+359 2 850 53 64

Как да Ви наемат на работа?

Полезни съвети относно изработката на онлайн портфолио

В наши дни конкуренцията за работни места е огромна. За да бъдете забелязани, трябва да направите, така че кандидатурата Ви да изпъкне.

А за това Ви е нужно нещо повече от професионално изглеждащ LinkedIn профил.

Нужен Ви е уеб сайт. Ако си направите собствено онлайн портфолио, ще можете да се рекламирате много по-успешно, тъй като уеб сайтът може да бъде персонализиран по Ваш вкус.

Портфолиото е особено подходящо за хора, които се занимават с програмиране, дизайн или дигитален маркетинг. Чрез него те могат да покажат уменията си на практика.

В днешната статия, ще Ви дадем няколко полезни съвета за изработка на уеб сайт-портфолио, придружени с реални примери, от които да почерпите вдъхновение.

Съвет #1: Покажете характера си

Придайте характер на уеб сайта си. Така например, ако сте по-срамежлива натура, вместо снимка, сложете картинка, която да Ви изобразява. Ако си падате по по-екстравагантните неща - не го крийте. Бъдете креативни, но стилни. Покажете част от личните си качества, но най-вече покажете, че сте професионалист.

Съвет #2: Включете само релевантна информация

Уверете се, че портфолиото Ви включва само релевантна информация и никога не лъжете. Разкажете какво наистина можете и какво наистина сте правили. Не забравяйте да споменете конкретни резултати и ако е възможно, покажете някои от проектите си.

Съвет #3: Покажете само нещата, които Ви харесват

Не е грешно да покажете само проектите, които харесвате. Използвайте портфолиото си да таргетирате вида работа, която предпочитате.

Съвет #4: Добавете контекст

Разкажете на HR отдела какъв е начинът Ви на работа. Можете да включите препоръки от предишни работодатели или клиенти. Покажете как комуникирате, как се справяте с крайните срокове и др.

Съвет #5: Направете добро впечатление

Гледайте на портфолиото си, като на CV, с което кандидатствате за работа. То трябва да убеждава читателя, че именно Вие сте перфектният кандидат. Опитайте се да създадете възможно най-добро първо впечатление.

Каква информация да включите във Вашето портфолио?

Има няколко неща, които задължително трябва да включите във Вашето портфолио:

• Вашето име и снимка;

• малко лична информация;

• информация за контакти;

• релевантни проекти;

• Вашите умения.

В заключение, Ви предлагаме да разгледате няколко красиви и креативни примера за дизайн на уеб сайтове-тип портфолио, от които да почерпите вдъхновение.

Източник: sitepoint.com. 

Изработка на уеб сайтове с responsive дизайнПовече...