+359 2 850 53 64

Топ съвети за имейл маркетинг

Какво трябва да направите, за да бъде Вашата кампания успешна?

Имейлът се превърна в един от най-лесните начини, чрез които бизнесът може да достигане до широк кръг клиенти

Сравнително ниската цена и бързината на доставяне на съобщенията, правят имейл кампаниите важна част от съвременните маркетингови стратегии. С увеличаване на популярността на този начин за реклама, се появява и нарастващ риск, съобщенията Ви да бъдат блокирани.

Infogroup, компания за бизнес и маркетингови решения, предлага на Вашето внимание 10 съвета, които могат да помогнат на малкия бизнес да създаде и управлява успешни имейл маркетинг кампании.

Целева група

За да получите най-добрия резултат от дадена имейл кампания, е важно ясно да разделите своята целева аудитория по различни критерии (възраст, пол, интереси). Това ще Ви помогне да определите кои са най-добрите послания, чрез които можете да достигнете до клиентите си.



Бъдете ясни и логични

Когато изпращате имейли до сегашни и потенциални клиенти, използвайте ясни и логични изречения. Офертите трябва да са кратки и лесни за разбиране.

Предизвикайте реакция

Имейлите трябва да целят да предизвикат ясно дефинирано действие. Клиентите трябва да разберат, че е добре да отговорят сега на имейла Ви, а не да отлагат. Поставянето на крайна дата на офертата, може да предизвика незабавна реакция.

Подходящ дизайн

Вече все повече хора проверяват пощите си от мобилни устройства. Именно поради тази причина, е изключително важно Вашите имейли да изглеждат добре, когато се отварят на мобилно устройство. Не подценявайте дизайна!

Силно заглавие

Заглавието на имейла трябва да подтикне получателя да го отвори.

*Съвет: За да намалите риска имейлът Ви да бъде блокиран от входящата кутия на получателя, използвайте лично обръщение.

Кратко заглавие

Ограничете дължината на заглавието до 50 знака. По-дълги заглавия могат да бъдат отрязани от входящата кутия на получателя.

Целева страница (Уеб страницата, до която ще стигат клиентите, след като кликнат върху рекламата Ви)

Преди да изпратите своите имейли, се уверете, че целевата Ви страница отразява правилно офертата, като подчертава най-важното от нея. Целевата страница трябва да изглежда по същия начин и да бъде написана в същия стил, като офертата.

Анализ

За да извлечете максимума от кампанията, е важно да използвате механизми, с които да следите кликванията, отговорите и продажбите, получили се в резултат от изпратените имейли.

Други канали за контакт

Освен целевата страница, е хубаво да посочите алтернативни начини, чрез които клиентите да се свържат с Вас, например, телефонен номер.

Постоянство

Изпращането на едно и също съобщение много пъти, ще увеличи популярността на Вашата марка и ще доведе до по-добри резултати. Не забравяйте, обаче, всеки път, когато изпращате повторно дадено съобщение, да промените заглавието, както и част от съдържанието му.

Източник: businessnewsdaily.com. 

Изградете онлайн присъствието на Вашия бизнесПовече...