+359 2 850 53 64

Кой е Вашият основен крадец на време?

Кои са основните крадци на време и как да се справите с тях?

За да управлявате времето си ефикасно, трябва да знаете колко лесно е часовете просто да изтекат, а Вие да не сте свършили нищо полезно.

Има толкова много привидно невинни източници на разсейване, които, ако бъдат събрани, акумулират голяма част загубено време.

В тази статия ще Ви помогнем да разберете кой е Вашият основен крадец на време и как можете да се справите с него.

Кои са крадците на време?

Крадците на време са източниците, които влияят негативно на продуктивността Ви, като водят до ненужна загуба на време. Те вземат от Вашето време малки порции, но го правят често и постоянно, докато не осъзнаете, че денят Ви е изтекъл без да сте свършили нищо полезно.

„Крадците на време“ могат да бъдат собствени или наложи от други лица, но Вие сте човекът, който ги управлява и отговорността е изцяло Ваша.

Как да се справите с „крадците на време“?

След като идентифицирахте кой е източника, който Ви отнема излишно време, трябва да намерите начин да се справите с него.

Помислете върху следните въпроси:

• Защо позволявате на крадеца на време да наруши графика Ви?
• Оказват ли той влияние върху другите Ви задачи?
• Какво трябва да направите, за да промените ситуацията?
• Как промените ще подпомогнат личния и професионалния Ви живот?

Обобщение

Независимо дали Вие сте причината да губите ненужно време, или е някой друг, можете да поемете контрол и да предотвратите голяма част от „крадците на време“. Нужни са Ви малко повече самодисциплина и отдаденост.

Като елиминирате „крадците на време“, ще осъзнаете, че разполагате с време, което можете да оползотворите за задачите, които подпомагат целите на компанията, както и Вашето лично професионално развитие.

Ако искате да научите повече за правилното управление на времето, запишете за нашето онлайн обучение "Управление на времето". 

Свързани статии