+359 2 850 53 64

Дистанционните обучения и бизнесa

Как дистанционните обучения повишават продуктивността на служителите?

Все по-често компаниите, особено тези от по-голям размер, прегръщат идеята за онлайн обученията, като средство за повишаване продуктивността на техните служители

В днешната статия ще споделим с Вас 4 начина, по които тази иновативна форма на обучение може да подпомогне развитието на Вашата организация.

Как дистанционните обучения могат да повишат продуктивността на Вашите служители?

Традиционните форми на обучение са по-скъпи и по-трудни за организиране и провеждане, особено ако фирмата разполага с офиси в различни градове или в различни държави. Появата на онлайн курсовете направи обученията по-лесни и по-достъпни.

Проучванията потвърждават ефективността на дистанционните обученията. Според American Management Association, програмите за кариерно развитие и подобряване на професионалните умения действат мотивиращо на служителите и увеличават тяхната креативност.

За това, разбира се, има конкретни причини. В следващите редове сме посочили тези с водещ характер.

1. Дистанционните обучения могат да достигнат до по-голям брой служители. Те са много по-удобни за работещите студенти, самотните родители, хората с физически увреждания и др.

2. Дистанционните обучения могат да бъдат предоставени на по-голям брой служителите, тъй като струват по-малко, отколкото наемането на лектор и зала с ограничен брой места.

3. Онлайн курсовете могат да бъдат персонализирани спрямо целите и нуждите на компанията и уменията на служителите.

4. Онлайн курсовете са изключително гъвкави - служителите Ви могат да учат в почивките, късно вечер, сутрин преди работа и т.н.

Компаниите могат сами да изготвят текстовете на обученията, така че да отговарят максимално на техните нужди, да го предоставят за изработка на фирма и ако е необходимо да осигурят на служителите си компютри или таблети. Материалът може лесно да бъде актуализиран и предоставен на различен брой потребители наведнъж или по различно време и на малки порции.

Дистанционните обучения не само увеличават продуктивността, но и находчивостта на служителите. Имат положително влияние върху редица техни умения – за вземане на решения, за работа в екип, за решаване на проблеми. Всичко това допринася за развитието на организацията, в която работят.

Източник: elearningindustry.com.

Модерни и ефективни решения за дистанционно обучениеПовече...

Свързани статии