+359 2 850 53 64

Какво е Ардуино?

Ардуино - платформата за лесно и бързо създаване на сложни проекти

Ардуино (Arduino) е платформа с отворен код, придружена с хардуер и софтуер, чиято основна цел е лесно и достъпно създаване на сложни електронни проекти и прототипи, като безжични сензори, LED кубове, роботи и др..

Хардуерът се състои от микроконтролер и други електронни компоненти, които с помощта на софтуера, могат да бъде програмирани да изпълняват почти всякакви задачи. Програмният език на Ардуино е много лесен, което прави платформата подходяща за всеки, който има интерес в областта на електрониката без да е запознат със сложни алгоритми. 

Ардуино може да оперира както независимо, така и ако бъде свързан с компютър, друг Ардуино хардуер, други електронни устройства или контролери.

Подходящ е не само за начинаещи, но и за експерти, които произвеждат прототипи на комерсиални продукти.

Ардуино се използва от стотици хора и организации, тъй като е финансово достъпен и лесен за употреба. Ардуино е създаден за артисти, дизайнери, начинаещи специалисти по роботика – всички, които се интересуват от създаване на интерактивни обекти или среди. Ардуино може да си взаимодейства с бутони, LED, мотори, камери, интернет, смартфони, телевизори и др..

Платформата е подходяща и за образователни институции, тъй като представлява идеално средство за провеждане на експерименти и разбиране на основните на хардуерното инженерство.

Официален уеб сайт: arduino.cc.
YouTube канал: arduinoteam.

Свързани статии