+359 2 850 53 64

Facebook реакции

Facebook допълва “Like” бутона с емотикони, показващи различни реакции

Скоро потребителите на Facebook по цял свят ще могат да използват нова функционалност – „Facebook reactions”.

Facebook реши да преобразува начина, по който потребителите изразяват своите реакции към публикациите в социалната мрежа, като добави нова функционалност под името "Facebook Reactions". Тази нова функция представлява разширение на добре познатия "Like" бутон, който досега бе основният начин за изразяване на одобрение към съдържанието на потребителите. "Facebook Reactions" включва цяла гама от емотикони, които позволяват на потребителите да изразят по-разнообразни и специфични реакции към публикациите.

Със събирането на отзиви и реакции от различни тестови страни, като Испания, Ирландия, Чили, Филипините, Португалия и Колумбия, Facebook се подготвя да предостави тази нова функционалност на всички свои потребители по света в следващите няколко седмици. Това ще даде възможност на хората да изразяват по-широка гама от емоции и отговори към публикациите, които виждат в новинарския си поток.

 

"Facebook Reactions" ще включва следните 6 емотикони, които са представени със символи, които предават съответните емоции:

Одобрение

Любов

Смях

Учудване

Тъга

Гняв

Създаването на тези нови емотикони не бе прост процес. Според доклад на Bloomberg, Facebook работи съвместно с група социолози, които проведоха проучвания и анализираха начините, по които потребителите биха най-добре представили своите емоции. Визуализацията на емотиконите бе подбрана внимателно, за да се осигури ясност и разпознаваемост.

Тези нови реакции ще бъдат достъпни както в мобилната, така и в десктоп версията на социалната мрежа. Когато потребителите изберат определен емотикон като реакция към дадена публикация, тя ще бъде визуализирана под публикацията, заедно с броя на хората, които са избрали същата реакция.

С тази нова функционалност Facebook не само допълва възможностите за изразяване на потребителите си, но и предоставя по-добро разбирателство и връзка между хората в онлайн общността. "Facebook Reactions" помага на потребителите да се изразяват по-точно и да се свързват в по-емоционален и разнообразен начин.

Създаване на Facebook страница, Twitter профил, InstagramПовече...

Свързани статии