+359 2 850 53 64

Речник на термините в онлайн обучение

Основни термини в онлайн обучението

Важни термини в онлайн обучението под формата на речник, които ще Ви дадат възможност да разбирате всеки текст и разговор за онлайн обучение, системи за обучение и др.

Онлайн обучението се превърна в основен метод за обучение на възрастни. Независимо дали работите в корпоративния свят, или във висшето образование, вероятно сте посещавали курс или сте гледали уебинар с помощта на система за управление на обучението (LMS) и онлайн образованието не Ви е чуждо.
Въпреки че много от нас имат базово ниво на опит в онлайн обучението, постоянно развиващата се технология и терминология може да започне да ни затруднява.

Ето защо съставихме този РЕЧНИК от А до Я с термини и фрази за електронно обучение, за да Ви помогнем да се ориентирате в света на онлайн обучението.

Речник А

Асинхронно обучение, API, анализ на обучението

Асинхронното обучение се отнася до онлайн обучение, което човек провежда със собствено темпо. То не взаимодейства с инструктор или други ученици в реално време. Вместо това обучаемите имат достъп до качени материали като уебинари, презентации и PDF файлове. Обучаемите асинхронно изпълняват задачите и дейностите в удобно за тях време.

Съкращението API означава " приложение за програмиране". В контекста на електронното обучение API позволява на две различни софтуерни приложения да си взаимодействат и да обменят данни. API могат да се използват за разширяване на функциите, налични във Вашата LMS, чрез привличане на полезна информация и функционалност от друга система.


Анализът на обучението се отнася до измерването, събирането и отчитането на данни за учащите и техния напредък в програмите за обучение. Институциите и организациите използват тези данни, за да разберат как техните потребители учат. Те също така използват данните, за да оптимизират учебната среда с цел постигане на по-добри образователни резултати.

Речник: Б

Базирано на облак обучение

Базиран на облак се отнася до услуги, приложения или ресурси, които са достъпни за потребителите чрез интернет. Обикновено използваните решения в облак включват софтуер като услуга (SaaS), инфраструктура като услуга (IaaS) и платформа като услуга (PaaS).

Речник: B

Вградени отчети за резултати от обучението, виртуална среда за обучение (VLE) и виртуална реалност (VR)

Вградените отчети са по същество съвкупности от данни, извлечени и показани след заявка. Пример за това е отчет, който съдържа списък на студентите, записани в даден курс, съдържащ друг отчет за всеки обучаем. Вграденият отчет предоставя бърз достъп до информация, свързана с данните за учебния път на конкретното лице, без да е необходимо да напускате списъка на курса.


Виртуалната учебна среда (VLE) е онлайн платформа, използвана за образователни цели. Примерите за VLE включват онлайн курсове, като например електронно обучение, сайтове за четене и информационни сайтове със самостоятелна оценка на уменията или други форми на виртуално обучение.

Виртуалната реалност (VR) напълно потапя потребителите в аудиовизуални преживявания, в които те участват от гледна точка на първо лице чрез използването на VR слушалки. Тези преживявания имат за цел да помогнат на учащите да синтезират и усвоят повече информация.

Видео уроци, Видеообучение Интерактивно видео

Видео уроци - Видео уроците са видео материали, които представят конкретно обучение или обучителен материал. Те могат да бъдат в различни формати - от просто записани лекции или демонстрации до по-сложни видео проекти, които включват анимации, визуални ефекти и интерактивни елементи. Целта на видео уроците е да предоставят удобен и достъпен начин за учене, който може да се използва както в образователни институции, така и в онлайн обучение. Видео уроците позволяват на учащите се да учат в свое собствено темпо и да се възползват от повторното гледане на материала, а също така и да комуникират с учителя или други ученици чрез онлайн платформи.

Видеообучение - Видеообучението е форма на обучение, при която се използва видео материал като основен инструмент за предаване на знания и умения. То може да бъде представено в различни формати, като лекции, уроци, демонстрации и други, и може да се предлага както в класна стая, така и онлайн. Видеообучението предоставя удобен и лесен начин за достъп до обучителен материал, който може да се гледа и възпроизвежда многократно, за да се укрепят знанията и уменията на учащите се. То също така може да бъде персонализирано, за да отговори на нуждите и интересите на отделните учащи се и да се улесни процесът на учене. Видеообучението става все по популярно поради своята простота на използване и ефективност при обучение в различни сфери, включително в образованието, бизнеса и маркетинга.

