+359 2 850 53 64

5 предимства на интерактивното видео за корпоративно обучение

Интерактивно видео за корпоративно обучение в помощ на трейнинг отдела

Възможността за взаимодействие при интерактивното видео може да предизвика ентусиазиран отговор от страна на обучаемите, да увеличи участието и да осигури увлекателна среда за по-добро обучение.

Ще може ли интерактивното видео да задържи вниманието на обучаемите?

Въпросът дали интерактивното видео може да задържи вниманието на обучаемите е от голямо значение за ефективността на обучението. Въпреки че видеоклиповете са интересни за повечето хора, те имат недостатък да предизвикват пасивност по време на гледането. Затова е необходимо да се използват иновативни методи, като интерактивно видео, което може да увеличи активността и участието на обучаемите.

Вграждането на интерактивност в обученията често се използва като средство за ангажиране на обучаемите и постигане на по-ефективно обучение. Възможността за взаимодействие с видеата за избор на съдържание и за предоставяне на мнение може да доведе до по-голямо участие и по-добри резултати при обучението.

Смартфоните и интерактивните социални медии също са допринесли за нарастващото желание на обучаемите за участие и взаимодействие. Интерактивните видеоклипове са по-удобни за гледане във всеки един момент и на различни устройства, като предлагат на зрителите възможността да бъдат активни участници в обучението. В резултат на това, възможността за взаимодействие и избор на съдържание става все по-важна за ефективното обучение на обучаемите.

Създаването на електронни обучения с вградени интерактивни видеоклипове е важен процес, който изисква компетентни специалисти. Те могат да помогнат в създаването на подходящи интерактивни обучения, които да задържат вниманието на обучаемите и да постигнат по-добри резултати.

Ако имате нужда от помощ при създаването на интерактивни обучения и интерактивни видеа, можете да се свържете с нас на телефон: 02 8505364.

Във времето на смартфоните и интерактивните социални медии, корпоративното обучение се изправя пред предизвикателство да задоволи потребностите на обучаемите за по-голямо участие и интерактивност. Зрителите искат да се включат активно в обучението, да правят повече и да имат контрол върху съдържанието, което получават. Тук влизат интерактивните видеоклипове, които предоставят възможност на зрителите да извършват определени действия като отваряне на уебстраница или избор на опции от меню. Тези видеоклипове предоставят на създателите по-голям контрол върху съдържанието, като им позволяват да стартират нови видеоклипове автоматично или да преместят видеоклипа в предварително зададен кадър. С интерактивните видеоклипове обучаемите могат да гледат на всякакви устройства и да избират съдържанието, от което се нуждаят, като също така могат да предоставят собствено мнение за него. Така интерактивните видеоклипове са отлично решение за корпоративното обучение в епохата на дигиталните технологии и смартфоните.

Накратко, новият тип видеа могат да помогнат на зрителите да решат какво биха искали да направят след това. Интерактивните видеоклипове за обучение често имат герои, които могат да отговарят на командите на зрителите. Такива видеоклипове могат да направят преживяването по-вълнуващо, тъй като зрителите често имат възможност да решат накъде искат да продължат. При такива видеоклипове обучаемите могат също така да наблюдават развитието на събитията според гледната точка на избрания герой. По-високата степен на интерактивност може да направи преживяването по-интересно и да предизвика по-голяма ангажираност от страна на участниците.

Ето няколко предимства на интерактивните видеоклипове.

1. Съвместимост

Интерактивните видеоклипове са изключително удобни, тъй като се отличават с висока съвместимост с различни устройства. Това позволява на зрителите да се насладят на видеоклипове на любимите си смарт устройства, като им осигурява последователна и еднаква функционалност. Зрителите не трябва да се притесняват за характеристиките или функциите на техните устройства. Така, благодарение на това предимство, интерактивните видеоклипове за обучение могат да бъдат гледани дори когато се пътува в автобуса или в метрото.

Тъй като има само една версия на видеото, зрителите не трябва да търсят конкретна версия, която да работи на техните устройства. Това прави гледането на видеоклипове по-удобно и опростява нещата за потребителите. Освен това създателите на видеосъдържание не трябва да създават различни версии на едно и също видео за различни системи, което прави процеса на създаване на видео по-лесен и по-ефективен.

