+359 2 850 53 64

Време ли е за промяна на Вашето лого?

3 съвета за нов дизайн на Вашето лого

За да направи силно първо впечатление на клиентите, бизнесът се нуждае от въздействащо лого

Ново проучване на Endurance International Group, Cloud платформа за предоставяне на решения, открива, че 15% от компаниите с 5 или по-малко на брой служители, дори не притежават лого, а около 65% използват лога, които са си създали сами, без професионална помощ.

„Изпъкващото лого и внушителното присъствие в интернет са важни елементи от изграждането на една марка, дори и на по-ранен етап от развитието на бизнеса.”, казва в свое изявление Майкъл Кеселман, изпълнителен вицепрезидент на Endurance.

Проучването разкрива, че повече от една четвърт от компаниите в малкия бизнес планират да променят своите лога през следващите няколко месеца. Кеселман добавя, че когато мислим за лого, най-добре да се придържаме към опростяване на дизайна.

„Собствениците на малък бизнес трябва да изберат дизайн на лого, който вдъхва доверие и внушава сила, но едновременно с това трябва да бъдат отворени към дребни промени или корекции.”, твърди Кеселман. Една компания може да се нуждае от освежаване на своето лого, обусловено от модернизирането на пазара и собственото ú развитие (увеличаване на мащаба, търсене на нови клиенти и т.н.). „Просто не премахвайте това, което прави Вашата марка разпознаваема – подпис, цвят, графичен елемент и т.н.”, съветва Кеселман.

Endurance предлага няколко съвета за компаниите от малкия бизнес, които искат да подновят своите лога:

Попитайте своята аудитория

Социалните медии улесняват комуникацията с клиентите. Може да ги включите в процеса, като ги питате за идеи, или дори им позволите да оценят потенциални дизайни.

Придържайте се към простотата

Пълна промяна на логото може да отчужди клиентите. Съсредоточете се само върху един два елемента и направете леки корекции.

Съобщете за промяната

За да избегнете объркване, промяната трябва да бъде отбелязана навсякъде, където логото може да бъде видяно от клиентите (в реклами и на рекламни материали, на сайта и т.н.). Служителите на компанията, също трябва да бъдат уведомени.

* В проучването участват 491 компании от малкия бизнес с по-малко от 5 служителя.

Източник: businessnewsdaily.com/. 

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА
  Подобряване на креативността
  Днес ще разгледаме 3 техники, които ще Ви помогнат да повишите както собствената си креативност, така и креативността на…
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Сватбен сайт
  Как да улесните подготовката на Вашия сватбен ден? Със сватбен сайт - бърз, лесен и удобен начин да информирате гостите си…
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Респонсив дизайнът в полза на Вашия бизнес
  Уеб сайтовете с респонсив дизайн притежават способността да се преоразмеряват в зависимост от размера на екрана на използваното…
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Социалните мрежи и HR
  Според проучвания, около 72 % от пълнолетното население на света, което има достъп до Интернет, използва поне една социална…

  Изградете онлайн присъствието на Вашия бизнесПовече...