Интерактивно видео - Интерактивното видео в обучението е видео материал, който позволява на зрителя да взаимодейства със съдържанието му. Това може да бъде постигнато чрез включване на елементи като карти, тестове, съвети и други функции, които потребителят може да използва, за да разшири своите знания и умения в конкретната област. В интерактивното видео зрителят може да контролира темпото на учене и да се връща към вече прегледани уроци или да преминава напред към следващите. Такива видео материали са често използвани в образователни цели, тъй като предоставят по-активен и ангажиран процес на учене.

 

Речник Г

Готово съдържание, геймификация

Терминът "готово съдържание" се отнася до съдържание, което се продава в готов за употреба формат без персонализация или персонализиране. В електронното обучение терминът обикновено описва предварително подготвени модули, които могат да бъдат добавени към даден курс. Той може да се отнася и за цели предварително подготвени курсове.

Геймификацията е техника за обучение, предназначена да ангажира учениците и да повиши степента на усвояване на знанията им. "Геймифицираното" обучение включва елементи на играта, като например точкуване, награди и класации, за да насърчи конкурентното учене, социалната връзка и чувството за измерим напредък. Този тип обучение обикновено увеличава ангажираността и запаметяването на материала.

Речник: Д

Диференцирано и директно обучение, дигитални учебни обекти, дигитална библиотека достъпно, учене, добавена реалност (AR), доставчик на LMS

Терминът "диференцирано обучение" означава предоставяне на разнообразен набор от различни начини за обучение, които отговарят на нуждите на различни групи от хора с различни способности и стилове на учене в рамките на една общност от учащи. Преподавателят може да предоставя учебните материали под различни форми и чрез различни задачи на отделните групи учащи. Така се гарантира, че всички ученици са подложени на адекватни предизвикателства, без съдържанието да е прекалено трудно.

Директно обучение се отнася до учебни дейности и оценки, които се инициират от преподавателя и се изпълняват от ученика. Те традиционно се намират в учебната програма на курса в LMS и имитират обучението в присъствена класна стая.

Дигитални учебни обекти (понякога наричани ДУО или просто "учебни обекти") са дигитални ресурси, които могат да се използват повторно за подпомагане на обучението. Примерите включват уебинари, презентации и интерактивни уроци.

Дигиталната библиотека използва технология за съхраняване на ресурси в електронен вид. Те могат да съхраняват статии, книги и други подходящи справочни източници за организации или учебни заведения.

Достъпно учене означава предоставяне на всички хора на еднакъв достъп до информация, образователен опит и услуги, независимо от техните способности или увреждания. В онлайн обучението това означава разработване на курсове, които включват подпомагащи инструменти, отговарящи на потенциалните нужди на учениците, като например добавяне на субтитри за хора с увреден слух.

Добавената реалност (AR) е интерактивно изживяване, което включва наслагване на цифрови изображения, слухова или друга сетивна информация върху реална среда. Устройство като смартфон прожектира компютърно генерирана сензорна информация върху полезрението на потребителя за реалния свят (често чрез функцията на камерата на устройството), което създава съставно изображение и обогатено преживяване за потребителя. Популярен пример за комерсиално използване на AR е мобилната игра Pokémon GO.

Доставчикът на LMS е организацията, която конфигурира Вашата система за управление на обучението и същевременно осигурява оперативна поддръжка. Някои доставчици на LMS предоставят допълнителни услуги, като например създаване на съдържание, провеждане на изпити или курсове за обучение по LMS, които обучават екипа Ви как да работи с новата платформа за обучение.

Речник: E

Електронно обучение

Електронно обучение е съкращение от "електронно обучение". Това е придобиването на знания чрез електронни технологии. С други думи, електронното обучение се случва, когато хората използват компютри или мобилни устройства, за да учат.

Речник: Х

H5P и хибридно обучение

H5P е съкращение от HTML5 Package (пакет HTML5). Тази рамка за сътрудничество в областта на съдържанието с отворен код се интегрира със системите за управление на обучението, така че потребителите могат да създават, споделят и използват повторно интерактивно съдържание.

