+359 2 850 53 64

HTML5 анимации – по лесния начин

6 инструмента за създаване на HTML5 анимации, които ще улеснят работата на всеки дизайнер

HTML5 е един от най-популярните инструменти за създаване на уеб сайтове и впечатляващо визуално съдържание, включително анимации.

Днес ще Ви представим 6 модерни инструмента за създаване на анимации, които успешно използват HTML5. Не пропускайте възможността да направите Вашия уеб сайт още по-привлекателен.

1) Purple Composer

Purple Composer е част от Purple Publishing Suite. С него можете да създавате не само HTML5 анимации, но и интерактивно съдържание за приложения. Софтуерът е безплатен, но публикуването на приложенията, създадени с него, се таксуват.

2) HTML5MAKER

HTML5Maker е онлайн инструмент, с който можете са създавате анимации с плавен преход, като е наличен богат набор от опции за контрол. Допълнителни функционалности: изработка на красив и привлекателен текст; колекция от изображения.

3) Motion Composer

Ако търсите лесен за употреба инструмент за създаване на професионално изглеждащи анимации и уеб съдържание, Motion Composer e това, от което се нуждаете. Софтуерът е подходящ за употреба и от хора, които не разполагат с умения за програмиране. Motion Composer има интуитивен и изчистен интерфейс, с който лесно създавате респонсив анимации с минимални усилия, а най-хубавото е, че можете да добавяте и аудио към тях.

4) Mixeek

Mixweed е безплатно онлайн приложение за дизайн на интерактивни HTML5 анимации. Той е лека алтернатива на платените софтуерни инструменти и определено си заслужава да го тествате.

5) GSAP

GSAP е инструмент, който може да използвате за създаване на HTML5 анимации, които се визуализират безпроблемно на всички модерни мобилни телефони и браузъри. Модулен, гъвкав и ултра-ефикасен, благодарение на неговата плъгин архитектура, с него Вие можете да правите много повече от сенки и слайдове.

6) MUGEDA

Това е професионален софтуер за създаване и разпространение на HTML5 анимации и изображения за всички видове устройства – смартфони, настолни компютри, таблети и смарт телевизори.

Източник: http://www.promotionworld.com/articles/internet/webdesign/160923-7-html5-animation-tools-for-creating-appealing-website-designs.