+359 2 850 53 64

7 неща, които е време да промените във Вашия уеб сайт

7 неща, които е време да промените във Вашия уеб сайт - нашите съвети

Когато браузвате в интернет пространството, независимо от това каква информация целите да намерите, кое е нещото, което най-много не харесвате в уеб сайтовете, които посещавате?

По пътя от провала към успеха. Как да превърнете уеб сайта си в работещо бизнес начинание?

Предполагаме, че ще отбележите нещо, което прекъсва потребителското Ви преживяване. И това е абсолютно нормално. Независимо дали става въпрос за бавно зареждане на уеб сайта, поставена на неподходящо място реклама или нещо друго, лошото впечатление остава задълго.

Ако притежавате уеб сайт, било то личен или фирмен, или пък работата Ви по някакъв начин е свързана с изработка или поддръжка на уеб сайтове, то Вие задължително трябва да сте наясно кои са нещата, които интернет потребителите не харесват.

1. В уеб сайта има прекалено много текст

Средно, интернет потребителите четат около 28 % от думите, поместени на една уеб страница. Съобразете се с това, когато изработвате Вашия уеб сайт. Осигурете интересен и релевантен текст на местата, където това е необходимо, а останалата част от информацията, поднесете по по-динамичен начин. Използвайте снимки и видеа. Те привличат вниманието и могат значително да повишат посещаемостта на уеб сайта Ви.

2. Уеб сайтът се зарежда много бавно

Трябва да знаете, че според проучвания, 40% от интернет потребителите ще напуснат даден уеб сайт, ако времето му за зареждане отнеме повече от 3 секунди. Затова, трябва регулярно да проверявате за колко време се зарежда Вашият уеб сайт и при нужда, вземете бързи и адекватни мерки.

3. Уеб сайтът не работи на мобилни устройства (таблети, смартфони)

Интернет потребителите получават достъп до информацията, която ги интересува, посредством различни видове устройства - десктоп и мобилни. Всъщност, 60 % от общото интернет потребление идва от мобилни устройства, което означава, че когато работите върху изработката на уеб сайта си, трябва да се постараете той да може да се визуализира на екрани от всякакъв размер. Той трябва да е напълно responsive, така че посетителите да могат да разглеждат всяка негова страница, независимо от вида на устройството, което използват в момента.

4. В уеб сайта има дразнещи изскачащи реклами 

Не е учудващо, че около 90-95 % от интернет потребителите не харесват изскачащите реклами. Те прекъсват потребителското преживяване. Затова, трябва да сте сигурни, че рекламите и формите за регистрация във Вашия уеб сайт са направени, така че да дразнят възможно най-малко. Направете ги малки и лесни за пренебрегване от хората, които не се интересуват от тях.

Обмислете употребата на изскачащи реклами, които се появяват със закъснение – например, ако потребителят е прекарал определено време на уеб сайта Ви или е скролнал до определена позиция. Ако той се е задържал на уеб сайта Ви по-продължително, явно е заинтересован от това, което предлагате и е по-малко вероятно да се подразни от някоя изскачаща реклама.

5. В уеб сайта има видео, което се пуска автоматично

Това, всъщност, е най-ненавижданата тактика на дигиталния маркетинг. Автоматичното пускане на видео е функционалност, която автоматично пуска видео съдържание, когато потребителят зареди уеб сайта или скролне до определена позиция на интернет страницата. Това е техника, която цели да привлече вниманието на потребителите, но специалистите по маркетинг трябва да се запитат дали раздразнението на потребителите си заслужава ползите, които евентуално биха извлекли от тази рекламна тактика.

6. Уеб сайтът не осигурява качествено потребителско преживяване по време на пазаруване

Много често фирменият уеб сайт използва съвсем различна платформа от тази, с която е изработен онлайн магазина и кликването на бутона „Купувам” зарежда друга интернет страница. Употребата на различни видове софтуер води до лошо потребителско преживяване, доказано намаляване на реализираните продажби и раздразнение у клиентите.

Затова, се постарайте уеб сайтът и онлайн магазинът Ви да бъдат изработени с обща платформа. Така процесът на онлайн пазаруване ще стане много по-приятен и лесен.

7. Потребителите не могат да се свържат с отдела за обслужване на клиенти

Уеб сайтът трябва да служи като портал за двустранна комуникация между потребители и бранд. Но без информация за контакти, клиентите обикновено остават разочаровани.

Лесният достъп до номера на отдела за обслужване на клиенти или наличие на чат функционалност, ще позволи на потребителите, при нужда, лесно да се свържат с представител на Вашата компания. И не забравяйте, че обратната връзка е важна не само за Вашите клиенти, тя е важна и за Вас самите, за Вашия бранд и качеството на предлаганите от него услуги.

Източник: http://mashable.com/2014/12/24/website-faux-pas/.

 

Изработка на динамични уеб сайтове с responsive дизайнПовече...

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА Защо фирменият Ви уеб сайт не продава?
  Защо фирменият Ви уеб сайт не продава?
  Както всички знаем, основната цел при изработка на сайт, е да се увеличат продажбите и да се създаде силно онлайн присъствие.
 • КЪМ СТАТИЯТА Какво трябва да може Вашият уеб сайт?
  Какво трябва да може Вашият уеб сайт?
  В статията ни „Защо Вашият бизнес се нуждае от уеб сайт?” Ви представихме основите причини, поради които си заслужава да…
 • КЪМ СТАТИЯТА Дизайнът и съдържанието на Вашия уеб сайт - II част
  Дизайнът и съдържанието на Вашия уеб сайт - II част
  Как да се сдобиете с професионален дизайн и да направите престоя на посетителите по-приятен и интересен?
 • КЪМ СТАТИЯТА Дизайнът и съдържанието на Вашия уеб сайт - I част
  Дизайнът и съдържанието на Вашия уеб сайт - I част
  Дизайнът и съдържанието на един уеб сайт определят неговата ефективност и правят най-силно впечатление на потребителите