+359 2 850 53 64

Вече има Facebook at Work

Ще завладее ли социална мрежа сферата на бизнес комуникацията?

Още преди шест месеца от Facebook обявиха, че работят върху нов продукт, насочен към предприятията и компаниите Facebook at Work.

В средата на месец януари 2015г., социалната мрежа официално пусна новата си разработка, разбира се, достъпна и за потребителите на iOS и Android устройства.

Новият продукт поставя Facebook рамо до рамо с Microsoft’s Yammer, Slack, Convo, Socialcast и всички останали фирми, които се опитват да доминират в средствата за онлайн бизнес комуникация. Дори от LinkedIn обявиха, че обмислят идеята да създадат продукт, който да улеснява връзката между служителите на дадена компания.

Какво представлява Facebook at Work?

Facebook at Work Ви позволява да създадете акаунт, различен от личния си Facebook акаунт. В новия си акаунт, ще имате на разположение инструменти, улесняващи комуникацията Ви с колегите.

Трябва да имате предвид, че нещата, които споделяте чрез фирмения си акаунт, ще бъдат видими само за хората от същата компания.

Но за да създадете свой Facebook аt Work акаунт, работодателят Ви трябва да използва новото приложение.

Какви са разликите между фирмения Facebook акаунт и личния Facebook акаунт?

Вашият Facebook at Work акаунт е видим само от хората в компанията, в която работите.

Когато създавате фирмения си акаунт, ще имате на разположение опция за свързване с личния си Facebook акаунт, но това не означава, че ще можете да обменяте информация от единия в другия акаунт. Въпросното свързване ще Ви позволи, обаче, да използвате потребителското име и парола, които използвате за личния си Facebook акаунт, като по този начин ще можете лесно да превключвате от единия на другия акаунт.

Вашият работодател няма да получи достъп до потребителското Ви име и парола.

Кой ще може да вижда нещата, които публикувам от своя Facebook at Work акаунт?

Когато публикувате нещо от фирмения си акаунт, можете да го споделите с всички служители във Вашата компания или да направите публикацията видима само от Вас. Така Вашите колеги няма да могат да я виждат, освен ако не ги тагнете.

Нещата, които споделяте във Facebook at Work, са видими само за хора във Вашата компания.

Трябва да имате предвид, че хората, които управляват фирмения Facebook at Work акаунт могат да видят всичко, което споделяте, подобно на начина, по който те могат да виждат фирмените Ви имейли.

Каква информация се появява в моя Facebook at Work профил?

Когато настройвате своя Facebook at Work акаунт, профилът Ви автоматично показва информацията, предоставена от Вашия работодател. Тя може да включва име, длъжност и информация за контакт в рамките на компанията. Ако искате да редактирате някои от тези детайли, трябва да се свържете с отдела по човешки ресурс и да ги помолите да нанесат промените, които желаете.

Можете да персонализирате Вашия Facebook at Work профил, като добавите профилна снимка, снимка на корицата и други детайли.

Източници: techcrunch.com;
facebook.com/help/work.

Създаване на Facebook страница, Twitter профил, InstagramПовече...

Свързани статии