+359 2 850 53 64

Топ съвети за Вашия Коледен маркетинг в социалните мрежи

Планирайте и не оставяйте всичко за последния момент

Всички ние знаем, че подготовката за предстоящите празници отнема много време – както в личен, така и в професионален план

За да можете да организирате задълженията си, подготвихме списък с полезни съвети, които да бъдат в помощ на Вашата маркетингова кампания в социалните мрежи.

Трябва да имате предвид, че през почивните дни около Коледа и Нова година, хората ще използват профилите си във Facebook, Twitter, Google +, LinkedIn и др. много по-често, отколкото обикновено. Затова, Вие трябва да сте предварително подготвени с богат и интересен запас от публикации.

По-долу сме посочили основните моменти, върху които трябва да концентрирате дейността си в социалните мрежи.

• Определете целите на Вашата маркетингова кампания за този период от годината.

• Използвайте някои от инструментите за мониторинг и анализ на резултатите, за да проверите как са се представили Вашите миналогодишни публикации и ги сравнете с тези на конкуренцията. Разберете кое съдържание потребителите на социалните мрежи са харесали най-много и следвайте неговата логика. А ако установите, че сте допуснали грешки – поправете ги. Наясно сме, че не е възможно да предскаже с точност кои теми ще са най-актуални, но това не бива да Ви отказва от идеята да направите Вашите публикации възможно най-интересни, най-релевантни и разбира се, опитайте се да стоите по-далеч от клишираните фрази.

• Намерете своето вдъхновение. За целта, можете да използвате някои от маркетинговите инструменти, като тези, извършващи т.нар. „social listening” (Google Alerts, Curate.me, Social mention, Twitter lists и др.) - те ще Ви подскажат какво е най-актуалното и най-търсенето съдържание към момента. Коледните и новогодишните празници са най-подходящото време да покажете индивидуалност и характер. Не пропускайте момента!

• За да привлечете вниманието на още по-голяма част от потребителите на социалните мрежи, можете да направите бегъл намек за това какво бизнесът Ви планува за следващата година.

• Подгответе няколко публикации за първите дни след празниците, тъй като тогава, най-вероятно, ще бъдете обсипани с доста допълнителна работа.

• Замислете се и какво евентуално може да се обърка. Подготовката за криза е най-добрият начин да намалите нейните отрицателни резултати. Обмислете няколко различни варианта, консултирайте се с Вашите колеги – специалисти по маркетинг и обмислете стратегия за бърза ответна реакция.

 

Разбира се, не трябва да забравяте и основните правила на маркетинга за социални мрежи, като таргетирането на съдържание и промотирането на публикациите, които се представят най-добре. С тях Вие лесно можете да разширите кръга от хора, които ще ги прочетат.

Как да изработите стратегията на Вашата празнична кампания в социалните мрежи?

  • Предколедното пазаруване вече започна – затова в социалните мрежи наблегнете на публикациите с такава насоченост. Имайте предвид, че жените, обикновено, започват да търсят подаръци по-рано от мъжете – използвайте тази информация и разпределете съответните публикации в правилното време.
  • Подгответе си и теми, свързани с празничните рецепти и съвети за декорация – това, със сигурност, ще увеличи броя на кликовете, които статиите Ви ще получат.
  • Ако имате туристическа агенция, започнете да рекламирате летните си предложения още преди коледните празници. Голяма част от хората плануват отпуските си няколко месеца предварително, затова, сега е моментът да им дадете най-добрите си оферти.
  • В дните около Коледа използвайте социалните мрежи, за да благодарите на клиентите, партньорите и служителите си за това, че са били до Вас през изминалата година.
  • В първите след-празнични дни започват големите търговски разпродажби – възползвайте се от ситуацията и дайте на феновете си няколко полезни съвета на тази тематика.
  • Не забравяйте, че с края на януари празниците не приключват – предстоят Свети Валентин и Китайската Нова Година – бъдете подготвени!

Източник: allin1social.com.

Създаване на Facebook страница, Twitter профил, InstagramПовече...

Свързани статии