+359 2 850 53 64

Как да изградите интерактивен темплейт с готова снимка?

Съвети, които ще "раздвижат" Вашето онлайн обучение

За създаване на интересен и креативен дизайн на онлайн обучение/презентация, се използват интерактивни елементи и бутони. Това е изключително полезно за успеха на Вашия проект, тъй като с помощта на тези средства се създава подвижност и разнообразие.

Лесни за изпълнение съвети, които ще "раздвижат" Вашето онлайн обучение

Трябва да се знае, че не е задължително да сте графичен дизайнер, за да създадете интерактивност на Вашия проект. Нужно е само да откриете подходящи картинки, които да имат потенциал за развитие в тази насоченост. Това може да са картинки с разнообразни визуални елементи, последователен контекст и елементи подходящи за „зумиране“ или „кликване“ върху тях.

Изграждането на интерактивност в конкретен проект може да включва множество похвати, действия и елементи. Както казахме, обаче, ако не разполагате със специализирани умения, можете да изгледате клипа по-долу, който описва прости действия като „зумиране“ на различни елементи от картинката, която сте избрали. 

 

Вижте демото оттук.

Изгледайте тези клипове, за да разберете как стъпка по стъпка е изградено по-горното демо.

Видео 1: Интераективни картинки;

Видео 2: Създайте ефект на приближаване и отдалечаване;

Видео 3: Кратки пътища и съвети за спестяване на време.

Как да изградите свой собствен интерактивен сценарии?

Ако не успеете да намерите подходящи снимки за Вашия проект, може сами да съставите своя сценарии по следните два начина:

Създайте свой собствен фото колаж - подберете за целта различни снимки, които смислово да се отнасят към Вашия сюжет. Ако не можете сами да направите колаж от тях, използвайте готови програми за подредба на снимки. Най-прекияt път е да сложите снимките в прозореца на Power Point и там да ги подредите като колаж.

Създайте колажна рамка и добавете Вашето съдържание вътре. Този метод наподобява стила на комикса. Създавате най-просто прозорец, в който поставяте снимка.

Как да изградите интерактивен темплейт за онлайн обучение с готова снимка?

Оттук може да използвате безплатни интерактивни темплейти за Power Point и Articulate.