+359 2 850 53 64

По-продуктивни със социалните мрежи

Инструменти за улесняване на кампании в социалните мрежи

Милиарди хора по света използват различните видове социални мрежи.

Именно голямата им популярност бе причината за навлизането им и в сферата на бизнеса. Управлението на онлайн кампаниите, обаче, не е лесна задача - тя изисква специфични познания и много време. За да улесним работата ви, ще разгледаме няколко инструмента, с които да повишите продуктивността си в сферата на маркетинга в социалните мрежи.

Nimble

Nimble е инструмент, с който лесно управлявате контактите си - освен че можете да следите тяхната дейност, има и опция за прехвърляне на данните им в избрана от вас социална мрежа - Facebook, Twitter, Google +, LinkedIn, Skype, Phone, Email. Отскоро той е интегриран и с Hootsuite - уеб базирана система, която позволява едновременно организиране на кампании в няколко различни социални мрежи. Така можете да следите ключовите си дейности и връзки от едно единствено място.


Dlvr.it

Dlvr.it е създаден специално в помощ на  блогърите. Той автоматично препраща новите постове в предварително избрани социални мрежи. На разположение е и безплатна версия, която ви позволява да добавяте 5 поста в общо 3 социални мрежи, сред които Facebook и Twitter.

BufferApp

Изграждането на онлайн аудитория е невъзможно без споделянето на интересни публикации. Разбира се, това трябва да става в подходяща част на деня, така че те да могат да достигнат до максимален брой таргетирани потребители. За това може да ви помогне приложението BufferApp, което превръща планирането (а и анализирането) на новите публикации в елементарна задача.

Glyder

В началото на статията споменахме, че времето е един от основните фактори в онлайн маркетинга. Затова новата информация и промоции трябва да достигат до клиентите ви максимално бързо. С Glyder изпращате красиво оформени съобщения до различни социални платформи и то в рамките на 30 секунди. Приложението е налично само за iPhone. 

BundlePost

Най-вероятно вече сте се запознали с безплатната услуга на Google - Google Сигнали (Google Alerts). С нея можете да следите Мрежата за ново и интересно съдържание. Разбира се, разглеждането на всеки сигнал (alert) по отделно е трудоемка задача -  BundlePost  автоматизира този процес. С него много по-лесно намирате, планирате и управлявате публикациите си в социалните мрежи. 

Pingraphy

Pingraphy е браузър приставка (browser plugin), създадена специално за социалната мрежа Pinterest. С нея избраните изображения, биват публикувани в посочено от вас място и време. 

SocialBro

SocialBro е маркетинг средство, с което бързо и ефикасно популяризирате бизнеса си в Twitter. С него, освен че ще спечелите нови последователи (followers), получавате и: максимално точно таргетиране; задълбочен анализ; методи за проследяване на конкуренцията; информация за това кое е най-подходящото време за изпращане на съобщения - туитове (tweets).

Engag.io

С Engag.io бързо и с лекота проследявате коментарите и разговорите в различните социални мрежи и блогове, независимо от това дали вие ги администрирате. Има и търсачка, с която да откривате интересни дискусии, които да използвате като допълнително средство за популяризиране на бизнеса си. 

Pocket

Pocket ви дава възможност да набелязвате интересно съдържание (статии, клипове и т.н.), което да запазите и прочетете в удобно за вас време. Знаете, че колкото повече информация обработите, толкова повече идеи за споделяне ще получите. Pocket  може да се използва от потребители на iPad, iPhone, Android или каквото и да било десктоп устройство. 

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА 4 идеи за перфектна снимка на корицата
  4 идеи за перфектна снимка на корицата
  Снимката на корицата (cover photo) e първото нещо, което посетителите на Вашия профил/ страница виждат. Затова, е много важно,…
 • КЪМ СТАТИЯТА Социалните мрежи и контент рекламите
  Социалните мрежи и контент рекламите
  Много от широко разпространените схващания за социалните мрежи и контент рекламата са грешни
 • КЪМ СТАТИЯТА Маркетинговата реалност на Facebook
  Маркетинговата реалност на Facebook
  От самото начало на своето развитие, стартирало февруари 2004, Facebook се утвърждава не само като социална мрежа номер едно,…
 • КЪМ СТАТИЯТА Facebook Анонимни или НЕ?
  Facebook Анонимни или НЕ?
  Facebook потребителите вече няма да могат да остават анонимни, след като социалната мрежа отмени използването на настройки…

Създаване на Facebook страница, Twitter профил, InstagramПовече...