+359 2 850 53 64

HTML5 анимации - по лесния начин

6 инструмента, които ще улеснят работата на всеки дизайнер

HTML5 е един от най-популярните инструменти за създаване на уеб сайтове и впечатляващо визуално съдържание, включително анимации.

Днес ще Ви представим 6 модерни инструмента за създаване на анимации, които успешно използват HTML5. Не пропускайте възможността да направите Вашия уеб сайт още по-привлекателен.

1. Purple Composer

Purple Composer е част от Purple Publishing Suite. С него можете да създавате не само HTML5 анимации, но и интерактивно съдържание за приложения. Софтуерът е безплатен, но публикуването на приложенията, създадени с него, се таксуват.

2. HTML5MAKER

HTML5Maker е онлайн инструмент, с който можете са създавате анимации с плавен преход, като е наличен богат набор от опции за контрол. Допълнителни функционалности: изработка на красив и привлекателен текст; колекция от изображения.

3. Motion Composer

Ако търсите лесен за употреба инструмент за създаване на професионално изглеждащи анимации и уеб съдържание, Motion Composer e това, от което се нуждаете. Софтуерът е подходящ за употреба и от хора, които не разполагат с умения за програмиране. Motion Composer има интуитивен и изчистен интерфейс, с който лесно създавате респонсив анимации с минимални усилия, а най-хубавото е, че можете да добавяте и аудио към тях.

4. Mixeek

Mixweed е безплатно онлайн приложение за дизайн на интерактивни HTML5 анимации. Той е лека алтернатива на платените софтуерни инструменти и определено си заслужава да го тествате.

5. GSAP

GSAP е инструмент, който може да използвате за създаване на HTML5 анимации, които се визуализират безпроблемно на всички модерни мобилни телефони и браузъри. Модулен, гъвкав и ултра-ефикасен, благодарение на неговата плъгин архитектура, с него Вие можете да правите много повече от сенки и слайдове.

6. MUGEDA

Това е професионален софтуер за създаване и разпространение на HTML5 анимации и изображения за всички видове устройства – смартфони, настолни компютри, таблети и смарт телевизори.

Източник: promotionworld.com.

Изработка на динамични уеб сайтове с responsive дизайнПовече...

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА Основни стилове в уеб дизайна
  Основни стилове в уеб дизайна
  Уеб сайтове търпят постоянно развитие. Преди 10 години те представлява статични страници с няколко бутона за навигация, но…
 • КЪМ СТАТИЯТА Златното сечение в уеб дизайна
  Златното сечение в уеб дизайна
  За да постигнете чист и балансиран вид на Вашия дизайн, трябва да му придадете усещане за ред и хармония, които потребителите…
 • КЪМ СТАТИЯТА Изображенията в уеб дизайна
  Изображенията в уеб дизайна
  Ако работата Ви изисква употреба или обработка на изображения, е добре да знаете кои са основните видове формати и в кои…
 • КЪМ СТАТИЯТА Професионални дизайнерски съвети за непрофесионалисти
  Професионални дизайнерски съвети за непрофесионалисти
  Ако сте от хората, на които често им се налага да изработват презентации или електронни обучения, но не притежават професионални…