+359 2 850 53 64

Как да свалим видео от YouTube - безплатно и безопасно

Сваляне на видео от YouTube на компютър, смартфон и таблет

Вижте как да свалите видео от YouTube ако пътувате и нямате интернет, ако Вашата Wi-Fi връзка е слаба, ненадежна, а Вашият мобилен интернет се лимитира.

Понякога любимият канал в YouTube e недостъпен. Какво е решението? Как да свалим видео от YouTube? Когато изтегляте видеоклипове в YouTube, вие можете да ги гледате без интернет връзка, което е идеално ако пътувате със самолети, влакове или се намирате на места без надежден мобилен достъп до интернет. Можете да гледате сваленото видео и в случаите, когато вашият мобилен интернет е  лимитиран. Може да свалите видеата на вашия домашен Wi-Fi и да ги гледате без риск да превишите своя интернет лимит.

Също така, можете да използвате видеата при изработването на обучения, като примери за обучителното съдържание или при презентациите си

Легално ли е сваляне на клипове или свалянето на видеа от YouTube?

Използването на приложения на трети страни за изтегляне на видеоклипове в YouTube противоречи на условията на услугата на YouTube - които гласят, че можете да стриймвате видеоклипове само директно от сървърите му. Изтеглянето на видеоклипове в YouTube също ви изправя пред потенциални нарушения на авторски права, освен ако нямате разрешение от притежателя на авторските права, видеоклипът е в публичното пространство или сами го притежавате.

От известно време самият YouTube предоставя някои инструменти за изтегляне на видеоклипове (както на работния ви плот, така и на мобилни устройства), ако притежавате акаунт, но броят на свалянията е  лимитиран и се налага да преминете на платената версия – Premium.

Обаче, изненадващо лесно е да свалите видео от YouTube и други подобни сайтове! Може да направите това безплатно, без дори да имате акаунт.

Съществуват много програми за сваляне на видео от YouTube на вашия харддиск, телефон или таблет. Повечето са безплатни. Такива програми са Freemake Video Converter и Freemake Video Downloader.

В какви формати можете да си свалите видеа от YouTube?

Програмите за сваляне на видео обикновено ви дават да изберете редица формати, в които да свалите видеото. Най-разпространените формати са MP4, 3GP, AVI и MOV. Изборът на формат и настройките при свалянето ще се отразят върху с какво качество може да гледате видеоклипа, който сте свалили.  

Ако не държите много на качеството 3GP е форматът за вас. Този формат е перфектен за малкият екран на мобилния ви телефон, но е ужасно да го гледате на лаптоп или компютър. Най-добрият видео формат, който е с високо качество, не заема голямо дисково пространство, е MP4. Този формат е съвместим и с повечето устройства – компютри, смартфони, смарт-телевизори.  

Няма нужда дори да сваляте специална програма за изтегляне  на видео от YouTube. Може да го направите с помощта на плъгин за браузър или просто чрез поставяне на URL адреса на видеото в сайта на подходяща услуга. Подобна услуга предоставя сайта KeepVid, както и https://bitdownloader.com/en1/youtube-video-downloader-free-v1, https://y2mate.guru/en/ и https://2conv.com/bg30/youtube-video-downloader/, които също са добри алтернативни варианти.

          1. Как да свалим видеото?

 - Идете на www.youtube.com и намерете видеото, което искате да изтеглите. Копирайте URL адреса от адресната лента на браузъра.

- Отворете някой от сайтовете, които предлагат онлайн даунлоуд  и кликнете в полето отляво на бутона „Download“. Натиснете „Ctrl-V“, за да поставите копирания URL адрес и натиснете „Download“. Ще видите наличните версии на видеото, които ще се появяват по-долу.

- От списъка изберете желания формат. За по-добра съвместимост изберете MP4 както и най-високото качество (1080р или 720p). След това просто кликнете върху линка, за да започне изтеглянето на файла.

         2. Как да свалим музика от YouTube на MP3-формат?

Понякога може да искате да изтеглите само аудиото от някое видео в YouTube. Процесът е почти идентичен с този, описан по-горе. Съществуват сайтове като https://2conv.com/bg30/youtube-video-downloader/, където след като поставите URL адреса на  видеото то може да бъде директно конвертирано в избрания от Вас формат. Ако искате да запазите само музиката, изберете MP3.

         3. Как да изтегляме плейлисти от YouTube?

Ако искате да изтеглите много видеоклипове или плейлисти тогава имате нужда от ChrisPC Free VideoTube Downloader. Когато инсталирате програмата, бъдете внимателни за да не инсталирате и допълнително други ненужни програми, така че четете инструкциите и информацията, внимателно преди да кликнете „Decline“.

         4.Как да изтегляме видеоклипове от YouTube директно на смартфон или таблет?

Има много безплатни приложения, които може да откриете в Google Play и в App Store, но TubeMate за Android и Tube Downloader за iPad и iPhone работят много добре. 

Към днешно време, един от най-използваните канали за обучение са видеата от YouTube. Електронните обучения често имат като допълнителни ресурси за сваляне  на клипове или видеа от YouTube или Facebook . Необходима е находчивост и умения за избор на най-добрите видеа, създадени от професионалисти, съдържащи най-полезната информация по темата.

Как да споделим голям файл с видео с нашите приятели или клиенти? Можете да видите в нашата статия 5 начина за безплатно видеосподеляне

Създателите на обучения от НИТ-Нови Интернет Технологии използват видео от YouTube за допълване и обогатяване с примери на електронните обучения, като при използването им строго спазват изискванията на платформата. Пример за това можете да видите тук.

