+359 2 850 53 64

6 SEO показателя за качествен сайт

Как да разберете дали Вашият уеб сайт се „харесва“ на Google?

Както най-вероятно знаете, преди няколко месеца Google отново ъпдейтна търсещия си алгоритъм

Поради факта, че през първите седмици от неговото пускане, търсачката отказваше да признае съществуването му, той стана популярен с името Phantom. Подобно на Google Panda Update, той също се прицелва в сайтове с ниско качествено съдържание. За да прецените дали Вашият уеб сайт отговаря на новите изисквания на най-популярната търсеща машина, като коректив можете да използвате посочените по-долу on-page SEO показатели.

Интересно и релевантно съдържание

Съдържанието на Вашия уеб сайт трябва да бъде качествено, уникално и полезно. Хубаво е да предлагате информация, която потребителите не могат да намерят на друго място. Но имайте предвид, че ако не разполагате с достатъчно съдържание да създадете отделна блог секция, по-добре не го правете. Вместо това насочете усилията си към продуктовите страници на Вашия уеб сайт и ги оптимизирайте възможно най-добре.



Потребителско преживяване

Ако уеб сайтът Ви е пълен с полезна и интересна информация, но тя не е представена с подходящите визуални елементи, никой няма да се задържи и да я прочете. Липсата на ангажираност ще повлияе върху представянето на Вашия уеб сайт в резултатите от търсенето.

Добре поддържан уеб сайт

Попадали ли сте на уеб сайт с неработещи линкове и остаряла информация? Най-вероятно, да, но със сигурност не сте се задържали за дълго на него. Ако не искате това да се случва и с Вашия сайт, редовно актуализирайте съдържанието му и поддържайте всичките му функционалности в изправност.

Забравете за измамните тактики

Преди няколко години алгоритмите на Google позволяха употребата на измамни SEO тактики, но в наши дни те са абсолютно недопустими. Рискувате прекалено много, ако решите да ги използвате, включително и изпадане на Вашия сайт от SERP-a.

Сигурност

Един от най-сигурните начини уеб сайтът Ви да бъде декласиран е като бъде хакнат. Ако уеб сайтът Ви бъде заразен със зловреден софтуер, той може да бъде предаден на крайните потребители. Затова, изберете хостинг, който е достатъчно сигурен и поддържайте CMS-а си постоянно актуализиран.

Социални сигнали

Много хора могат да оспорят твърдението, че социалните сигнали са нещо полезно, но те определено влияят върху представянето на един уеб сайт. Социалните сигнали все още не са отделен ранкинг фактор, но могат да донесат нови посещения и линкове към Вашия сайт.

Заключение

Независимо от това дали за пръв път чувате за тези показатели или сте добре запознати с тях, ние Ви препоръчваме да отделите време и да оцените уеб сайта си. Така ще можете да сте сигурни, че той ще продължи да съществува и да подпомага успешно Вашия бизнес.

Източник: somebodymarketing.com.

Изградете онлайн присъствието на Вашия бизнесПовече...

Свързани статии