+359 2 850 53 64

За по-добро представяне на Вашите Facebook реклами

3 съвета, които ще направят Вашата рекламна кампания успешна

Използвате ли Facebook, като средство за популяризиране на Вашия бизнес? Искате ли да извлечете най-доброто от Вашите реклами?

Днес ще Ви представим три възможности, които ще Ви помогнат да оптимизирате максимално ефективно отделените от Вас време, средства и усилия.

1. Facebook рекламите трябва да са таргетирани спрямо целевата Ви аудитория

Много специалисти по онлайн маркетинг в социалните мрежи обвързват броя на харесванията, които получава тяхната Facebook страница, с повишаване на популярността. Но трябва да имате предвид, че броят на харесванията няма нищо общо с „верността” на феновете към бизнеса Ви. Голяма част от феновете Ви може да са „фалшиви” - т.е. да са харесали веднъж страницата Ви, но никога повече да не се върнат на нея.

Как да избегнете този капан? Проверете данните, които получавате от анализите на Вашите Facebook реклами и се уверете, че следващият път сте таргетирали правилната аудитория.

2. Вашата Facebook реклама трябва да се появи в най-подходящото време

Може да се изненадате, но не Ви съветваме да прибързвате със създаването на много варианти на една и съща Facebook реклама. Това е пълна загуба на време и ресурси. Вместо това, опитайте да пуснете два пъти една и съща реклама, в различно време, и сравнете резултатите. Вярвате или не, разликите могат да бъдат значителни.

За да подобрите цялостното представяне на Вашата Facebook кампания, трябва редовно да сравнявате данните и изтривайте рекламите, които не дават добри резултати.

3. Рекламата Ви във Facebook задължително трябва да съдържа запомнящо се изображение

Креативността на Вашата Facebook реклама може да определи крайния резултат на кампанията.

Изберете изображение, което ще разкаже нещо за Вашия бранд или продукт. Ако добавите икона към дизайна, моментално ще направите съобщението си по-видимо.

Визуалните ефекти трябва да бъдат последователни - шаблоните вършат чудесна работа в такива ситуации.

Използвайте силата на цветовете. Емоционалната палитра казва много за Вашия бранд и трябва да присъства и в другите Ви рекламни материали - независимо от това дали са печатни, или дигитални.

Дизайнът трябва да е балансиран. Разделете рекламното си поле на 3 колони и 3 редици и разпределете съдържанието си в тях.

Използвайте лесни за възприемане и разбиране изображения, като мемета, цитати и т.н.

Разбира се, основната цел на изображенията, които използвате в рекламите си във Facebook, е да накарат хората да предприемат някакво действие - да харесат страницата, да коментират, да споделят или да кликнат. Затова, трябва да сте сигурни, че изображението Ви подтиква към реакция.

Заключение

В заключение, отново ще обърнем внимание на Вашата целева аудитория - уверете се, че достигате до тези хора и не спирайте да мислите кой е най-добрият начин да им услужите.

 

Вижте с какво можем да Ви бъден полезни при маркетинг в социалните мрежи.

Не се страхувайте да правите промени, ако е необходимо.

 

Създаване на Facebook страница, Twitter профил, InstagramПовече...

Свързани статии