Подобно на смесеното обучение, хибридното обучение включва комбинация от присъствено и дигитално обучение. При хибридното обучение преподавателите обучават студентите едновременно онлайн и лично, като използват инструменти като видеоконферентна връзка. Дистанционно обучаващите се обикновено остават отдалечени и изпълняват всички дейности онлайн, докато лично обучаващите се посещават занятията с инструктора лице в лице.

Речник: K

Модел на Къркпатрик, курсове, ръководени от инструктор, обучение, ръководено от инструктор

Моделът на Къркпатрик е световно призната рамка за оценка на ефективността на курсове и програми за обучение. Разработен от д-р Доналд Къркпатрик през 50-те години на миналия век, той има за цел да помогне на специалистите по L&D да - оценят своите програми за обучение чрез измерване:


- Реакциите на обучаемите към съдържанието на обучението;
- Степента, в която обучаемите се справят с информацията по време на курса на обучение;
- Поведението на обучаемите след курса на обучение;
- Въздействието на курса за обучение върху целевите резултати на организацията.


Той е модифициран през 2010 г. и днес все още се използва от организации в много сектори.

Курсове, ръководени от инструктор, и обучение, водено от инструктор, са два термина за едно и също понятие. Те се отнасят до идеята, че обучението се извършва под ръководството на инструктор, който възлага дейности и определя темпото на учениците.

Обучението, ръководено от инструктор, е предпочитаният термин в корпоративните среди за обучение. В сферата на средното и висшето образование той се нарича курсове, ръководени от преподавател.

Речник: M

Машинно обучение, микрообучение и многофункционалност, мониторинг на представянето

Машинното обучение се отнася до способността на една система да събира и използва информация, без да бъде насочвана от изрично програмиране. Чрез машинното обучение системите с изкуствен интелект могат да се адаптират и променят въз основа на отговорите от по-ранни входни данни. Пример за машинно обучение е алгоритъм за търсене, който класира уебстраниците на по-предни позиции въз основа на броя на предишните търсещи, които са избрали първо тези уебстраници.

Микрообучението е метод на обучение, при който задачите и уменията се свеждат до основните компоненти, като се преподават в много малки уроци или дейности. Процесът затвърждава уменията с повторение на малки части, преплетени с други задачи, като редовно се оценява запазването на уменията и знанията на учениците, за да се определи степента на усвояване. Привържениците му твърдят, че той позволява по-гъвкава учебна среда с променливо темпо, което е достъпно за всеки ученик.

Изразът multi-tenancy се отнася за LMS, която позволява отделни среди за всяко подразделение или отдел в компанията, за да персонализират своите дейности за обучение и развитие в съответствие с най-добрите практики в работата. Концепцията произхожда от уеб базираните CMS системи, които позволяват администрирането на няколко уебсайта от една многовъзлова системна рамка.

Мониторинг на представянето е процес, при който се проследява напредъкът на отделни членове, екипи и отдели в постигането на целите. Докато обучаемите напредват в курсовете за обучение, инструкторите и администраторите използват мониторинга, за да проследят кои членове на организацията може да се нуждаят от допълнителна помощ или обратна връзка, за да напредват към целите на курса в рамките на определените параметри.

Речник: O

Отворен код , обучение лице в лице, Face-to-Face (F2F) и обърнати класни стаи, общ регламент за защита на данните GDPR, обучение за съответствие е материал

Терминът "обучение лице в лице" (понякога стилизирано като F2F) означава, че учениците и преподавателите са заедно във физическа класна стая или друга учебна среда.

При обърнатата класна стая традиционната лекция или семинар се преобръща. Студентите получават достъп до учебните материали преди да се срещнат за курса. След това учениците прекарват времето си в класната стая, като си сътрудничат помежду си и извършват дейности, които насърчават мисловни процеси от по-висок порядък, като например анализ и оценка на дадена концепция. Преподавателят поема ролята на фасилитатор, а не на лектор.

Отвореният код се отнася до практиката на споделяне на софтуерен код и разрешаване на други да го използват в свои собствени проекти при необходимост. Терминът може да се използва за обозначаване на цели програми, разработени съвместно и по начин, който позволява на други разработчици да ги променят. Той може да се отнася и до чистия основен код. Платформите с отворен код са много популярни, тъй като могат да бъдат адаптирани към нуждите на компаниите и образователните институции.

