+359 2 850 53 64

Доверието във Вашия бизнес

5 лесни начина да накарате хората да повярват във Вас

Не е лесно да накарате хората да повярват във Вашия бизнес. Особено ако сте start-up или развивате дейност в сфера, която не е чак толкова добре позната

Доверието, обаче, е много важно. То ще Ви помогнете не само да спечелите нови клиенти, но и да ги задържите.

По-долу сме посочили 5 лесни начина да изградите доверие във Вашия бранд.

1. Изпълнявайте обещанията си

Изпълнявайте задачите си точно както сте ги описали първоначално на клиента. За да сте сигурни, че няма да има разминаване, кореспондирайте си винаги в писмена форма – по имейл, скайп и т.н.

2. Завършвайте задачите си в установения срок, по възможност и малко по-рано

Опитвайте се да приключвате задачите си малко преди крайния срок. Така ще покажете на клиентите си, че действате бързо и отговорно, а и ще имате време да нанесете промени, ако се наложи.

3. Никога не излизайте извън поставения бюджет

На клиентите няма да им хареса, ако похарчите повече пари, отколкото са планирали предварително. Същото важи и ако работите по проект по-дълго от предвиденото. Ако това се случи, има вероятност да не се свържат повече с Вас. Затова винаги се стремете да не надвишавате установения бюджет.

4. Ако се появят проблеми, уведомете клиентите си

Клиентът Ви трябва да знае, ако в процеса на работа се появи проблем. Независимо от неговия характер, не пропускайте да го уведомите. Ако не го направите, доверието във Вас несъмнено ще бъде нарушено.

5. Ако клиентът поиска, подпишете клауза за конфиденциалност

Много клиенти искат да подпишат клауза за конфиденциалност. Защо не им отправите такова предложение още на първата Ви среща? Така те ще разберат, че подхождате отговорно и че желаете да работите заедно, дори и ако впоследствие не можете да се похвалите с това.

Заключение

Ако сте собственик на малък бизнес, може да Ви е трудно да спечелите доверието на хората. Но това не бива да Ви обезкуражава. Следвайте посочените по-горе съвети и един по един клиентите ще започнат да идват при Вас.

Източник: somebodymarketing.com.

Свързани статии