+359 2 850 53 64

Съвети за водене на блог през 2018г.

Как да направите блога си по-успешен?

През последните няколко години имаше бум на различните видове блогове - лични и корпоративни.

Качеството на съдържанието се подобри, а това привлече вниманието на интернет потребителите.

1. SEO маркетинг и SEO оптимизация на сайта

SEO маркетингът ще Ви помогне да достигнете до правилните хора с подходящото съдържание. Но не прекалявайте, за да не постигнете обратен ефект, а и за да не бъдете наказани от Google, в случай, че прекалите с оптимизацията.

2. Разказвайте интересни истории

Споделяйте интересни и актуални истории, като се опитвате да пишете с по-личен и приятелски тон. Читателите Ви трябва да разбират съдържанието от пръв почит, затова използвайте ясни и точни термини и изречения. Вложете доза положително настроение и почитателите Ви ще се увеличат.

 

3. Използвайте видеа

Видео клипът разказва много повече от написания текст. С видео не само можете да представите много повече информация за кратко време, но и да оставите по-силно впечатление върху човека, който го гледа. Дори и текстът Ви да е по-скучен и сух, едно или две видеа ще го освежат.

4. Социални мрежи

Може да звучи банално, но конкуренцията наистина е голяма. За да привлечете вниманието на потребителите към Вашия блог, няма как да не използвате социални мрежи, като Facebook, Twitter, LinkedIn и др.. За да направите блога си по-привлекателен за потребителите на социалните мрежи, използвайте призиви за действие и интерактивно съдържание.

6. Предприемачи и бизнес блогове

Все още няма достатъчно бизнес блогове. За да създадете печеливш бизнес блог, трябва да включите разнообразни теми – инвестиции, пазари, онлайн бизнес, импорт, експорт и др.. За да направите бизнес блога си по-успешен, можете да използвате местни реклами, да потърсите спонсорство, да предлагате електронни книги за сваляне, или да създавате полезни видеа.

7. Членство

За да направите блога си по-активен и разнообразен, можете да добавите опция за членство. На членовете можете да предоставяте ексклузивно съдържание или отстъпки, ако предлагате продукт.

Източник: elearningindustry.com.

Свързани статии