Задължително обучение

Обучението по OSHA се отнася до задължителното обучение за спазване на изискванията във всяка индустрия в САЩ според Администрацията за безопасност и здраве при работа (OSHA). Екипът по L&D на организацията трябва да създаде курсове за обучение, които отговарят на разпоредбите на OSHA. Обучението трябва да е релевантно на конкретната длъжност и да е съобразено с конкретната работа, извършвана от даден отдел. Съществуват и други изисквания по отношение на кръстосаното обучение и протоколите за безопасност.
Задължително обучение за спазване на изискванията съществува навсякъде по света. Кликнете върху връзките по-долу за повече информация за конкретни области:

Европейския съюз
Обединеното кралство
Австралия
Япония
Латинска Америка

Общ регламент за защита на данните (GDPR). Това е регламент за защита на личните данни, който се прилага за всички страни членки на Европейския съюз. Целта му е да предостави на гражданите по-голям контрол върху техните лични данни, като същевременно защитава неприкосновеността на личния живот. Ако някой от Вашите обучаеми пребивава в Европейския съюз, Вашата програма за онлайн обучение трябва да спазва GDPR при съхраняването и обработката на данните на обучаемите.
Обучението за съответствие е материал, създаден от трета страна, който се закупува и използва от други лица. Организациите често избират консервирано съдържание, за да предложат на потребителите си експертно разработени онлайн курсове за обучение, като същевременно спестяват време и пари, тъй като не създават ресурсите сами.

Обучението за съответствие е процесът на обучение на служителите на дадена организация за законите, правилата и разпоредбите, които се отнасят до ежедневната им работа. Този вид обучение предпазва бизнеса от отговорност, като подобрява информираността на служителите за местните, държавните и регионалните закони, които се отнасят за техния отрасъл.

Обучение (и всичко, което го съпътства)

Един речник за дигитално образование не би бил пълен без обширен запис за термините, свързани с ученето. Само по себе си ученето е придобиване на нови знания. По-долу са представени осем допълнителни термина за учене, които са се развили с появата на цифровите технологии.

Обучение, ориентирано към учащия
Образованието, ориентирано към учащия, е идеята, че най-важният аспект на обучението е самият учащ. Фокусът е предимно върху знанията и способностите, които ученикът придобива в резултат на курса, както и върху това колко компетентно може да изпълнява желаните резултати. Ключов компонент на този модел на обучение е, че Дигиталното обучение, което се адаптира към всеки участник, може да се счита за ориентирано към обучаемия.

Екосистема за учене
Терминът "екосистема за учене" се отнася до цялостното разбиране на платформите, процесите и хората, които предоставят обучение и развитие в дадена организация или институция. Както при екосистемите в природния свят, взаимодействието между всеки отделен елемент на екосистемата за учене е значително. Когато изграждате екосистема за учене, е важно да обмислите как всеки отделен елемент може да се комбинира, за да осигури най-добър ефект в процеса на обучение.

Проектиране на преживяването за учене (LX)
Дизайнът на учебното преживяване (или просто LX дизайн) е област, която се фокусира върху отделните моменти от обучението, с които учащите се сблъскват по време на курса. Обучаващият се е в центъра на вниманието и неговото преживяване по време на преминаването през курса е основен приоритет за тези дизайнери.

Дизайнерите на LX се стремят да създадат преживяване, което подсилва обучението, предоставя възможности за синтез и анализ, които водят до по-добро усвояване, и оценява как учащите използват този урок като част от цялостен образователен процес.

Платформа за учебни практики
Платформата за учебен опит (LXP) е ориентирана към потребителя софтуерна платформа за поместване на материали за формално и неформално обучение. Тези материали могат да бъдат под формата на статии, подкастове, видеоклипове и др. Материалите се създават от преподаватели и корпоративни екипи по L&D, обучаеми или външни доставчици. LXP предоставя на потребителите единна точка за достъп за самостоятелно обучение, насочено към самите тях.

Система за управление на обучението
Системата за управление на обучението (LMS) е софтуерно приложение, с което организациите и институциите управляват, хостват и проследяват програми за обучение. LMS дава на училищата и фирмите пълен контрол върху съдържанието, което се предоставя на потребителите. Те могат да предоставят на потребителите както синхронно, така и асинхронно обучение, както и да автоматизират задачите за оценяване, което спестява време на преподавателите. Един ярък предствител на LMS  е LMS Moodle.

Съхранение на учебни записи
Хранилището за учебни записи служи като хранилище на всички записи на обучаемите във всички модули, в които те са участвали. Това е важен инструмент за сложни платформи, които интегрират няколко системи за обучение, за да се постигнат различни цели за различните потребители.

