+359 2 850 53 64

Как да стартирате Вашия уеб сайт? - III част

Задвижване - функционалности, управление на съдържание, маркетинг

В предишната статия от поредицата „Как да стартирате Вашия уеб сайт?” Ви запознахме с процесите, през които трябва да премине изработката на един сайт, за да се появи в онлайн пространството.

Днес ще Ви представим кои са задължителните функционалности, които всеки сайт трябва да притежава и ще Ви дадем няколко основни съвета за това какво трябва да бъде неговото съдържание и как най-лесно то може да бъде популяризирано.

Как да стартирате Вашия сайт: Основни функционалности

Колкото и различни да са по отношение на дизайн сайтовете, те трябва да притежават някои задължителни функционалности. Интернет потребителите са свикнали да намират определена информация на всеки един сайт, който посещават. Затова, е препоръчително да се съобразите с това.

• Когато работите върху изработката на сайта си, имайте предвид, че началната страница трябва да съдържа кратко описание на Вашата фирма и основните Ви дейности. Още през първите секунди от престоя на сайта Ви, посетителят трябва да може да се ориентира за неговата тематика.

Информация за контакти - физически адрес, e-mail, телефон, факс, форма за обратна връзка, интерактивна карта. Публикуването на информация за контакти подсказва на потребителите, че Вашият бизнес не е измамен. В допълнение, дава възможност за установяване на бърза връзка и лесна локализация на местоположението, в случай на засилен интерес към Вашия бизнес.

Информация за екипа. Когато изработвате сайта си, отделете секция, в която да представите екипа си, или поне част от него. Хората се интересуват от това на кого ще доверят, какви са неговите професионални квалификации и т.н.

Освен споменатото дотук, трябва да помислите за още няколко неща, засягащи дизайна и функционалностите на Вашия :

Не използвайте прекалено много Flash. Не всички браузъри визуализират добре Flash.

• При изработката на Вашия фирмен сайт, инкорпорирайте фирменото си лого в неговия дизайн.

Направете навигацията си интуитивна. В зависимост от обема и типа на съдържанието, един може да има между 5 и 100 страници. Но запомнете, че независимо от размера на Вашия , всичко трябва да започва от началната страница. Тя трябва да предлага бърз поглед върху основните раздели на Вашия . При изработването на всяка нова страница, трябва да имате предвид какво е следващото нещо, което потребителят би потърсил, има ли осигурен достъп до началната страница и страницата с информация за контакт и т.н.?

Как да стартирате Вашия сайт: Управление на съдържанието

Трябва да имате предвид, че съдържанието е това, което ще накара потребителите да се задържат на Вашия уебсайт. Съдържанието е всичко, което се намира на него - текст, изображения, видео, аудио и т.н. Каквото и да решите да включите, уверете се, че е свързано с Вашата компания/индустрия и отговаря на въпроси, които клиентите Ви евентуално биха задали. Ако по време на изработката, решите да добавите секция от типа „Блог” или „Новини”, можете да публикувате информация за предстоящи събития, актуални нововъведения и т.н.  В допълнение, можете да използвате интересни видеа, които например показват как се използва даден Ваш продукт.

Има няколко основни неща, които трябва да запомните, когато създавате съдържание за Вашия уебсайт:

Съдържанието трябва да бъде редовно актуализирано.

Обмислете идеята да наемете копирайтър. Ако мислите, че нямате да имате време да създавате релевантно и качествено съдържание за Вашия , е добра идея да наемете професионален копирайтър.

Използвайте система за управление на съдържанието. Вашият сайт или блог може да бъде изработен с помощта на система за управление на съдържанието. Тя позволява лесно актуализиране на съдържанието, дори и от потребители без опит в изработката на ове.

Използвайте красиви и по възможност уникални изображение. Избягвайте да използвате изображения, които могат да бъдат намерени на всеки . А ако бюджетът Ви го позволява, обмислете наемането на уеб дизайнер.

Как да стартирате успешноразработката на вашия сайт: Маркетинг

Сайтът Ви вече е готов и работи. Следващото нещо, което искате да постигнете е той да бъде лесно откриваем в интернет пространството.

По-долу сме поместили две ключови маркетингови стратегии:

Използвайте социалните мрежи. Като собственик на бизнес, в днешно време не можете да си позволите да не използвате най-популярните социални мрежи - Facebook, Twitter, LinkedIn. Публикуването на съдържание от Вашия сайт в профилите Ви в социалните мрежи представлява най-лесният начин за увеличаване на популярността на бранда Ви.

Използвайте месечни бюлетини. Изпращането на месечни бюлетини до Вашите бизнес контакти представлява добра възможност за увеличаване на трафика към Вашия уебсайт. Освен това, можете да съобразите изпращането на имейлите с актуалната ситуация - ако даден Ваш продукт е по-търсен през определена част от годината, възползвайте се от това.

Тези и други маркетингови тактики могат да подобрят представянето на Вашия сайт в търсещите машини. Запомнете, обаче, че маркетингът е задача, върху която никога не бива да спирате да работите и чието изпълнение трябва да върви ръка за ръка с техническата поддръжка на Вашия сайт.

 

Изработка на уеб сайтове с responsive дизайнПовече...

Свързани статии