резултатите ще бъдат налице много скоро. 

Какво да правя с коментарите и споделянето в социалните мрежи? Трябва ли да ги позволя в моя онлайн магазин? 

Сами се досещате, че коментарите в един онлайн магазин, могат да както положителни, така и отрицателни. Добре обмислете възможността дали да ги позволите във Вашата платформа. Наличието на функционалност за добавяне на коментар може да повиши доверието към Вашия онлайн магазин, респ. бранд, но трябва да имате предвид и това, че някой трябва да се занимава с администрирането на отрицателните коментари. 

Често срещан избор е онлайн магазините да не разполагат с такава опция, но вместо това са налични бутони за споделяне или харесване в различните социални мрежи – Facebook, Twitter, Google +, Pinterest и т.н. Така позволявате да клиентите си да изкажат своето мнение, като в същото време увеличавате популярността си.

Как да привлека потребители на онлайн магазина си?

Добре, вече имате готов и работещ онлайн магазин. Но какво от това? За да продължите бизнеса си, са Ви нужни клиенти. Как да ги привлечете? Няма да Ви заблуждаваме, това е нелека задача. Но следвайки няколко основни съвета, след време ще забележите видими резултати.

  • Споделете новината с приятели – „на живо“ и „онлайн“.
  • Ако имате фирмен уеб сайт, поставете в него линк, водещ към новосъздадения онлайн магазин.
  • Поставете линк към онлайн магазина и във фирмените си рекламни материали, като бюлетини, брошури, визитки.
  • „Поставете“ онлайн магазина си в социалните мрежи. Добавяйте нови публикации няколко пъти на ден и ще видите значително повишаване на желания от Вас трафик. Можете да използвайте социалните мрежи и като рекламна площадка на офертите на деня или друг вид промоция.
  • За по-добри резултати в търсещите машини, изберете такава платформа за онлайн магазин, която притежава вградена функционалност на SEO оптимизация на Вашето съдържание. 

Как да следя представянето на моя онлайн магазин?

Като избирате платформа за Вашия онлайн магазин, вижте дали е наличен инструмент за анализ и докладване на постигнатите резултати. Той може да Ви дава информация за броя на посещенията, тяхната честота, на каква възраст са посетителите на Вашия онлайн магазин, откъде са и т.н. Всичко това Ви дава полезна информация за това какво трябва да промените и какво да продължите да развивате. 

Така завършваме нашата поредица от статии за това „Какво трябва да знаем, когато създаваме онлайн магазин?“. Изложените съвети обхващат най-основните аспекти от създаването на един онлайн магазин, но дават гаранция за успеха на Вашето бизнес начинание. 

Изработка на онлайн магазин с Магенто или (Magento 1 & 2)Повече...

Свързани статии