+359 2 850 53 64

По-продуктивни със социалните мрежи

Инструменти за улесняване на кампании в социалните мрежи

Милиарди хора по света използват различните видове социални мрежи.

Именно голямата им популярност бе причината за навлизането им и в сферата на бизнеса. Управлението на онлайн кампаниите, обаче, не е лесна задача - тя изисква специфични познания и много време. За да улесним работата ви, ще разгледаме няколко инструмента, с които да повишите продуктивността си в сферата на маркетинга в социалните мрежи.

Nimble

Nimble е инструмент, с който лесно управлявате контактите си - освен че можете да следите тяхната дейност, има и опция за прехвърляне на данните им в избрана от вас социална мрежа - Facebook, Twitter, Google +, LinkedIn, Skype, Phone, Email. Отскоро той е интегриран и с Hootsuite - уеб базирана система, която позволява едновременно организиране на кампании в няколко различни социални мрежи. Така можете да следите ключовите си дейности и връзки от едно единствено място.


Dlvr.it

Dlvr.it е създаден специално в помощ на  блогърите. Той автоматично препраща новите постове в предварително избрани социални мрежи. На разположение е и безплатна версия, която ви позволява да добавяте 5 поста в общо 3 социални мрежи, сред които Facebook и Twitter.

BufferApp

Изграждането на онлайн аудитория е невъзможно без споделянето на интересни публикации. Разбира се, това трябва да става в подходяща част на деня, така че те да могат да достигнат до максимален брой таргетирани потребители. За това може да ви помогне приложението BufferApp, което превръща планирането (а и анализирането) на новите публикации в елементарна задача.

Glyder

В началото на статията споменахме, че времето е един от основните фактори в онлайн маркетинга. Затова новата информация и промоции трябва да достигат до клиентите ви максимално бързо. С Glyder изпращате красиво оформени съобщения до различни социални платформи и то в рамките на 30 секунди. Приложението е налично само за iPhone. 

BundlePost

Най-вероятно вече сте се запознали с безплатната услуга на Google - Google Сигнали (Google Alerts). С нея можете да следите Мрежата за ново и интересно съдържание. Разбира се, разглеждането на всеки сигнал (alert) по отделно е трудоемка задача -  BundlePost  автоматизира този процес. С него много по-лесно намирате, планирате и управлявате публикациите си в социалните мрежи. 

Pingraphy

Pingraphy е браузър приставка (browser plugin), създадена специално за социалната мрежа Pinterest. С нея избраните изображения, биват публикувани в посочено от вас място и време. 

SocialBro

SocialBro е маркетинг средство, с което бързо и ефикасно популяризирате бизнеса си в Twitter. С него, освен че ще спечелите нови последователи (followers), получавате и: максимално точно таргетиране; задълбочен анализ; методи за проследяване на конкуренцията; информация за това кое е най-подходящото време за изпращане на съобщения - туитове (tweets).

Engag.io

С Engag.io бързо и с лекота проследявате коментарите и разговорите в различните социални мрежи и блогове, независимо от това дали вие ги администрирате. Има и търсачка, с която да откривате интересни дискусии, които да използвате като допълнително средство за популяризиране на бизнеса си. 

Pocket

Pocket ви дава възможност да набелязвате интересно съдържание (статии, клипове и т.н.), което да запазите и прочетете в удобно за вас време. Знаете, че колкото повече информация обработите, толкова повече идеи за споделяне ще получите. Pocket  може да се използва от потребители на iPad, iPhone, Android или каквото и да било десктоп устройство. 

Създаване на Facebook страница, Twitter профил, InstagramПовече...

Свързани статии