+359 2 850 53 64

Как да свалим видео от YouTube - безплатно и безопасно

Сваляне на видео от YouTube на компютър, смартфон и таблет

Вижте как да свалите видео от YouTube ако пътувате и нямате интернет, ако Вашата Wi-Fi връзка е слаба, ненадежна, а Вашият мобилен интернет се лимитира.

Понякога любимият канал в YouTube e недостъпен. Какво е решението? Как да свалим видео от YouTube? Когато изтегляте видеоклипове в YouTube, вие можете да ги гледате без интернет връзка, което е идеално ако пътувате със самолети, влакове или се намирате на места без надежден мобилен достъп до интернет. Можете да гледате сваленото видео и в случаите, когато вашият мобилен интернет е  лимитиран. Може да свалите видеата на вашия домашен Wi-Fi и да ги гледате без риск да превишите своя интернет лимит.

Също така, можете да използвате видеата при изработването на обучения, като примери за обучителното съдържание или при презентациите си

Легално ли е свалянето на видеа от YouTube?

Използването на приложения на трети страни за изтегляне на видеоклипове в YouTube противоречи на условията на услугата на YouTube - които гласят, че можете да стриймвате видеоклипове само директно от сървърите му. Изтеглянето на видеоклипове в YouTube също ви изправя пред потенциални нарушения на авторски права, освен ако нямате разрешение от притежателя на авторските права, видеоклипът е в публичното пространство или сами го притежавате.

От известно време самият YouTube предоставя някои инструменти за изтегляне на видеоклипове (както на работния ви плот, така и на мобилни устройства), ако притежавате акаунт, но броят на свалянията е  лимитиран и се налага да преминете на платената версия – Premium.

Обаче, изненадващо лесно е да свалите видео от YouTube и други подобни сайтове! Може да направите това безплатно, без дори да имате акаунт.

Съществуват много програми за сваляне на видео от YouTube на вашия харддиск, телефон или таблет. Повечето са безплатни. Такива програми са Freemake Video Converter и Freemake Video Downloader.

В какви формати можете да си свалите видеа от YouTube?

Програмите за сваляне на видео обикновено ви дават да изберете редица формати, в които да свалите видеото. Най-разпространените формати са MP4, 3GP, AVI и MOV. Изборът на формат и настройките при свалянето ще се отразят върху с какво качество може да гледате видеоклипа, който сте свалили.  

Ако не държите много на качеството 3GP е форматът за вас. Този формат е перфектен за малкият екран на мобилния ви телефон, но е ужасно да го гледате на лаптоп или компютър. Най-добрият видео формат, който е с високо качество, не заема голямо дисково пространство, е MP4. Този формат е съвместим и с повечето устройства – компютри, смартфони, смарт-телевизори.  

Няма нужда дори да сваляте специална програма за изтегляне  на видео от YouTube. Може да го направите с помощта на плъгин за браузър или просто чрез поставяне на URL адреса на видеото в сайта на подходяща услуга. Подобна услуга предоставя сайта KeepVid, както и https://bitdownloader.com/en1/youtube-video-downloader-free-v1, https://y2mate.guru/en/ и https://2conv.com/bg30/youtube-video-downloader/, които също са добри алтернативни варианти.

          1. Как да свалим видеото?

 - Идете на www.youtube.com и намерете видеото, което искате да изтеглите. Копирайте URL адреса от адресната лента на браузъра.

- Отворете някой от сайтовете, които предлагат онлайн даунлоуд  и кликнете в полето отляво на бутона „Download“. Натиснете „Ctrl-V“, за да поставите копирания URL адрес и натиснете „Download“. Ще видите наличните версии на видеото, които ще се появяват по-долу.

- От списъка изберете желания формат. За по-добра съвместимост изберете MP4 както и най-високото качество (1080р или 720p). След това просто кликнете върху линка, за да започне изтеглянето на файла.

         2. Как да свалим музика от YouTube на MP3-формат?

Понякога може да искате да изтеглите само аудиото от някое видео в YouTube. Процесът е почти идентичен с този, описан по-горе. Съществуват сайтове като https://2conv.com/bg30/youtube-video-downloader/, където след като поставите URL адреса на  видеото то може да бъде директно конвертирано в избрания от Вас формат. Ако искате да запазите само музиката, изберете MP3.

         3. Как да изтегляме плейлисти от YouTube?

Ако искате да изтеглите много видеоклипове или плейлисти тогава имате нужда от ChrisPC Free VideoTube Downloader. Когато инсталирате програмата, бъдете внимателни за да не инсталирате и допълнително други ненужни програми, така че четете инструкциите и информацията, внимателно преди да кликнете „Decline“.

         4.Как да изтегляме видеоклипове от YouTube директно на смартфон или таблет?

Има много безплатни приложения, които може да откриете в Google Play и в App Store, но TubeMate за Android и Tube Downloader за iPad и iPhone работят много добре. 

Към днешно време, един от най-използваните канали за обучение са видеата от YouTube. Електронните обучения често имат като допълнителни ресурси видеа от YouTube . Необходима е находчивост и умения за избор на най-добрите видеа, създадени от професионалисти, съдържащи най-полезната информация по темата.

Как да споделим голям файл с видео с нашите приятели или клиенти? Можете да видите в нашата статия 5 начина за безплатно видеосподеляне

Създателите на обучения от НИТ-Нови Интернет Технологии използват видео от YouTube за допълване и обогатяване с примери на електронните обучения, като при използването им строго спазват изискванията на платформата. Пример за това можете да видите тук.

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА Онлайн курс "Информационна сигурност"
  Онлайн курс "Информационна сигурност"
  НИТ - Нови Интернет Технологии ЕООД предлага Обучение за Информационна сигурност.
 • КЪМ СТАТИЯТА Онлайн курс "Microsoft Excel за начинаещи"
  Онлайн курс "Microsoft Excel за начинаещи"
  Excel е програма за електронни таблици, която Ви позволява да съхранявате, организирате и анализирате информация.
 • КЪМ СТАТИЯТА Видео за професионално обучение: видеообучение
  Видео за професионално обучение: видеообучение
  Ако е необходимо да създадете видео за професионално обучение, ще можете ли да се справите сами със записа на клипа за обучение.…
 • КЪМ СТАТИЯТА Онлайн курс "Как се прави презентация?"
  Онлайн курс "Как се прави презентация?"
  Eлектронното обучение „Как се прави презентация?“ ще Ви помогне да подобрите уменията си за презентиране.