+359 2 850 53 64

10 съвета за печеливш онлайн магазин

Засилване на влиянието на бранда и увеличаване на продажбите

За да бъде успешен един онлайн магазин, към него трябва да бъде подходено с внимание, решителност и дисциплина

В следващите редове сме посочили 10 неща, които всеки собственик на онлайн магазин трябва да направи, за да може бизнесът му да постигне желаното уеб присъствие:

1. Помислете как можете да използвате името на Вашата компания в интернет адреса на онлайн магазина си. Това е ключов елемент от Вашата маркетингова стратегия.

2. Изберете уеб хостинг, който ще може да посрещне нуждите на един разрастващ се бизнес; хостинг, който е достатъчно надежден, понеже ще Ви се налага да обработвате транзакции; хостинг, който притежава вградени инструменти за дигитален маркетинг.

3. Използвайте търговски акаунт за обработка на паричните транзакции. Уверете се, че той може да обработва поне първите 3 най-широко употребявани кредитни карти в PayPal, както и че приема и други начини на плащане.

4. Не пренебрегвайте дизайна. В онлайн магазина Ви потребителите трябва да могат да се ориентират лесно и да откриват търсените от тях продукти бързо. Затова, Ви препоръчваме да се обърнете към професионален уеб дизайнер, който ще съобрази Вашите изисквания с тези на клиентите.

5. Възползвайте се от продуктите, които отличават бранда Ви от конкуренцията и насочете маркетинговите си кампании в тази посока. Отличаването от тълпата може да изиграе водеща роля във Вашия онлайн успех.

6. Проследявайте и анализирайте резултатите от Вашите маркетингови кампании. Така лесно ще можете да се ориентирате кои промоции са били най-ефективни.

7. Използвайте похватите на дигиталния маркетинг. Оптимизирайте съдържанието на онлайн магазина си, използвайки ключови думи, които ще подобрят представянето му в резултатите от търсещите машини.

8. След като онлайн магазинът Ви е окончателно готов, изберете дата за официалното му откриване. Популяризирайте предстоящото събитие, посредством имейл маркетинг.

9. Не забравяйте регулярно да променяте бизнес стратегията си, да добавяте нови функционалности към онлайн магазина си, да правите леки промени в дизайна, за да бъдете винаги актуални и в помощ на клиентите. И когато имате нещо ново за показване – промотирайте го. Това, със сигурност, ще се отрази благоприятно на посещаемостта.

10. Наблюдавайте кои решения дават добри резултати и кои – не. Променете каквото е необходимо.

Имайте предвид изложените по-горе съвети, когато стартирате Вашия онлайн магазин и скоро ще започнете да реализирате по-добри резултати.


Източник: networksolutions.com. 

Изработка на онлайн магазин с Магенто или (Magento 1 & 2)Повече...

Свързани статии