Хранилището за учебни записи също така помага на мениджърите на платформи да наблюдават до кои системи за обучение е имало достъп дадено лице. Мениджърите на платформата могат също така да видят кои курсове са били завършени и колко бързо обучаемият е напреднал в учебните материали.

Оперативна съвместимост на инструментите за обучение
Оперативната съвместимост на инструментите за обучение е стандарт, създаден от IMS Global Learning Consortium. Тя се отнася до способността на Вашата LMS да се свързва с външни ресурси и да ги използва безпроблемно, като създава стандартизиран метод за интегриране на тези ресурси в различни платформи и улеснява достъпността в различните институции.

Речник: П

Персони, персонализиран план за учене, проверяване и професионално развитие

В дизайна на обучението личностите (персоните) са измислени профили, описващи съответните характеристики на потенциалните целеви обучаеми. Добрите персони се основават на реални данни и поведение на потребителите. Персоните могат да помогнат на дизайнерите да създадат учебни преживявания, които са подходящи и лесни за използване и разбиране.

Персонализираните планове за обучение са гъвкави образователни модели, които позволяват определените от обучаемите цели да направляват съдържанието и трудността на материала. Този стил на преподаване набира все по-голяма популярност както във физическата, така и в цифровата среда на обучение.

Прокториране (известно също като електронно прокториране или онлайн прокториране) се отнася до софтуер, който наблюдава учениците, докато те полагат изпити и други оценки с високи изисквания. Участниците в изпита могат да бъдат наблюдавани чрез камерата на тяхното устройство. Тяхната онлайн дейност също се проследява и администраторите се уведомяват, ако изпитваният се опита да посети други уебстраници по време на оценяването. Някои софтуери за провеждане на изпити не позволяват на учениците да напуснат прозореца за изпитване по време на активното оценяване. Целта на онлайн проверяването е да се подобри академичната честност на цифровите изпити.

Професионалното развитие (понякога наричано просто ПР) се отнася до всяко продължаващо обучение, образование или наставничество, предназначено да задълбочи уменията на дадено лице в дадена област и да подобри владеенето на съответните знания. То може да се отнася до програми за продължаващо обучение, които водят до получаване на удостоверения, необходими за повишаване на квалификацията, и/или до сертифициране на специфични умения, като например управление на процеси. То може да се отнася и до общо обучение и обогатяване, предназначени да помогнат за поддържане на уменията, като същевременно въвеждат промени в най-добрите институционални практики.

Речник: С

SCORM, самонасочено обучение, самонастаняване, самостоятелно обучение, еднократна регистрация, смесено обучение,  социално обучение, система за управление на таланти (TMS), системи за управление на съдържанието, системи със затворен код

Съкращението SCORM означава референтен модел на обекта за споделено съдържание. Той се отнася до набор от инструменти, разработени от финансираната от Министерството на отбраната на САЩ инициатива Advanced Distributed Learning (ADL). Стандартът SCORM е приет в много индустрии и ниши, включително в образованието. Моделът създава лесно препращащи данни за напредъка на курса под формата на точки и спечелени проценти, като предоставя на обучаемите и инструкторите бърза референтна точка за напредъка на обучаемите в рамките на линейния модел на проектиране на курса.

SCORM е сред най-използваните стандарти за данни в образованието, въпреки че алтернативите, които го актуализират и разширяват, вече са изпреварили неговите характеристики и лекота на използване.

Самостоятелното учене описва стил на учене, който разчита на индивидуалните запитвания на ученика, за да направлява процеса на откриване на съответната информация. То има по-малко формална структура от много други стилове, но с взаимодействието и съвместното учене създава гъвкав стил, подходящ за много асинхронни курсове.

Самостоятелно обучение означава, че Вашата LMS се хоства на сървърите на Вашата организация, вместо от доставчик на трета страна в облака. Самостоятелно хостваното електронно обучение обикновено се управлява вътрешно и актуализациите трябва да се извършват ръчно. Само потребителите, които имат достъп до сървъра, могат да получат достъп до съдържанието на LMS.

Самостоятелното обучение, от друга страна, позволява на обучаемия да контролира колко материал да обработи във всяка сесия, колко време му е необходимо, за да усвои материала, а понякога дори реда на целите на обучението за конкретната единица. За да могат учениците да постигнат успех, учебната среда трябва да бъде организирана от фасилитатор, преди учениците да започнат да работят с материалите.

