+359 2 850 53 64

Видео в социалните мрежи

Липсващата част от Вашата маркетингова стратегия

В днешната статия ще Ви представим 6 лесни начина за създаване на привличащи вниманието видеа, както и няколко достъпни инструмента, с които да ги реализирате.

Обмисляли ли сте да използвате видео материали, като част от Вашия маркетинг за социални мрежи? Да, но идеята Ви се струва прекалено скъпа? Това не е така. 

Видео материалите са чудесен начин за популяризиране на бизнеса, за увеличаване на обхвата на публикациите и броя на споделянията. Те пасват отлично на съвременния забързан начин живот, включващ бума на мобилните технологии. Имайки предвид казаното дотук, ние Ви препоръчваме да не пренебрегвате тази възможност.

Обикновено, когато стане въпрос за видео клипове, хората се сещат за YouTube, но това не е единствената платформа, която можете да използвате за споделяне на видео съдържание.

От момента, в който първият видео трейлър се появи в Instagram, беше само въпрос на време специалистите по маркетинг да започнат да се възползват от силата на кратките видеа – и лекотата, с която се споделят на места, различни от YouTube - Vine, Facebook, Google +, LinkedIn, Pinterest.

#1: Видео за това как се прави нещо

Покажете на феновете си как да направят нещо - независимо от това дали става въпрос за решаване на проблем, справяне с предизвикателство или използване на Ваш продукт.

Ако тази задача Ви се струва трудна за изпълнение от техническа гледна точка, можете да използвате Pic Play Post – достъпен и лесен за употреба инструмент за създаване на видеа.

Основното предизвикателство при създаването на кратки видео материали е извличането и показването на съобщението в неговата най-проста форма. Трябва да знаете, че колкото по-кратко е видеото и колкото по-лесно са представени стъпките за направата на нещо, толкова по-вероятно е хората да го харесат, да го използват и да го споделят.

#2: Видео, в което показвате уменията си

Като демонстрирате уменията си и включите някакъв call-to-action, можете не само да забавлявате аудиторията, но и да привлечете вниманието към бизнеса си. Отличете се от тълпата, показвайки на хората какво можете и как Вашите умения биха им помогнали.

#3: Видео за популяризиране на предстоящо събитие

Ако предстои популярно събитие, е много вероятно хората от Вашата индустрия да поискат за споделят релевантно съдържание. По-находчивите брандове се възползват от тази възможност и създават кратки видеа, които представят въпросното събитие и благодарение на неговата актуалност, материалът им се радва на огромен брой споделяния.

#4: Видео за представяне на нов продукт

Не е задължително да прекалявате с хвалебствията и рекламните похвати, за да покажете продуктите си в добра светлина. По-добър вариант даже е този да използвате естественото любопитство на хората, да ги накарате да се заинтригуват от Вашия продукт, да ги забавлявате. Когато създавате продуктово видео, първо, помислете за хората, а едва след това – за самата стока!

#5: Видео, представящо екипа Ви

Кратките видеа са подходящ начин да позволите на Вашите фенове да видят хората, които стоят зад бранда Ви. Кой не иска да знае повече за компания, чиито служители се забавляват заедно или правят нещо благотворително?

Когато добавите кратко и интересно видео към всичко останало, което правите, потребителите започват да усещат хората, които се стоят зад цялата дейност и виждат нещо повече от просто продукт.

#6: Видео с подръчни средства

Професионално направените видеа изглеждат много добре, но не Ви е нужен голям бюджет, за да направите нещо качествено и ефективно. Използвайте въображението си и използвайте идеи и предмети от ежедневието.

Инструменти за създаване и редактиране на кратки видео материали.

Instagram’s built-in video tool

Hyperlapse

Flipagram

Stop Motion 

Adobe Voice 

8mm 

Cinemagram

iMovie app 

Kinemaster Pro Video Editor

Заключение

Следващият път, когато преглеждате профила на Ваш любим бранд в някоя от социалните мрежи, обърнете внимание на видео съдържанието, което публикуват.

С инструментите за създаване и редактиране на видеа, не е трудно дори и за малките бизнеси да добавят видео съдържание към техния маркетингов микс.

Източник: socialmediaexaminer.com.

Създаване на Facebook страница, Twitter профил, InstagramПовече...

Свързани статии