+359 2 850 53 64

Курс Adobe Photoshop

Съдържа видео уроци и задачи за подготовка по Adobe Photoshop

Курс Adobe Photoshop за програмата супер-звезда в дизайна, с много видеа за усвояване на тайните на програмата. Как се работи със слоеве, Levels, Curves, Hue/Saturation, Vibrance, четки, трансформации, оразмеряване и рязане и още много. Станете дизайнери!

Въведение. Основни моменти в курса

Как да изберете от множеството курсове по фотошоп, които се провеждат онлайн, или присъствено? Как да станете майстори и да владеете инструментите на програмата Adobe Photoshop? Постарахме се да Ви представим какво точно е Adobe Photoshop - всички нейни малки тайни и функционалности, чрез които да можете да правите вълнучващи картинки. С много желание и старание изработихме лекционния материал в обучението. За Ваше улеснение, упражненията са илюстрирани с множество скрийншоти. Към всяко упражнение има приложен видео материал, с който можете да следвате стъпките в урока от курса по Adobe Photoshop.

Цели на обучението

Целта на курса е да подготви потребителя да изработва изображения с помощта на Adobe Photoshop. При подготовката на обучителния материал за курса по фотошоп онлайн, обърнахме внимание на нуждите на тези обучаеми, които искат да научат да работят с тази програма бързо. Видеа и примери ще улеснят възприемането на материала.

Този курс е изцяло в онлайн форма. За тези, които желаят да се уверят, че са постигнали определено ниво на знания, сме подготвили практическа задача. Ще има и малък тест, за да се уверите, че всичко сте запомнили.

Какви неща ще можете да правите? За начало, ще се научите как да отваряте и създавате файлове и как да ги запазвате в различни формати - PSD, JPEG, да запазвате със Save For Web. Ще научите за Лентата с менюта (Menu Bar) и Лентата с инструменти (Tool Bar), както и какво са панелите и блокове с панели (панелите са особен вид меню - най-популярният е Панелът със слоевете - Layers Panel).

Специално внимание ще отделим на клавишните комбинации - keyboard shortcuts. Ще научите как да променяте размера на изображение, да завъртате изображение, както и как да отменяте направени промени от меню Edit. Специално внимание ще обърнем на слоевете - в много упражнения в курса ще изпозлваме слоеве - Layers, за да нанасяме промени в изображение - ще пренареждаме реда на слоеве, ще използваме и текстови слоеве и слоеве тип Shape. Ще разгледаме как да работим с Levels, Curves, Hue/Saturation, Vibrance. Ще увеличаваме и намаляваме шума - Add Noise, Reduce Noise. Специално внимание ще обърнем и на инструмента за писане Type Tool. Ще научите как да разчитате хистограмата, за да правите оценка на изображение.

В света на Photoshop, селекциите са изключително мощен инструмент. С тях, можете да обработвате дадена част от изображение. В курса, ще разгледаме различните инструменти в програмата, които могат да правят селекции, или така наречените "маршируващи мравки" - Marching Ants. Ще разгледаме менюто Filter Gallery и ще прилагаме различни филтри на изображение. Ще се научите как да изрязвате обект от неговия фон, да кропвате изображение по определен размер, да прилагате филтри, да създавате четка (Brush Tool). Ще прилагаме режимите на сливане - Blending Modes в няколко различни урока в курса, за да видим как работят различните режими на сливане когато се активират към един и същ слой. Ще имаме цял урок за филтъра Liquify - много мощен филтър, който би Ви бил много полезен във Вашите проекти! Ще използваме инструментите Blur Tool, Sharpen Tool, Smudge Tool, както и Sponge Tool. Ще направим ефект Double Exposure с настройката Threshold. Ще създадем Vintage ефект, ефект Polaroid, ще работим с Adobe Kuler, ще създадем Smart Object и Smart Filter към изображение.

Как ще протече курсът? Записвате се и можете по всяко време да гледате видеата и да правите упражненията, използвайки файловете за самоподготовка.

Ще можете да се връщате и да се упражнявате, да повтаряте и да тествате наученото в курса по фотошоп.

В курса, имате файлове за сваляне - изображения, текстови файлове. Изтеглете ги, за да следвате упражненията, както и заданията за самоподготовка.

Всеки урок има стъпки, които трябва да следвате. Преди видео урока за упражнение, в курса е отделена текстова част със скрийншоти. 

Съдържание на обучението   

Модул 1. Какво трябва да знаете за Adobe Photoshop?

Урок 1. За програмата и този курс

Урок 2. Как можете да намерите Photoshop?

Урок 3. Как ще протече курсът?

 

Модул 2. Въведение в начините за използване на Adobe Photoshop

Урок 1. Да се запознаем с програмата

Урок 2. Какво може да прави Photoshop?

Урок 3. Запазване на изображения

Урок 4. Въведение в слоевете във Photoshop

Урок 5. Как да работим с Levels, Curves, Hue/Saturation, Vibrance?

Урок 6. Увеличаване и намаляване на шума

Урок 7. Техники за използване на слоевете във Photoshop

 

Модул 3. Четки, писане и хистограмата във Photoshop

Урок 1. Работа с четки

Урок 2. Инструментът за писане

Урок 3. Как да използвате хистограмата, за да правите оценка на изображението?

 

Модул 4. Ретуш и нанасяне на промени на изображения

Урок 1. Селекции и трансформации

Урок 2. Текстови слоеве

Урок 3. Филтри

Урок 4. Финален изпит

Урок 5. Четка от изображения

Урок 6. Четка от геометрични форми

 

Модул 5. Инструменти и менюта във Photoshop

Урок 1. Pen Tool

Урок 2. Сливане

Урок 3. Изсветляване

Урок 4. Liquify

Урок 5. Комбиниране на експозиции

Урок 6. Цветове и светлини

Урок 7. Threshold

 

Модул 6. Корекции на снимки

Урок 1. Корекции на снимки - похвати

Урок 2. Черно-бяла снимка

Урок 3. Vintage ефект

Урок 4. Ефект Полароид

Урок 5. Поправяне на често срещани грешки

Урок 6. Работа с цветове и Adobe Kuler

Урок 7. Smart Objects и Smart Filters

 

Модул 7. Настройки на Photoshop

Урок 1. Замъгляване, изостряне, и размиване

Урок 2. Sponge tool

Урок 3. Клавишни комбинации

Обучението ще бъде много полезно за Вас, защото съдържа 44 видеа и над 100 скрийншота при обясненията. 

Бонус уроци "Минути на дизайнера"

  • Инструменти с векторни форми
  • Въведение в слоеве
  • Корекции на слоеве
  • Layers Panel
  • Режимът Quick Mask
  • Техники за ретуширане на изображения
  • Подчертаване на детайли
  • Техника Въздушна четка (Airbrushing)
  • Класически техники за ретуширане

Финален тест

Файлове за самоподготовка

Кратък видео откъс от курс по фотошоп за начинаещи:

Свързани статии