Съвместимостта на интерактивните видеоклипове означава, че те могат лесно да бъдат гледани на смартфоните в режим на цял екран. Това осигурява удобство, свобода и контрол на зрителите. Те могат да гледат видеоклипове за обучение дори докато са във влака или в автобуса, което ги прави икономични и ефективни. Също така това е идеален начин за възползване от ограниченото време, което обучаемите имат на разположение, тъй като те могат да гледат видеоклипове за обучение докато са на път.

Интерактивно видео за корпоративно обучение

2. Персонализация

Персонализацията е ключът към по-добро потребителско изживяване във всяка ниша. Когато преживяването е персонализирано в съответствие с начина на живот, предпочитанията и избора на крайния потребител, той може да се чувства по-удобно и да има по-голям контрол над процеса на обучение.

Подобрената персонализация може да гарантира, че обучението е съобразено с индивидуалните нужди на участниците, като им предоставя ниво на контрол, което интерактивните видеоклипове за обучение могат да осигурят. Така обучаемите могат да продължат в своето темпо и да се движат в посока, която им помага да разберат по-добре. Това води до по-голяма гъвкавост в процеса на обучение, като се улеснява усвояването на нова информация и постигането на по-високо ниво на знания.

По-добрата персонализация също така може да помогне при отстраняването на пропуските в знанията. Тъй като пропуските в знанията могат да варират при различните хора, а е важно да се даде възможност на обучаемите да персонализират процеса на обучение, за да се покрият всички пропуски в знанията или нивото на уменията.

Накрая, персонализацията дава свободата на обучаемите да избират съдържание в съответствие с техните професионални роли и нужди. Те могат да се придържат към основното съдържание или да се насочат към странични теми, ако те са им полезни. Така обучаемите могат да се концентрират върху това, което е най-важно за тях, и да получат максимална полза от процеса на обучение.

В заключение, персонализацията е важен елемент за постигането на качествено потребителско изживяване и е от основно значение за успешното обучение.

3. Фактор на ангажираност

Използването на видеоклипове за обучение може да бъде ефективно, но пасивното гледане на такива видеа може да доведе до скука и апатия. Това може да се преодолее чрез използването на интерактивни видеоклипове за обучение, които позволяват на учениците да променят темпото на обучението, като предоставят съдържанието на части. Такива видеоклипове предизвикват по-добра ангажираност и участие от страна на участниците в сравнение с пасивните видеоклипове.

Създателите на съдържание могат да добавят още едно измерение на ангажираността, като позволят на участниците да поемат по различни пътища, така че да могат да уплътнят свободното си време. Това ще доведе до по-нататъшно ангажиране. Нелинейните сюжети са популярни в индустрията на игрите, защото този подход предоставя голям набор от възможности. Обучителите могат да използват подобна концепция за своите интерактивни видеоклипове и да насърчат ученето.

По-високата ангажираност може да помогне на учениците да запомнят повече информация и да се движат по-бързо. Интерактивните видеоклипове за обучение могат да включват тестове и викторини в ключови моменти, за да помогнат на учениците да останат бдителни и да разберат колко добре разбират съдържанието, което току-що са покрили. Множеството тестове и проверки по време на обучението могат да помогнат на учениците да затвърдят знанията си по предмета. Учениците също така могат да използват възможността да разберат къде се намират и да открият евентуални недостатъци в разбирането на материала.

Като цяло, факторът на ангажираност е от съществено значение за ефективното обучение. Интерактивните видеоклипове за обучение, основани на историята, тестовете и викторините са някои от методите, които могат да увеличат ангажираността на участниците. Тези методи могат да помогнат на обучаемите да запомнят по-лесно информацията и да се движат по-бързо в ученето си. Освен това, те могат да персонализират своя опит в обучението и да разберат къде точно се намират в процеса на учене.

В заключение, при създаването на обучения и образователни видеоклипове е важно да се обърне внимание на фактора на ангажираност. Интерактивните видеоклипове за обучение, основани на историята, тестовете и викторините са някои от методите, които могат да увеличат ангажираността на участниците и да им помогнат да постигнат по-добри резултати в ученето си

Предимства на използването на интерактивно видео за корпоративно обучение

4. Микрообучение

Микрообучението е новаторски метод за обучение, който има решаващо значение в епохата на вниманието със съкратена устойчивост и продължителност. Той предлага курсове в лесно смилаеми парчета информация, което прави усвояването на знания по-лесно и по-удобно. Този подход е особено полезен за потребители, които са склонни към отклонения във вниманието и имат трудности в усвояването на информация.