Single sign on влизане (понякога наричано SSO) е конфигурация за влизане, която предоставя на потребителите набор от свързани, но отделни сайтове и услуги с едно потребителско име и парола за проверка. Тя е популярна при образователните CMS системи, платформите за социални медии и дори при много производители на устройства.

Смесеното обучение е метод на преподаване, който интегрира дигиталната технология и взаимодействието лице в лице, за да създаде безпроблемно учебно преживяване. Този метод дава на учениците известна гъвкавост и контрол върху обучението им, като им осигурява по-голяма ангажираност с процеса.

Социалното обучение набляга на взаимодействието и дискусиите в структурирана среда, за да се насърчи по-голямото запазване на знанията. Привържениците на този стил на учене твърдят, че ангажираността, създадена в този формат, е по-голяма и от тази в традиционните формати на обучение в класната стая. Средата често е съвместна, но не винаги.

Система за управление на таланти (TMS)
Системата за управление на таланти (TMS) е електронна среда с множество участници в различни роли. В този случай системата се използва за управление не само на обучението и развитието, но и на възнагражденията и придобивките, набирането на персонал, а често и за оценка на представянето. Инструментът е полезен за отделите по човешки ресурси, тъй като улеснява воденето на документацията им по няколко оси, като улеснява съпоставянето на професионалното развитие на служителя, оценките на работното място и историята на повишенията и корекциите на възнаграждението.

Система за управление на съдържанието (CMS) е софтуерно приложение, което позволява на хората да създават уебсайтове и да управляват съдържанието на уебсайтовете. Човек, който няма голям опит в програмирането, може да изгради и управлява своя уебсайт с помощта на CMS.

Софтуер със затворен код означава, че обществеността няма достъп до изходния код на даден софтуер. С други думи, само лицето или организацията, които са създали софтуера, могат да го променят. Някои примери включват Zoom, Microsoft Word и Adobe Creative Suite.

Речник: Т

Тестване за приемане от потребителя и обиколки на потребителя чрез интеракция със софтуера


Тестването за възприемане от потребителя (UAT) е последната фаза от процеса на тестване на внедряването на софтуера. UAT настъпва едва след като екипът по внедряването е завършил всички необходими актуализации и операции по отстраняване на грешки.

В тази фаза в тестването се включват примерни групи потребители, за да предоставят информация за опита си със системата за управление на обучението. Този процес може да се използва както за нови функции, така и за нови програми.

Обиколката на потребителя с помощта на софтуера позволява на дизайнерите на обучение да демонстрират начина на функциониране на платформата по интерактивен начин, което позволява на потребителите да се ориентират в собственото си темпо. Без значение колко проста може да изглежда една LMS, няма дизайн, който да е гарантирано интуитивен за всеки отделен потребител.

Речник: У

Уебинар и носими устройства

Уебинарът е онлайн семинар, предназначен за обучение или професионално развитие. Участниците си взаимодействат в реално време, като обикновено гледат демонстрация с възможност да задават въпроси и да проучват интересуващите ги въпроси. Той е много ефективен като инструмент за просто обучение и може да се съчетае с асинхронно обучение, за да се създаде по-разнообразен опит в курса.

Носимите устройства се отнасят до устройства, които могат да се носят и да се взаимодействат с тях, за да предоставят данни на компютърна система. Използването на носими устройства като бутони за реакция или смарт часовници позволява на учениците да взаимодействат с урока по начин, който може да бъде записан в системата за управление на обучението, като добавят офлайн опит и обучение към наличните данни, използвани от системата при оценяване на резултатите.

Речник: X

xAPI


Терминът xAPI (известен също като API за преживявания) се отнася до спецификация за електронно обучение, която събира данни относно широк спектър от преживявания, с които се сблъсква даден потребител. Събраните данни обхващат онлайн и офлайн учебния опит на потребителя.

Ако искате да добавим или сме пропуснали някой важен термин - пишете ни! 

Ние сме готови да Ви подадем ръка и да помогнем, като изработим Вашето интерактивно електронно обучение. 

Намерете повече за продуктите и услугите, които предлагаме ТУК, свържете се с нас на тел. 02 8505364 или през контакт формата отдолу.


Свързани статии