Инструменти за сваляне на видеа от YouTube онлайн

Y2mate - С помощта на Y2mate можете качествено да конвертирате видеоклипове, които сваляте от YouTube. Този инструмент ви позволява да изтегляте видеоклипове в най-популярния формат в наши дни - .MP4. За аудио файлове имате възможност да сваляте във форматите .MP3, .M4A или .WEBM. Y2mate поддържа резолюции на видеото до FULL HD (1920x1080p) и включително звук.
изумителен инструмент, който безспорно е водещ избор в нашата селекция от инструменти за сваляне на музика и видео от интернет. С download4.cc можете да изтеглите видеоклипове от над 1000 уебсайта с едно натискане на бутон, за да ги насладите на вашето устройство без връзка с интернет или да ги конвертирате в MP3 или MP4 формат, съобразно вашите изисквания. И всичко това става без нуждата от инсталиране на софтуер на вашия компютър. Невероятно удобно, нали? Този инструмент е способен да извлича съдържание от уебсайтове като Facebook, Youtube, Vimeo, Instagram, Tik Tok, Soundcloud и много други. Ако търсите лесно и бързо решение, ние горещо ви препоръчваме да опитате този туул.

BitDownloader е нашият предпочитан инструмент, който заслужено получава най-високи оценки от екипа ни. Този онлайн инструмент е сред най-често използваните за сваляне на видео от целия интернет простор. BitDownloader се отличава с лесното си използване и предлага обширен набор от опции за изтегляне на видео и аудио в зависимост от желаната резолюция и формат. С него можете да сваляте съдържание от повече от 800 уебсайта. Просто поставяте линка и кликвате "Изтегли". Този инструмент поддържа видео файлове с резолюции до 4k 60p и високо качество.


SaveFrom  - Слагаме акцент върху този инструмент като най-бързия начин за извличане на видеоклипове от YouTube. Това не е просто реклама, този инструмент наистина прави това ефективно. Сред интернет потребителите и феновете, този инструмент се нарежда сред най-предпочитаните и има множество лоялни почитатели по света. Той работи бързо, сигурно и предоставя качествено съдържание. Употребата му е изключително лесна, а функциите му са максимално опростени. Засега, обаче, при желание за изтегляне на видео с резолюции Full HD (1920x1080p) или 4K (3840x2160P), ще трябва да  пожертвате аудиото в клипа.

ClipConverter  ви дава свобода да изберете форматът, в който желаете да запазите своето избрано видео или аудио от YouTube. С този инструмент процесът на сваляне и конвертиране е бърз и удобен, а качеството на резултатите е високо. Той ви позволява да конвертирате в няколко различни формата, включително FLV, WMV, MPG, AVI, 3GP и MP4. Можете да настроите различни параметри като битрейт на видеото и аудиото, звуковата палитра, времетраенето и размера на изображението. Поддържа също и аудио формати като OGG, M4A, WMA, AAC и MP3. Конвертирането става бързо, а големините на изтеглените файлове са предварително показвани преди да ги запишете на вашия компютър или телефон. Този инструмент поддържа резолюции на видеото до 4k (3840x2160p).

Dirpy  привлича вниманието на множество фенове през годините, въпреки че по едно време  се говореше за неговото спиране. Този инструмент ви позволява да свалите видео или аудио файл и да го запишете на вашия компютър. Интерфейсът на Dirpy е лесен за навигация, а работата с него е бърза и надеждна. С него можете да изтеглите цялото видео или да зададете времетраенето му, както и да го изтеглите във видео или аудио формат по ваш избор. За съжаление, безплатното изтегляне ограничава резолюцията до HD (1280x720p).

VidPaw е още едно интуитивно и бързо решение за сваляне на видео. Както и другите инструменти, тук просто поставяте линк към видеото от YouTube, след което получавате възможност да го изтеглите в различни аудио и видео формати.

Youtubemp4 - Този инструмент e най-простият и лесен за използване видео конвертор за сваляне на клипове от YouTube. С него тегленето на видео става наистина удоволствие, благодарение на бързината и лесната употреба. Поддържа резолюции на видеото до 720p.

2conv.com - Предоставя удобен онлайн инструмент за преобразуване и сваляне на линкове от YouTube като файлове, които можете да запазите на вашия компютър или устройство. В момента 2conv.com предлага възможност за сваляне на видео в резолюция до HD (1280x720p), което е напълно актуално в днешния контекст.

download4.cc - Срещнете един изумителен инструмент, който безспорно е водещ избор  от инструменти за сваляне на музика и видео от интернет. С download4.cc можете да изтеглите видеоклипове от над 1000 уебсайта с едно натискане на бутон, за да се насладите на гледането на вашето устройство без връзка с интернет или да ги конвертирате в MP3 или MP4 формат, съобразно вашите изисквания. И всичко това става без нуждата от инсталиране на софтуер на вашия компютър.

Невероятно удобно, нали? Този инструмент е способен да извлича съдържание от уебсайтове като Facebook, Youtube, Vimeo, Instagram, Tik Tok, Soundcloud и много други. Ако търсите лесно и бързо решение, ние горещо ви препоръчваме да опитате този туул.

mp3 converter, mp3 music, videos, mp3 downloader, youtube mp3

Свързани статии