+359 2 850 53 64

Подценяваната социална мрежа SlideShare

Използвате ли SlideShare, за да популяризирате бизнеса си? Надяваме се, че да. Ако пък отговорът Ви е отрицателен, то е време да преосмислите стратегията си.

SlideShare е чудесно място за представяне на интересни и полезни презентации и увеличаване на видимостта на Вашия бранд. За да Ви помогнем да се ориентирате по-добре в платформата, днес ще разгледаме 7 лесни за изпълнение идеи, които биха подпомогнали Вашето представяне в интернет пространството.

Защо да използвате SlideShare за популяризиране на бизнеса си?

По-голямата част от специалистите, занимаващи се с маркетинг в социалните мрежи (social media marketing), се фокусират основно върху Facebook, YouTube, Twitter, Instagram и LinkedIn. Но дали не пропускат една голяма възможност? От всички подобни медии, само в SlideShare Вашите публикации могат да бъдат видяни от множество хора още от първия ден. Доказателство - SlideShare има над 60 милиона уникални посетителя всеки месец, които генерират над 215 милиона гледания.

 

1. SlideShare е за място за професионално направени презентации

Ежедневно, в SlideShare се публикуват огромен брой презентации, но това не означава, че всички те са качествени. Вие, разбира се, можете да се отличите от тълпата, като за това не са Ви нужни специални технологични познания. Изберете популярна тема, свързана с Вашия бизнес, създайте полезно и интересно съдържание, представете го по красив начин и готово – можете да си спечелите няколко стотин гледания само за няколко часа.

2. В SlideShare по-добре се представят презентациите, които съдържат ключови думи и фрази

Начинът, по който използвате ключовите си думи и фрази, може да окаже огромно влияние върху представянето на Вашите презентации в SlideShare. Както във всеки друг уеб сайт, потребителите търсят това, което ги интересува. Затова, Вие трябва да сте сигурни, че те ще успеят да Ви намерят.

Ключовите думи и фрази можете да разположените на следните места:

• в името на файла;
• в заглавието и описанието на презентацията;
• в етикетите (таговете).

Трябва да имате предвид и следното: SlideShare е един от любимците на Google, което си основателна причина да обърнете повече внимание на ключовите думи.

3.Потребителите на SlideShare харесват презентации от типа „Как да…?”

Визуалното съдържание е предпочитано от всички интернет потребители. Хората учат много по-бързо, когато виждат стъпките, които трябва да изпълнят, за да постигнат нещо. А ако се отегчат от дадена част, те лесно могат да преминат към тези слайдове, които ще им бъдат най-полезни. Затова, ако искате Вашите презентации да се представят добре в SlideShare, трябва да дадете на хората това, което искат. Така например, ако работата Ви е свързана с изработване на уеб сайтове, можете да направите презентация за това кои са основните стъпки за създаване на красив и ефективен дизайн.

4.Използвайте списъци в презентациите си в SlideShare

Хората обичат информацията да им бъде представена в списъчен вид – така тя е много по-лесна за „сканиране”, търсене и запаметяване. Дори и само с една подобна презентация, Вие ще привлечете вниманието на много хора. И ако са я харесали много, те ще я споделят.

5. В SlideShare трябва да споделяте полезна информация

Ако не споделяте достатъчно количество информация, потребителите на SlideShare, най-вероятно, ще сметнат, че презентацията Ви не е качествена. Ако пък е прекалено дълга, вниманието им бързо ще бъде отклонено в друга посока. Затова, Вие трябва да създавате текстове, в които посредством линкове, да заведете читателите си към желаното от Вас място. Казано с други думи, трябва да използвате SlideShare като средство за обобщаване на голяма по обем информация.

6. Публикувайте SlideShare презентациите си в LinkedIn

LinkedIn е най-популярната бизнес ориентирана социална мрежа, което я прави чудесно място за промотиране на Вашите професионално направени SlideShare презентации. Затова не пропускайте да я използвате!

7. Покажете презентацията си на началната страница на SlideShare

Всеки ден, от SlideShare ръчно избират няколко презентации, които да бъдат представени на началната страница. Както сами се досещате, този, който успее да се покаже там, печели доста допълнителни посещения.

Но как можете да бъдете един от тези хора? Всъщност, това не е чак толкова трудно. Просто трябва да следвате правилата и шансовете Ви за успех ще се увеличат много бързо. Редакторите, обикновено, избират някои от последно добавените презентации – затова е добре да качвате презентациите си възможно най-рано през деня, за да може в неговия край, те да се покажат на желаното място.

В заключение, ще обобщим казаното дотук: За да бъдат успешни Вашите презентации в SlideShare, трябва да:

• Предлагате на потребителите интересно и полезно съдържание.
• Оптимизирате съдържанието.
• Следите резултатите. Вижте кои действия дават най-добри резултати във Вашия случай. И наблегнете на тяхното използване!

Източник: socialmediaexaminer.com. 

Създаване на Facebook страница, Twitter профил, InstagramПовече...

Свързани статии