+359 2 850 53 64

Конференция „Европейски ден на предприемача 2014г.”

НИТ-Нови Интернет Технологии ЕООД посети конференцията „Европейски ден на предприемача 2014г.”

НИТ – Нови Интернет Технологии ЕООД бе една от българските фирми, които посетиха тазгодишното издание на „Европейския ден на предприемача 2014”

Събитието се проведе на 16-ти и 17-ти октомври 2014г., в залите на Интер Експо Център – гр. София. Този път тема на форума бе „Иновации и предприемачество – растеж за Европа”, като сред обсъжданите теми бяха: „Обучение в предприемачеството – условие за създаване на ефективен и конкурентоспособен малък и среден бизнес”, „Инструменти за насърчаване на сътрудничеството между науката и бизнеса”, „Предприемачество в културните и творческите индустрии”, „Партньорство на местните власти с университетите и индустрията – добри практики” и мн.др. Представени бяха и наградите за насърчаване на предприемачеството и ТЕХНОСТАРТ.

Както винаги, събитието успя да събере на едно място представители на държавната администрация, Европейската комисия, бизнеса, научните среди и инвестиционните фондове.

Свои панели имаха: СУ „Св. Климент Охридски”, София Техно Парк, Съвета по иновации и енергийна и енергийна ефективност при Българска търговско-промишлена палата и Двустранната търговска камара България-Румъния, ТТО на БАИТ, Офис за технологичен трансфер „Иновативен Капитал“, както и множество представители на малкия и средния бизнес.