+359 2 850 53 64

4 идеи за перфектна снимка на корицата

Как правилно да посрещнете посетителите на Вашите профили?

Снимката на корицата (cover photo) e първото нещо, което посетителите на Вашия профил/ страница виждат. Затова, е много важно, тя да направи добро първо впечатление.

Това условие важи за абсолютно всички социалните мрежи – Facebook, Twitter, Google +, LinkedIn и т.н. В настоящата статия ще разгледаме 4 основни изисквания, на които трябва да отговаря избраното от Вас изображение.

1. Обърнете внимание на размерите

Когато от Facebook представиха за пръв път т.нар. снимка на корицата, другите две водещи социални мрежи - Twitter и Google + направиха същото. Този елемент придоби популярност много бързо и се превърна във водещ маркетингов инструмент. Ако искате да представите Вашия бранд по адекватен начин, трябва да използвате изображения, които освен индивидуален дизайн, трябва да отговарят и на определени изисквания по отношение на размера си.

Тази информация може да бъде намерена в помощните центрове на всяка една от социалните мрежи. Но за да не се налага да ги търсите, в следващите редове, ще посочим размерите, които дават оптимални резултати.

Facebook - 851 x 315 пиксела.
Google + - 1080 x 608 пиксела.
Twitter - 1500 x 500 пиксела.
LinkedIn background image - 1400 x 425 пиксела.

2. Използвайте цветовете на бранда си

Снимката на корицата заема голяма част от Вашия профил/страница. Затова, тя трябва да е в съзвучие с останалите елементи от Вашия бранд.

Ако цветовете на Вашата корица не си отиват с цветовете на логото, профилът/страницата Ви няма да изглежда хармонично. А Вашите посетители могат да си помислят, че не обръщате достатъчно внимание на онлайн присъствието си. Трябва да имате предвид и още нещо - брандът Ви трябва да бъде представен по аналогичен начин във всички социални мрежи.

3. Променяйте снимката на корицата си често

Промяната на снимката на корицата не изисква особени усилия - просто няколко клика. И поради тази причина, е логично да я променяте често - за да подчертаете текущите си промоции, новонастъпилия сезон или предстоящо събитие.

4. Фокусирайте се върху феновете

Когато става въпрос за социални мрежи, всичките Ви действия трябва да са насочени към аудиторията, трябва да са в неин интерес и полза. Поради тази причина, трябва да имате поне една снимка на корицата, която показва Вашите фенове/последователи. Това е един перфектен начин да се покажете признателността за подкрепата, която те Ви оказват. Често използван и работещ метод е да направите такова изображение, което едновременно да показва най-верните Ви почитатели и най-харесваните Ви продукти.

Снимката на корицата е един от най-подценявани елементи на социалните мрежи. Но Вие не трябва да бъдете от тези хора. Ако искате да рекламирате бранда си успешно, трябва да вложите време и средства в това да получите уникална снимка. В интернет пространството можете да намерите много достъпни инструменти, с които сами да обработите Вашето изображение, но ние Ви препоръчваме да използвате услугите на професионален уеб дизайнер. Така, можете да сте спокойни, че корицата Ви ще е единствена по рода си, ще бъде с правилен размер и формат. Но преди всичко, тя трябва да допълва Вашия бранд и аудитория.

Източник: socialmediaexaminer.com

Създаване на Facebook страница, Twitter профил, InstagramПовече...

Свързани статии