+359 2 850 53 64

Краят на оптимизацията по ключови думи?

Най-ефективният начин за оптимизация на съдържание?

Всеки бизнес трябва да има една основна цел - да се превърне в авторитет в индустрията, в която развива дейност.

Кой е най-ефективният начин за оптимизация на съдържание според действащите в момента алгоритми?

Единственият начин да го постигнете е като доказвате постоянно на клиентите си, че сте специалист в това, което правите.

Но откъде да започнете? Отговорът е „От съдържанието на Вашия уеб сайт.“ То трябва да доказва Вашия професионализъм и да убеждава хората, че могат да Ви имат доверие.

Освен това, както най-вероятно знаете, алгоритмите на търсещите машини и по-специално на Google отдават предпочитанията си на сайтове с качествено и релевантно съдържание. Затова и Вашият фирмен уеб сайт, трябва да предоставя такова съдържание.

Маркетолозите винаги са се опитвали да оптимизират текстове по конкретни ключови думи и фрази, но днес тяхното значение е съвсем различно. Традиционното оптимизиране по единични ключови думи и фрази вече не е толкова ефективно. Това, което трябва да направите е да се насочите към изграждането на голям обем от съдържание, оптимизиран по конкретни теми.

Какво имаме предвид?

Разбира се, всичко започва с проучване на ключови думи, релевантни с Вашия бизнес. Помислете кои са думите, които хората биха написали в Google, ако търсят нещо свързано с Вашата сфера на дейност и ги включено, ако е подходящо. Групирайте ключовите думи и фрази по теми и оптимизирайте съдържанието си по тези теми.

Забравете за статиите, които повтарят добре известни общи приказки. Съдържанието, което предоставяте, трябва да бъде стойностно. Отминаха дните, в които можете да оптимизирате дадена страница от Вашия сайт по конкретна ключова дума и тя да се класира добре.

Така например, ако имате фризьорски салон, част от Вашите основни ключови думи могат да бъдат – салон за красота, прическа, боядисване на коса. След като откриете основните си ключови думи, трябва да започнете да изграждате списък със сходни ключови думи около тях.

За пример ще използваме ключовата дума „прическа“. Към нея можете да добавите думи, като мъжка прическа, дамска прическа, детска прическа, прическа за дълга коса, прическа за къса коса и т.н. За тази група от ключови думи трябва да създадете достатъчен обем съдържание в сайта и в блога си, за да може да покажете на Google, че наистина разбирате от тази тема.

В зависимост от популярността на сферата, в която развивате дейност, може да се наложи да напишете от няколко до няколко десетки статии по дадена тема. Едва след като приключите с една група ключови думи, преминете към следващата.

Така ще можете да доминирате в конкретна тема, с много свързани смислово страници, всяка насочена към конкретно потребителско търсене. Ще изпреварите конкуренцията, а на нея ще й бъде трудно да изпревари Вас.

Изградете онлайн присъствието на Вашия бизнесПовече...

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА 6 SEO показателя за качествен сайт
  6 SEO показателя за качествен сайт
  Както най-вероятно знаете, преди няколко месеца Google отново ъпдейтна търсещия си алгоритъм
 • КЪМ СТАТИЯТА Google Search Quality Rating Guidelines
  Google Search Quality Rating Guidelines
  За да оценява резултатите от търсенето в Google, респективно качеството на своите алгоритми, компанията работи с хора, които…
 • КЪМ СТАТИЯТА SEO оптимизацията през 2015г.
  SEO оптимизацията през 2015г.
  Както всички знаем, търсещите машини - водещи позиции, сред които заема Google - променят алгоритмите си по няколко стотин…
 • КЪМ СТАТИЯТА Какво е SEO?
  Какво е SEO?
  Оптимизацията за търсачките (SEO) е процес, при който се подобрява видимостта на уеб сайтовете (web sites) в търсачките чрез…