+359 2 850 53 64

Какво е Ардуино?

Ардуино - платформата за лесно и бързо създаване на сложни проекти

Ардуино (Arduino) е платформа с отворен код, придружена с хардуер и софтуер, чиято основна цел е лесно и достъпно създаване на сложни електронни проекти и прототипи, като безжични сензори, LED кубове, роботи и др..

Хардуерът се състои от микроконтролер и други електронни компоненти, които с помощта на софтуера, могат да бъде програмирани да изпълняват почти всякакви задачи. Програмният език на Ардуино е много лесен, което прави платформата подходяща за всеки, който има интерес в областта на електрониката без да е запознат със сложни алгоритми. 

Ардуино може да оперира както независимо, така и ако бъде свързан с компютър, друг Ардуино хардуер, други електронни устройства или контролери.

Подходящ е не само за начинаещи, но и за експерти, които произвеждат прототипи на комерсиални продукти.

Ардуино се използва от стотици хора и организации, тъй като е финансово достъпен и лесен за употреба. Ардуино е създаден за артисти, дизайнери, начинаещи специалисти по роботика – всички, които се интересуват от създаване на интерактивни обекти или среди. Ардуино може да си взаимодейства с бутони, LED, мотори, камери, интернет, смартфони, телевизори и др..

Платформата е подходяща и за образователни институции, тъй като представлява идеално средство за провеждане на експерименти и разбиране на основните на хардуерното инженерство.

Официален уеб сайт: arduino.cc.
YouTube канал: arduinoteam.

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА ИТ специалист с добри меки умения - възможно ли е?
  ИТ специалист с добри меки умения - възможно ли е?
  Меките умения в ИТ сферата често биват подценявани - както от самите ИТ специалисти, така и от работодателите.
 • КЪМ СТАТИЯТА Как да започнете работа като програмист?
  Как да започнете работа като програмист?
  Ако сте решили да започнете работа като програмист, трябва да знаете, че стартирането на нова кариера не е лесна задача,…
 • КЪМ СТАТИЯТА Топ 10 на езиците за програмиране през 2017г.
  Топ 10 на езиците за програмиране през 2017г.
  Като всяка друга индустрия, и в ИТ сферата има тенденции, а нуждите и търсенето се променят на всеки няколко години.
 • КЪМ СТАТИЯТА HTML5 анимации - по лесния начин
  HTML5 анимации - по лесния начин
  HTML5 е един от най-популярните инструменти за създаване на уеб сайтове и впечатляващо визуално съдържание, включително анимации.