+359 2 850 53 64

Курс Как да се справим с трудни клиенти

Предизвикателството пред всеки търговец

Кои са типовете трудни клиенти и какво да направим в ситуациите, в които попадаме с тях? Отговорите на тези и още много въпроси, разберете в този онлайн курс.

Попадали ли сте в ситуация, в която клиентът от другата страна Ви повишава тон и се държи всякаш сте му длъжен? Знаете, че клиентите винаги имат право, но това му поведение Ви приканва да му отвърнете със същото отношение, а не бива. В такива ситуации най-доброто, което можете да направите е да запазите спокойствие и да се обърнете към него с разбиране. Ако това не Ви е по силите, да се обърнете към мениджър, за да разреши казуса той. 

Всеки търговец се е сблъсквал с трудни клиенти в практиката си, някои по-често от други, но не всеки съумява да преобърне ситуацията в своя полза. Някои стигат до бърнаут и приключват с продажбите, а други се изкачват именно заради уменията си за справяне с трудни клиенти. Ако продажбите са Вашата страст и искате да се развивате в тази насока, онлайн курсът "Как да се справим с трудни клиенти" ще Ви бъде от полза. 

Разглеждаме не само кои са типовете трудни клиенти и как да се справим с тях, а и Ви представяме сценарии от практиката с готови отговори, които да си вземете и използвате в практиката си. 

 

Съдържание

1. Как да разберем поведението на клиентите – защо се държат по определен начин? 

• Какви са основните характеристики на трудните клиенти.  

2. Типове трудни клиенти и техники за справяне с тях

• Разглеждаме типовете трудни клиенти, как да ги разпознавате и разграничавате, както и какво да правите спрямо тях.   

3. Основни стъпки за справяне с трудни клиенти

• Ще научите кои са най-често срещаните ситуации, в които можете да попаднете с труден клиент и какво можете да направите в тях.  

4. Умения, които трябва да притежавате за справяне с трудни клиенти

5. Сценарии с клиенти и готови отговори

 

След успешно преминаване на финалния тест, ще получите сертификат! 

 

Заинтригувахме ли те? Запиши се за онлайн курса "Как да се справим с трудни клиенти" още сега!

Още един полезен онлайн курс : Онлайн курс "Microsoft Excel за начинаещи" - NIT

Свързани статии