Микрообучението позволява на учащите да се обучават на малки стъпки, като по този начин се избягва претоварването и стреса, които могат да се появят при учене на големи и сложни теми. Интерактивните видеоклипове са ефективен начин за представяне на микрообучението, като те дават възможност на създателите на съдържание да контролират потока на информацията и да гарантират, че учащите се движат напред в съответствие с техния темп на учене.

Освен това микрообучението е изключително гъвкав метод и може да се приспособи към нуждите на различни потребители. Независимо дали сте бързо обучаващ се, или имате по-високи изисквания, този метод позволява на учащите се да преглеждат информацията си със скорост, която отговаря на техния стил на учене.

Следователно, микрообучението е мощен инструмент за обучение, който може да помогне на потребителите да усвояват информация по-лесно и по-удобно.

5. Геймификация
Можете да превърнете електронното обучение в игра, като включите класация за учащите. Това ще направи учебната среда по-конкурентна и ще подтикне обучаемите да работят по-усърдно и по-умно. Обучаемите ще имат свои профили и ще могат да напредват в курсовете и етапите, за да отключват награди, значки и последващи права за хвалене. Мисълта, че до името им ще има набор от значки, ще накара мнозина да се стремят към повече. Амбициозните стажанти, които желаят да получат по-голямо признание от висшите етажи, могат да получат злато, за да подобрят перспективите си за повишение.

Едно от основните предимства на игровизацията е, че тя може да помогне за подобряване на напредъка. Тъй като поставя на Ваше разположение различни показатели, управлението на представянето Ви може да стане по-лесно. Причината за това е, че количественото измерване е необходимо за всичко, което искате да управлявате. Не можете да управлявате това, което не можете да измерите. Така гласи известната поговорка на уважавания експерт по управление Питър Дракър. Геймификацията може да Ви помогне да разберете по-добре темпа на Вашия напредък в обучението. И каквато и стратегия да използвате, за да ускорите ученето, геймификацията може да Ви помогне да разберете по-добре колко добре Ви върви.

Игровизацията на обучението може да бъде много по-привлекателна, в сравнение с преминаването през множество слайдове на PowerPoint. Прелистването на PDF файлове или слайдове не звучи много забавно за повечето хора. Игровизирането на обучението обаче може да го направи много по-интересно и мотивиращо. Елементът на съревнование ще накара повечето хора да работят по-усърдно и да се усъвършенстват.

Корпоративно обучение - други предимства

Освен това може да има и няколко други ползи, които бихте могли да постигнете чрез интерактивни видеоклипове за обучение.

Например може да се намали броят на необходимите обучители, като се осигури незабавен достъп до такива видеоклипове. Това би могло да помогне на компаниите и организациите да намалят разходите си чрез рентабилно видеообучение. Такива видеоклипове биха могли също така да помогнат за намаляване на тежестта върху обучителите чрез "автоматизиране" на обучението.

Интерактивните видеоклипове за обучение могат потенциално да подобрят производителността на работниците и да намалят прекъсванията. Работниците могат да гледат тези видеоклипове в удобно за тях време, вместо да са принудени да напускат работа за участие в курсове за обучение. Интерактивните видеоклипове за обучение също могат да се окажат много по-привлекателни от класната стая за много хора. Тези видеоклипове позволяват гъвкавост във времето, така че да има минимални прекъсвания на работата и производителността. Служителите ще оценят и факта, че могат да гледат тези видеоклипове по-късно по време на пътуване или вкъщи. Обучението чрез интерактивни видеоклипове също така ще увери обучаемите, че не са пропуснали нищо по пътя. Ако има нещо, което не са възприели, те могат просто да се върнат и да го гледат отново. Това не е възможно при обучението в класната стая.

Заключение
Съществуват още няколко предимства на интерактивните видеоклипове за обучение, поради което тези инструменти за обучение стават повсеместни в корпоративната сфера. Фирмените видеоклипове за обучение позволяват на компаниите и организациите да автоматизират обучението, да спестят разходи и да осигурят чудесно учебно преживяване за своите обучаеми. Благодарение на многобройните си предимства, интерактивните видеоклипове за обучение ще стават все по-популярни.

Създаването на електронни обучения с вградени интерактивни видеоклипове ще бъде много по-ефективно, ако се обърнете към специалисти. Обадете ни се и ние ще помогнем: тел.02 8505364