+359 2 850 53 64

Какво е Ардуино?

Ардуино - платформата за лесно и бързо създаване на сложни проекти

Ардуино (Arduino) е платформа с отворен код, придружена с хардуер и софтуер, чиято основна цел е лесно и достъпно създаване на сложни електронни проекти и прототипи, като безжични сензори, LED кубове, роботи и др..

Хардуерът се състои от микроконтролер и други електронни компоненти, които с помощта на софтуера, могат да бъде програмирани да изпълняват почти всякакви задачи. Програмният език на Ардуино е много лесен, което прави платформата подходяща за всеки, който има интерес в областта на електрониката без да е запознат със сложни алгоритми. 

Ардуино може да оперира както независимо, така и ако бъде свързан с компютър, друг Ардуино хардуер, други електронни устройства или контролери.

Подходящ е не само за начинаещи, но и за експерти, които произвеждат прототипи на комерсиални продукти.

Ардуино се използва от стотици хора и организации, тъй като е финансово достъпен и лесен за употреба. Ардуино е създаден за артисти, дизайнери, начинаещи специалисти по роботика – всички, които се интересуват от създаване на интерактивни обекти или среди. Ардуино може да си взаимодейства с бутони, LED, мотори, камери, интернет, смартфони, телевизори и др..

Платформата е подходяща и за образователни институции, тъй като представлява идеално средство за провеждане на експерименти и разбиране на основните на хардуерното инженерство.

Официален уеб сайт: arduino.cc.
YouTube канал: arduinoteam.

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА
  ИТ специалист с добри меки умения - възможно ли е?
  Меките умения в ИТ сферата често биват подценявани - както от самите ИТ специалисти, така и от работодателите.
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Как да започнете работа като програмист?
  Ако сте решили да започнете работа като програмист, трябва да знаете, че стартирането на нова кариера не е лесна задача,…
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Топ 10 на езиците за програмиране през 2017г.
  Като всяка друга индустрия, и в ИТ сферата има тенденции, а нуждите и търсенето се променят на всеки няколко години.
 • КЪМ СТАТИЯТА
  HTML5 анимации - по лесния начин
  HTML5 е един от най-популярните инструменти за създаване на уеб сайтове и впечатляващо визуално съдържание, включително анимации.