+359 2 850 53 64

SEO оптимизацията през 2015г.

Какво можем да очакваме от Google през следващите 12 месеца?

Както всички знаем, търсещите машини - водещи позиции, сред които заема Google - променят алгоритмите си по няколко стотин пъти на година

Това превръща SEO оптимизацията в една изключително бързо развиваща се и динамична сфера. Трудно е да се предскаже с точност какво ще се случи през следващите 12 месеца, но си заслужава да се обърне внимание на няколко тенденции.

Пингвини и Панди

Преди, алгоритмите Пингвин и Панда се появяваха спорадично. Но напоследък изглежда, че сме започнали да навлизаме в период, в който те са по-скоро интегрирани с основния алгоритъм.

Мобилно търсене

Може би е излишно, но все пак ще споменем, че мобилното търсене ще продължава да увеличава популярността си през 2015г. Затова, трябва да очакваме, че фактори, като бързина на зареждане на страницата, потребителско преживяване и др., ще бъдат от водещо значение за търсещите машини, като Google.

Видео

Интернет потребителите обичат да гледат видео клипове – това, разбира се, се забелязва от Google. Затова е много вероятно, през 2015г. в резултатите от търсенето да започнат да се показват все повече и повече видеа.

Бюлетини

През 2015г. бюлетинът може да се завърне, като едно от водещите средства в арсенала на експертите по SEO оптимизация.

При бюлетините не съществуват толкова рискове, колкото при маркетинга за социални мрежи, например. Освен това, те не са подвластни на постоянните промени в Google алгоритмите.

Бюлетините са контролируема форма на маркетинг – те дават много добри резултати във време на сътресения. Затова, очакваме, че интересът към тях ще бъде подновен през следващата година.

Google

Разбира се, Google няма да отстъпи водещата си позиция сред търсещите машини. Дори и след преминаване на Firefox към Yahoo и намаляването на пазарния дял на Google с 20 %.

Източник: socialmediaweek.org. 

Изградете онлайн присъствието на Вашия бизнесПовече...

Свързани статии